atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem ATHEISMUS - pro et contra
Juris Saivars
Iesūtīts: 2011.12.19 01:12:08
Ateisms – no grieķu ἄθεος, bezdieva
Tēma uzsākta, lai izprastu un definētu minētā uzskatu kopuma kompleksitātes aspektus
visu uzskatu cienītāji aicināti ar cieņu atcerēties tos, kas tikuši notiesāti un sodīti ar nāvi par dievu zaimošanu - Jēzu no Nācaretes tai skaitā.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
AutorsZiņas teksts
Juris Saivars
# Labojis Juris Saivars: 2011.12.19 01:13:37
"Pūk!" nočukstēja Sivēns.
"Kas ir?" prasīja Pūks.
"Nekas, " atbildēja Sivēns un saņēma Pūku aiz ķepas!
"Es vienkārši gribēju zināt, vai Tu tiešām esi!"



Visvienkāršākā atbilde uz jautājumu: „kas ir ateisms?” – būtu: „Tas ir apkopojošs nosaukums uzskatiem, ko pauž ateisti”.
Kas ir ateisti? – Tie, kuri uzskata sevi par homo sapiens spožākajām spuldzītēm, visus pārējos apsūdzot patvēruma meklēšanā pie pašizdomātu pasaku tēliem.

Kādi izsmeļošāki -> … -> labāki skaidrojumi ir iespējami?


Ateisms? Pašapmierināto ticība savam pārākumam.
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2011.12.19 09:38:47
ZINĀTNE pret RELIĢIJU
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.12.19 10:18:28
Maarinjsh, nuja... kaut kad mees ar Ctulhu arii praktiski shitaa striideejaamies... ka es aizstaaveeju teezi, ka cilveekiem normaalai dziivoshanai pietiek, ja vinji zin kaa ar uguni uzvaariit eedienu vai apslidiit maaju. Ctulhu uzstaaja, ka daudz svariigaak ir zinaat plazmas iipashiibas un kjiimiskos procesus kas notiek sadegshanas procesaa.
garām ejot pasmīn [178.63.130.214]
# Iesūtīts: 2011.12.19 10:38:24
hmm.... kā gan daudzmaz adekvāti varētu atbildēt, ņemot vērā kontekstu (forumu, foruma moderēšanas tradīcijas)?
Nu, var būt kaut kā tā: ateismu nevar adekvāti izskaidrot. To var tikai piedzīvot. Nu, tjipa - nevar aklajam pastāstīt kā izskatās varavīksne, tieši tāpat nevar pastāstīt teistam kas tas ir ateisms. To var tikai piedzīvot, ja protams tas ir lemts. Ja cilvēkam nav lemts (nav tādas gara/saprāta dāvanas) - nu tad nav lemts. Tāds tad nu ir šī cilvēka liktenis.
Nu, tā kautkā. Cerams ka virziens domai ir skaidrs, tālāk paši varat turpināt, vadoties pēc visiem zināmajām klišejām un kuplajām tradīcijām.
svētais
# Iesūtīts: 2011.12.19 10:54:00
Ateists=stiprs ticīgais

Ir jābūt stiprai ticībai, lai neticētu Dievam!
garām ejot [178.63.130.214]
# Iesūtīts: 2011.12.19 11:10:33
svētais
netikai. Ateistiem ir jābūt ar labu veselību, fiziski stipriem, veiksmīgiem biznesā un visādi citādi "spicajiem zēniem". Savādāk nemaz par ateistu nevar saukties.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.12.19 11:27:57
Aciimredzot ir atkariigs no taa, kaadu epi-stimologjisko sisteemu (azpinaati vai neapzinaati) cilveeks pienjem. Ja neapdomiigi paraxtaas zem naturaalisma, tad ir visai dabiigi ka rezultaata sanaak ateists.



Rosalie
# Iesūtīts: 2011.12.19 11:35:17
Labriit

Ateisma posmu izgaajushi, manupraat, lielaakaa dalja ticiigo. Atkriteeju no religjijaam ir kudii mazaak(pieredze, statistiku kaads zinoshaaks iedodiet
Nārvalis
# Iesūtīts: 2011.12.19 11:51:25
Hmm.
Ateists - cilvēks, kuram svarīgi ir uzdot jautājumus.
Teists - cilvēks, kuram svarīgi ir atrast atbildes.
Nu tā ir mana interpretācija, definīcijas, protams, ir savādākas.
Laikam Juris ir reāli izvests, ja uztaisījis šādu tēmu, un grib ierādīt ateistiem viņu vietu. Es savu vietu esmu atradis draugos ateistu grupā, tāpēc te vairs nerakstu - mums tur pietiek savu kristiešu un neviens nevar pārmest, ka esam atnākuši "ciemos" neaicināti.
garām ejot [178.63.130.214]
# Iesūtīts: 2011.12.19 12:03:34
Rosalie
vēsture laikam liecina par pretējo.
Ja salīdzina jebkuru europas valsti iekš 1300-1400 gadiem un šodienu - ateisma posms ticīgo dzīvēs būtu nonsens, kurš tiktu ārstēts tupinot uz mieta.
Savukārt šobrīd esošie ateisti (potenciālie ticīgie) kaut kā nesanāk importēti no Lielās Ateistu Noliktavas kaut kur Nekurienes vidū. Un kā gan varēja rasties tas ateisma daudzums no 100% ticīgās eiropas toreiz un tagad?
Rosalie
# Iesūtīts: 2011.12.19 12:18:23
Laikam beernu no vanniites kopaa ar shmucuudeni izleeja vai saalka liet jau apgaismotaaji renesansee. Veershoties pret kristietiibas/bazniicas nenoliedzami tobriid izkropljoto, tumsho dalju.

Sekulaarajaa sabiedriibaa esam otraa graavii, teixim, ar izkropljotaam pamatveertiibaam, kuras Kristus Evangjeelijs vienkaarshi un nesatricinaami- bez peedinjaam-ir defineejis.
Aivars
# Iesūtīts: 2011.12.19 12:20:38
kādu tik terapiju dažs masiks nav izcietis savā tūkstošgažu mūžā
Pagaidām liekas, ka Jura S tēze tiek apstiprināta bez papildinājumiem
Gnidrs [90.130.182.55]
# Iesūtīts: 2011.12.19 13:49:23
Juris Saivars
Tēma uzsākta, lai izprastu un definētu minētā uzskatu kopuma kompleksitātes aspektus.

Nekādas kompleksitātes un ``uzskatu kopuma`` ateismam nav, jo vienīgais izsmeļošais ateisma skaidrojums ir teisma komponentes neesamība attiecīgā indivīda uzskatu kopumā.
garām ejot [178.63.130.214]
# Iesūtīts: 2011.12.19 14:09:05
Aivars
atvainojos - Jura S tēze būtu kura? Tā, kurā Jēzus tiek pieskaitīts pie dieva zaimotājiem un attiecīgi pie :" Tie, kuri uzskata sevi par homo sapiens spožākajām spuldzītēm, visus pārējos apsūdzot patvēruma meklēšanā pie pašizdomātu pasaku tēliem. "??

Nez... tadā gadijumā Jēzus sekotāji būtu kas?
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.12.19 14:30:03
Nekādas kompleksitātes un ``uzskatu kopuma`` ateismam nav, jo vienīgais izsmeļošais ateisma skaidrojums ir teisma komponentes neesamība attiecīgā indivīda uzskatu kopumā.

Taapee jau ateistiem ir problemaatiski ar logjiku, ka vinjiem meedz buut gruutiibas domaat pat par savu uzskatu kopumu kaa kaut kaadu pozitiivu apgalvojumu kopumu un no tiem izrietoshaam visaadaam sekaam.

Kaut ko defineet kaa "zirgu zini... vot krokodils NEMAZ neizskataas peec zirga"... Taapat Ateisms "Teismu zini... vot Ateisms NEMAZ nav liidziigs" shaada defineeshana liecina par visai seklu domaashanu vispaar.

Pietam kad ateisti runaa par "Teisma noliegshanu", parasti ikdienaa tas iisteniibaa ir "Konkreetaa Ateista aizspriedumumu par teismu noliegshana" ibo existee visai maz ateistu kas konsekventi orietneejas tajaa teismaa un taa teisma postulaatos, kuru vinji jakobi noliedz.
Nārvalis
# Iesūtīts: 2011.12.19 14:47:47
Jošs Mulders
Aha, baigi stulbi, ja tev prasa, kas tu esi, un tev jāatbild, ka tu neesi tosteris, neesi zirgs, neesi kosmonauts, neesi teists. Būtu foršāk, ja tu vienkārši pateiktu - esmu parasts cilvēks, un pārējais būtu pašsaprotami.
Pater Henricus
# Labojis Pater Henricus : 2011.12.19 15:25:36
garām ejot [178.63.130.214] kā gan varēja rasties tas ateisma daudzums no 100% ticīgās eiropas toreiz un tagad?

Ciānas Gudro protokoli kā antiutopija labi apraksta mēŗķtiecīgu ateisma misiju:
diskreditācija, manipulācija.
"Jumts" tam visam - velns un iedzimtais grēks.
Masu mēdiju izmantošana.
Ateismam palīgā daudz pseidozinātnes - darvinisms, marksisms, Bībeles kriticisms etc.
Arī Rietumu labklājība , kas neticēt gribošajam cilvēkam rada iedomātu komforta zonu.
Un apustulis Pāvils pravieto par apostāzi jeb masveida atkāpšanos no ticības, liecinot ka šādas norises nav kaut kas kas būtu pretrunā ar kristietību. Līdz ar to - jo sliktāk ateistam.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.12.19 15:25:53
Naarvalis, jaa sasapnjojies

Par to kas ir "parasts cilveeks" imo pasaulee ir kaadi 7 miljardi viedoklju dazhaadu.

Bet tas toch... kad saak parunaaties ar atiestiem taa "po serjoznomu" shamie paliek dikti iigni, puuciigi un dusmiigi, kad meegjina rakt dziljaak un prasiit kam tad iisti vinji tic un ko uzskata par patiesu... nevis ko uzskata par nepatiesu un blefu, bet ko uzskata par patiesu... un KAAPEEC to uzskata par patiesu? Tobish kad paluudz ateistam pastaastiit par savu uzskatu cieto fundamentu, tad ateisti saak kluxteet un raustiities jeb referenceeties uz buzzwordiem, kuru saturs arii vinjiem meedz buut visai izpluudis... Un kad vinji sajuut, ka arii vinju uzskati peec buutiibas ir "gaisaa pakaarti" tad saak dikti uzbrukt, dusmoties un apsaukaaties... un uz sho briidi veel neesmu saticis nevienu ateistu kursh buutu pateereejis vienu pusstundu laika un vismaz ar wikipeedijas (kuru cilveeki gudri nemaz neuzskata par akadeemisku avotu) jeedzienu "epi-stimologjija" pastudeejis...

Prasiit no ateista lai shamais buutu lasiijis Dekarta meditaacijas, Platingas, Hjuuma, Kanta, Leibnicu, Loku u.c. filosofu darbus, kas runaajushi par dazhaadiem pasaules uzskatiem, epi-stimologjiju tas toch ir tieshs apvainojums ikviena ateista pashcienjai...

Es, protams, nepagjeeru, ka to visu ir lasiijushi un studeejushi teisti... prosto ateistos krietni vairaak noveero tukshu pashpaarliecinaatiibu un plaatiibu bez reaalas zinaashanu bagaazhas... vairaak leerums aizspriedumu, bravuuras un lozungu... kas parasti varbuut darbojas ierindas 2aa kursa sindromu sakjeerusham teistam, bet izklausaas krietni vien tukshi ikvienam, kas kaut vienu no augstaakmineetajiem chudjikiem pa diognaali ir lasiijs.

παλαιό ανόητος
# Iesūtīts: 2011.12.19 15:39:14
Man liekas, Mulderam taisnība, pieminot naturālismu. Nu un naturālisma popularitāte ir saistīta ar to, ka šī metode tiešām strādā - zinātniski techniskā revolūcija tam pierādījums.
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.12.19 15:50:16
reksis, nelaime taada, ka ateisti meedz putrot filosofisko naturaalismu ar metodologjisko naturaalismu

Zinaatne lieto metodologjisko naturaalismu, no kaa neizliet filosofiskais naturaalisms. Tobish no taa, ka visu var izmeeriit litros, neizriet, ka viss ir kandzha.

Ibo kaareiz sanaak tautologjija... ja kaut ko var izmeeriit litros, tas IR, ja kaut ko nevar izmeeriit litros, taa NAV Netiek apshaubiits pashas metodes roebzhas un "aklie punkti"...

Tobish tiek jaukts "science" ar "scientism"... un tas faktiski atnjem pashai zinaatnei iespeeju attiistiities un iet uz priekshu. Ibo kad kaadi chudjiki iedomaajas, ka vinji ir patiesiibas teiceeji, taapeec, ka "zinaatnieki" tad mees ieguustam veco labo viduslaiku tumsoniibu ar saviem "priesteriem" kas sevi pozicionee par absoluutajiem arbitriem tajaa lai izveerteetu kas ir un kas nav patiesiiba... un tad blakusefekts tam ir Braalji Raiti kas 3 gadus nevar dabuut patentu, eetera teorijas, vortexu teorijas, junk DNA u.c. craps, kas faktiski ir science stopper...

At the end... tas ir tieshi tas ko es saku, ateistiem ir gruutiibas ar filosofiju vispaar...
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 6 , pavisam kopa bijuši: 34911