atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Svētā Meinarda brālība.
indriķis
Iesūtīts: 2007.11.09 10:31:30
Forumā kāds vaicāja par organizāciju, kurā pulcējušies LELB garīdznieki ar kopīgām interesēm - augstbaznīciskumu, ekumēnismu, "apustulisko sukcesiju``. Tāpēc būtu interesanti uzzināt ko vairāk par Svētā Meinarda brālību
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
vilks
# Iesūtīts: 2007.11.09 21:46:18
Nu kādus murgus jūs te runājat. Ja kāds par katru cenu neeksponējas netā un regulāri nepublicējas avīzēs,tad uzreiz slepens. Tikpat labi manas draudzes Svētdienas skola ir slepena,jo par to arī avīzēs neraksta. Ok,vienreiz rakstīja,bet tas bija sen. Bet par Meinarda brālību arī vienreiz uzrakstīja,un miers. Jā,tajā apvienojas mācītāji,kuri augstu vērtē augstbaznīcisku liturģiju. Bet augstbaznīciskums nenozīmē vēlēšanos konverteties RKB vai arī bīskapa nemaldību. Drīzāk tas liecina par cieņu pret senajām dievkalpojumu un lūgšanu formām,kā arī atziņu,ka Baznīcas tēvi ir veidojuši liturģiju ar zināmu gudrību. Dievs dod šādu bijību un gudrību visiem LELB.lv foruma diskutētājiem.
Zaurs
# Iesūtīts: 2007.11.10 15:20:57
Zaurs nesaprot: kas traucē Indriķim un Mulderam un vēl kādam `pareizi luteriskam` brālim nodibināt savu ordeni/brālību/ngo/biedrību/sazinkov.. l, lai kopīgi lūgtu un studētu luteriskos dokumentus vai spēlētu peintbolu, vai kārtis.
tā it kā mazums tādu organizāciju būtu pasualē un mazums vēl radīsies. A kad citi dibina - tad pats labums virsū braukt un visādīgi apsaukāties, pat nenoskaidrojot, kas un kā un ko dara.
Un tad sauciet vēl sevi par kristīgiem un objektīviem. Nudien, neticēšu.
Saulespuķe
# Iesūtīts: 2007.11.10 17:30:51
Zaurs, vilks - pilnībā pievienojos!
Skatījos un vienkārši brīnījos, kā var rast vēlmi tukšām un neauglīgām sarunām, pat vēl vairāk - ar savas slimīgas attieksmes demonstrējumu.
Lūdzu neaizvainoties, taču, atverot forumu, arvien biežāk ir jādomā, vai nebūtu labāk, ka tāda foruma šai oficiālajā LEJB mājas lapā vispār nebūtu. Vai arī ļoti strikti jāstrukturē, kur runā LELB piederīgie, kur citi ticīgie (arī KLB piederīgie), bet kur sarunas risinās vispār neticīgo vidū, savādāk reizēm atver un brīnos, kas te vispār notiek.
Un starp citu, Meinarda brālība nav "prokatoliski noskaņota" , kā tas apgalvots jautājuma uzstādījumā. Tiešām, murgs kaut kāds! Kopš kura laika interese par senbaznīcu saucama par prokatolisku, tad jau "kārtīga" luterāņa intereses objekts drīkst atrasties visai nedaudzu gadsimtu robežās!
Balss
# Labojis Balss: 2007.11.11 09:03:25
indriķis
Ja tev tik dikti interesee norises musu Baznica, tad lasi Svetdienas Ritu! Nebus tev japrasa divaini jautajumi ar tajos jau ietvertu atbildi tavaa izpratnee. Par Meinarda bralibu ir vesels atverums SR 2007.g.3.marta numuraa.
aristolohs
# Labojis aristolohs: 2007.11.12 08:42:10
Sv.Meinarda brālības galvenā interese ir dzīvot regulāru lūgšanu dzīvi kopībā. Tās locekļi apņemas kopt ikdienas stundu lūgšanas, katru reizi cits par citu aizlūdzot. Tās mērķis ir arī citam citu atbalstīt dvēseļkopšanas ziņā, savstarpēji izsūdzot grēkus un uzklausot grēksūdzes. Apmēram reizi mēnesī viņi pulcējas kopīgām lūgšanām, lekcijām, pārrunām un sadraudzībai. Brālībai var piederēt gan mācītāji, gan laji. Attiecībā uz augsto liturģiju un senbaznīcu laikam ir tā, ka brālības mērķis ir kalpot baznīcai ar savām interesēm un dāvanām, uzskatot, ka Gara dāvanas ir dažādas un katrs kalpo ar to, kas viņam ir dots. Brālības locekļi tiešām ir vairāk ieinteresēti, patristikas, baznīcas vēstures un liturģikas studijās, zinot, ka mūsu baznīcā ir daudzi, kurus Dievs ir aicinājis iedziļināties citās tēmās. Baznīcas daudzveidīgais mantojums veidojas, dažādiem cilvēkiem strādājot dažādās jomās kopīga mērķa labad - concordia res parva crescunt.
Kristofers
# Iesūtīts: 2007.11.13 01:24:53
Un ja šīs brālības patrons ir pats arhibīskaps, tad jaunajiem teoloģijas studentiem - mācītāja amata kandidātiem vajadzētu būt skaidram, kur ar joni ir jāiestājas
aristolohs
# Iesūtīts: 2007.11.13 08:53:57
Kristofer, mācītāja amata kandidātiem jāstājas Lutera seminārā, bet Sv.Meinarda brālībā tā ar joni nemaz nevar iestāties. Tās mērķis nav kļūt par masu organizāciju, bet par vietu, kur nestrīdas, bet lūdz Dievu un strādā.
Mirga
# Iesūtīts: 2007.11.13 12:50:35
Ne pašreiz par Meinarda brālību kā tādu, jo tā, liekas, arī ir tikai mozaīkas akmentiņš lielajā ainā, tādā it kā valstībā, kas pēdējos gados veidojas; un kļūst redzama arī te forumā. –

Kaut kas tiek pieminēts, bet lietu būtība paliek miglā.
Mainās valoda, ienākot arvien vairāk svešvārdiem, kuru vajadzība un jēga tāpat nekļūst skaidra. Un pazīstamu vārdu un jēdzienu lietošana kādā citā noteiktā nozīmē.
Līdz ar to zināma tukšvārdība un arī svētulīgs runas veids.
Simbolisms un misticisms.
Tērpi un ceremonijas, kas rada līmeņu dažādību attiecībā pret draudzi, kam jau ir tikai pakārtota vērtība.
Runas par klosteriem un mūku kārtu. („Brālība” varbūt sākumam?)
„Mācības nav” (par sukcesiju), bet pie tās turamies.

Un tas viss ir tikai daļa no redzamās virspuses. Zem tās ir irstoši pamati.

Bet patiesība vienmēr ir vienkārša, skaidra un mūžīga.

neielogojies [84.237.205.212]
# Iesūtīts: 2007.11.13 13:36:16
aristolohs

Viss jau būtu jauki, ja šī organizācija nebūtu pusslepena LELB kalpošanas amata nesēju brālība( lai iestātos šajā brālībā ir nepieciešama kāda cita organizācijas brāļa rekomendācija, kā to kāds biedrs skaidroja, „lai nerastos šķelšanās”. Mans jautājiens: kur? Vai adiaforās lietās?). Mācītājs dod ordinācijas solījumu, kur ir apsolīts mūsu Kunga priekšā, ka apņemas uzturēt brālīgas un koleģiālas attiecības ar visiem mācītājiem, tiem kas LELB ir solījuši uzticību rakstiem un TA. Vai šādas organizācijas par to liecina?. Un, ja šādu grupu vada tas, kurš sevi uzskata par galveno vienības sargu?
Balss
# Iesūtīts: 2007.11.13 14:24:15
neielogojies
1) ja baznīcas mācītāji pa baznīcas naudu veido šādas sektas , kurās jūsmo par dažādiem, ļoti diskutabliem teoloģiskiem jautājumiem un praksēm...
2)jo nekā jauna nav zem saules.

2.punktā tev un Salamanam tiešām taisnība - arī baumu izgudrotāji un izplatītāji ir bijuši un būs visos laikos.
Kāds sakars kopīgai lūgšanu grupai ar baznīcas naudu? Un pat ja būtu, vai mācītājiem garīga kopība un savstarpējs stiprinājums nav vajadzīgi?! Un kā tu zini un vari novērtēt, cik slikts vai labs ir tas, par ko viņi diskutē? Tev pašam tur gribētos būt iekšā? Atceries - nerunā ļaunu par citiem! Cel, palīdzi un pamāci, ja spēj. Ja nespēj vai negribi, tad neapgrēcinies ar ļauna runāšanu!
neielogojies [84.237.205.212]
# Iesūtīts: 2007.11.13 14:42:54
Balss, ja mulsina vārdiņš sekta, tad labprāt to nomainītu ar kādu mazāk mulsinošu, lai Jūs neapgrēcinātos. Un kas, no tā ko uzrakstīju, būtu baumas? varbūt konkrētāk?
Balss
# Labojis Balss: 2007.11.13 14:47:33
neielogojies
Tieši tas, ko jau iekopēju:
pa baznīcas naudu... kurās jūsmo par dažādiem, ļoti diskutabliem teoloģiskiem jautājumiem un praksēm ...
Kā tu zini (mēs te netā visi uz TU), ka jūsmo un ka par diskutablām lietām? Pat ja būtu, kāpēc lai diskutablas lietas nepārrunātu? Baznīcā ir dažādi ļaudis un draudzes ar dažādiem uzsvariem un interesēm - citā vairāk lūgšanu grupas, citur - mūzika, citur - liturģija. Kas tur slikts? Dibini arī tu savu brālību ar saviem domu biedriem!
ari luteranis [81.198.122.59]
# Iesūtīts: 2007.11.13 15:12:56
"`.Mēs nevēlējāmies veidot kādu elitāru,noslēgtu vai noslēpumainu biedrību,bet gan brāļu kopību ,kur valda sadraudzība un vienprātība."` ``...brālībā jaunos locekļus var ievest tikai kāds ,kurš tajā jau ir , un kurš uzņemas rūpes un atbildību par to ,ka jaunievestais brālis interesējas par šīm liturģiskajām un garīgās prakses lietām un neradīs šķelšanos un disharmoniju."` Sk. Svētdienas Rīts 3.03.2007
Balss
# Iesūtīts: 2007.11.13 15:23:33
ari luteranis
Nu re, te jau statūtu aizmetņi gatavi. Nāks laiks, varbūt nāks arī biedrība uz papīra! Tikai - kāda tam īpaša nozīme? Vai tad domubiedri nedrīkstētu pulcēties arī bez statūtiem? Vai visas sarunu un lūgšanu grupas tūlīt jānoformē uz papīra? Mēs taču pie sevis mājās arī lūdzam tos, ar ko gribam būt kopā, apmainīties domām...
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.11.13 16:48:15
Mulders tik vienu pateiks...

Lūdzu paziņot par to, ja/kad šī biedrība plāno izlobēt zemākus nodokļus, augstākas algas un siltākas porcijas McDonaldos saviem biedriem, tad man šī biedrība kļūs baigi aktuālā! Protams ideāli, ja vēl izlobētu degvielas atlaides, atlaides ziemas riepu nomaiņai, autoservisos un būvniecības/remont darbos!

Ak es merkantīlais materijālisc

p.s. protams neslēpšu, ka mans ultimate plāns ir valdīt pār pasauli, lai beidzot var mierīgi ceptus kartupeļus ar sīpoliem netraucēti ēst
priest
# Labojis priest: 2007.11.14 11:00:38
Ziniet, zināma slepnība jau tur ir... Mani R. Feldmanis ieinteresēja liturģijas lietās un šī interese manī nav zudusi. Zinot, ka viena no M brālības interesēm ir liturģija arī es 3 brāļiem ieminējos par savu interesi... no visiem saņēmu paskaidrojumu, ka tikt iekšā var tikai ar kāda brāļa uzaicinājumu... bet uzaicinājumu nesaņēmu... saprotu, ka nederu M brālībai...
Tāpat, kad kādam augstākā amatā esošam brālim ieminējos, ka man ir interese vasarā aizbraukt uz slaveno Birgitas brālības saietu, saņēmu norādījumu, ka tur brauc tie, kam ir interese par liturģiju... Tā nu es savās draudzēs vadīšu liturģiju katru svētdienu ar zīmogu, ka esmu tas, kam neinteresē liturģija...

Bet šobrīd laikam arī vairs negribu būt šajā brālībā, jo dibināšu Alberta brālību ... :-/
Balss
# Iesūtīts: 2007.11.14 17:53:20
Ja par karjeru baznīcā uzskata aizvien lielāku atbildības nastu, aizvien garāku darba laiku, dzīvi tikpat kā bez brīvdienām, nievas un pārmetumus, pārstrādāšanos do upada , tad tā ir iekārojama karjera ...
Jānis_Bitāns
# Iesūtīts: 2007.11.14 21:26:13
priest
Bija laiks, kad jutos tev solidāri līdzīgs.
Centieni pēc brālības ir piedzīvojuši kāpumus un kritumus, tāpat mainīga ir bijusi kopā nākošo auditorija.
Patreizējā situācijā ir notikušas būtiskas pārmaiņas, kas perspektīvā ļaus bez noslēpumainības plīvura lūkoties brālības centienos. Es labprāt tevi uzaicinātu uz tikšanos, saki man savu e-pastu!
Noslēpumainība gan ir vairāk pērpratums visā tajā.
Balss
# Labojis Balss: 2007.11.14 23:10:06
Bräli Jāni_Bitān! Kad esi ielogojies, uzklikshkjini uz priest bildites, tur atversies iespeja vinjam uzrakstit. Un automatiski aizies uz vinja e-pastu!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.11.15 12:29:15
indriķis, vēl var būt iemesls, ka tevi dzēš, jo tu purgu dzen!

Citādi tava loģika kaut kāda dīvaina... Es stāstu ka tu esi zaglis visiem... stāstu tik ilgi, kāmēr tu mani iesūdzi tiesā un mani notiesā. Un tad es saku "AHĀ... viņš patiešām ir zaglis, redz kā cenšās patiesību ar vardarbību noslāpēt"
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 51 , pavisam kopa bijuši: 4085