atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Kalifornijas Ugunsgrēki un Baznīca
Mulders
Iesūtīts: 2007.10.29 11:00:44
Es par šiem ugunsgrēkiem Kalifornijā. Vai kaut kur dzird Hinduistu, Islama, Budisma, Krišnaītisma, Džainisma un Ateisma organizāciju iesaistīšanos šīs katastrofas palīdzības organizēšanā?

Kristīgā baznīca iesasitās visām 4ām... kā ar pārējiem? Linki?
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.29 11:01:47
Es negribu nevienu pazemot, tak čista interesanti... ir vai nav citu iesaistīšanās zem savu uzskatu karoga?

Valsts iestādes ka "ateistu" spārns nederēs... jo Valsts iestādes neiet zem "sekulārā ateisma" lozunga šajā palīdzībā!
Balss
# Iesūtīts: 2007.10.29 11:37:46
Nu, nav jau nekad dzirdēts, ka būtu kādas citas, izņemot kristīgās organizācijas... Bet Kalifornija tak ir t.s. kristīgo teritorija. Pieņemsim, ka viņi aiz pieklājības negrib bāzties ar savu palīdzību citu mājās. Bet vai bija dzirdamas un redzamas kādas citu reliģiju palīdzības organizācijas, piem., pāc cunami Šri Lankā? Kaut kā nemanīju ne TV ziņās, ne avīžu fotogrāfijās.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.29 11:39:56
Balss, vot es arī par to... kā šie pamanās tā noslēpties? Lab var jau būt, ka Rietumi pumpē savu PR, tak nu vai tiešām tik viegli sveci zem pūra noslēpt?

Kaut vai tie paši Krišnaīti. Nu tak ikdienā šie zupu taisa tāpat kā Kristieši. Tātad vismaz pamatfunktieris - palīdzēt nabagiem - ir tas pats. Kamdēļ šos nemana šādās globālās situācijās? Par vāju (finansiāli) organizācijas? Kaut kā neticās...
KarotesNav
# Labojis KarotesNav: 2007.10.29 12:08:43
Mulders
Krišnaīti varbūt tā nereklamējās, varbūt mazāk dara.
Zinu, ka viņi ar savu zupu ir līduši arī karstajos punktos, kur reāli var atdot galus - kur šauj un kur mīnēts. Dzirdēju tādu krišnaītu sarunu par šo tēmu. Tas bija pirms ilgāka laika, šķiet, sakarā ar nekārtībām Bosnijā.
Esot viņi arī Čečenijā u.c. vietās.

Finansiāli viņi nemaz nav tik spēcīgi.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.29 12:21:29
KarotesNav, nu bet nereklamējas jau arī Kristieši, tas ir citi, kas šos tur reklamē, jeb pareizāk sakot... tiešām, sveci zem pūra nenoslēpsi... nevar enpamanīt tos, kas palīdz.
Labi Krišnaīti būs off hook dēļ finansiālā vājuma, jo nav novērots viņu finansiālais spēks, kas tomēr ir vajadzīgs globālu katastrofu gadījumos. Ceru, ka lokāli viņi arī iesaistās un palīdz, jo manuprāt nepalīdzēt šādā situācijā vienkārši ir necilvēcība neatkarīgi vai ticīgs vai neticīgs esi! Tak manuprāt, čista no PR viedokļa, šādi gadījumi ir īstais brīdis lai savu mācību rādītu praksē, metot pie malas kašķus, jo ja nebūs cilvēku, nevarēs jau kašķēties... To es te uz Muslimiem tēmēju, ja šie ir tāda miera reliģija, lai rāda to!
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.10.29 13:44:45
Citreiz krīt uz nerviem tā para-reliģisko kristīgo organizāciju naudas izsviešana uz visām pusēm karstajos punktos. Bet kad dievnamu celtniecībai vai kādām tieši kristīgām vajadzībām nauda nepieciešama, tad katram jāvāc kā māk. Man te arī nesen bija iespēja no kāda fonda apdāvināt slimnīcu ar labām lietām, bet ,pasarg Dievs, dievnamiem naudu...!
Šai ziņā pat muslimu ziedošanas principi izskatās jēdzīgāki , jo šie ziedo ,pirmkārt, savējiem, bet modernais kristietis šķiež uz nebēdu visādiem palestīņiem u.c.
Tāpēc morāli atbalstu sekulāras palīdzības struktūras.
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.10.29 13:51:37
Tāpēc jau arī noderīgas ir sekulāras palīdzības organizācijas, kas palīdz sekulāriem cilvēkiem, bet kristieši var nopietnāk kulta celtnēs veikt rituālus un palīdzēt citiem kristiešiem.
vilks
# Iesūtīts: 2007.10.29 14:23:04
http://www.krcs.net/index.asp
links par prieku Mulderam
Sarkanais Pusmēness darbojas pietiekoši aktīvi
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.29 14:53:22
> Armija, policija, katastrofu mediciinas centri, attieciigaas ministrijas u.c.
>valsts iestaades. Tas viss ir aarpusreligisks.

Baidos, ka neies krastā. Neviens no viņiem neiet zem "Ateisti" lozunga. Līdz ar to, tu nevari automātā defaultā to ierindot kādā konkrētā pusē.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.29 14:55:15
indriķis, nepareizi runā!
Atkal mēģini Baznīcu ar cilvēku rokām stutēt!
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.10.29 17:25:24
Mulder , atradies dievišķais. Baznīca ir dievišķi cilvēcīga kopība. Ekleziālā monofizītismā esi nonācis! Aizmirsi par apustuļiem kā Dieva līdzstrādniekiem.
Tāpat pārāk nespiritualizē kā kristīgas dažādās labdarības organizācijas un fondus. Tie parasti labdarības ballēs uzlasa balto bagātnieku krikumus, ko šie atmet, lai mierinātu sirdsapziņu. Un uz procentiņu paši dzīvo.
Ctulhu , dievnams ir svarīgāks Protams, arī mazliet palīdzības nekaitē, bet strādāt vajag, ne uzturamos būt.
Sheksna
# Labojis Sheksna: 2007.10.29 18:52:34
Neviens no viņiem neiet zem "Ateisti" lozunga. Līdz ar to, tu nevari automātā defaultā to ierindot kādā konkrētā pusē.
Viņi iet zem nonteistu karoga, ibo ugunsdzēsēju, armijas, policijas un ārstu darbs nav atkarīgs no dieva eksistences vai neeksistences fakta. Līdz ar to šamējie tomēr sanāk tuvāki ateistiem, nekā teistiem.

dievnams ir svarīgāks Protams, arī mazliet palīdzības nekaitē, bet strādāt vajag, ne uzturamos būt.
Te jau gan bija runa par ugunsgrēkiem un tajos cietušajiem, nevis prastiem diedelniekiem...
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 53 , pavisam kopa bijuši: 4087