atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Atlaides, bonusi, privilēģijas...
Raimonds
Iesūtīts: 2011.09.05 11:19:03
Nesen iegāju veikalā pirku krāsu un pārdevēja pajautāja, vai jums ir atlaižu karte, mums tagad ir akcija! Nebija, maksāju visu, cik maksā. Blakusstāvošie un pārdevēja noskatījās uz mani ar līdzjūtību.

Cik bieži un pazīstami! Veikalos, uzņēmumos, valsts iestādēs u.c. ļoti bieži sastopamies ar atlaižu programmām. Iespējams iegādāties klientu vai atlaižu kartes vai piedalīties tajā vai citā programmā. (Piemēram, sākot no benzīntankiem, veikaliem, telefonoperātājiem un beidzot ar Valsts ieņēmumu dienestu un pensiju līmeņiem). Jo patiesībā vienkāršs godīgs pilsonis nevar visam izsekot līdzi un, galvenais, viss maksā cik maksā. Ja vienam atlaide, tad tā uz maksātāja rēķina.

Vai jūsuprāt tas ir kristīgi un taisnīgi? Vai tas slēptā veidā neveicina tik ierasto korupciju un šāda veida neveselīgu domāšanu, pieļaujot iespēju, ka visu var nokārtot, sarunāt vai nobīdīt ?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
AutorsZiņas teksts
Raimonds
# Iesūtīts: 2011.09.05 11:21:46
Ja cilvēks neprot iegādāties atlaižu karti, tad pats vainīgs? Ko domājat?
Rudens Briinums
# Iesūtīts: 2011.09.05 11:23:10
Raimonds
te dziļi teoloģiski būtu jādiskutē?
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.09.05 11:26:56
Parastais tirgus...

Tev dod atlaides, jo tu esi pastaaviigs klients, bet tieshi KLIENTS ir tas, kas tirgotaajam ir vajadziigs...

Tirgotaajam daudz izdeviigaak ir ljoti daudz klientu, tad vinjsh var arii mazaaku cenu savaam preceem uzlikt, nekaa 3 klienti, no kuriem tad meegjina izspiest max naudinju...

Mulders patiesi lieto atlaizhu kartes, ja kaadaa vietaa ir pastaaviigs klients. Piemeram, taisot remontu, buutiski izdeviigi bij buut DEPO kartes iipashniekam. Vieteejaa benziintanka atlaizhu karti arii lietoju... it kaa jau nav daudz 1.5santiimi litraa atlaide... bet ja saak reekjinaat, beigaas skat beernam shokolaade sanaak "par velti".

Protams tas buutiibaa ir sava veida "lohatrons"...

Vai tas ir vai nav kristiigi? Domaaju ka ne jaa ne nee...
Zive.
# Iesūtīts: 2011.09.05 11:32:57
Manuprāt atlaižu kartēm nav nekāda sakara ar kristīgumu vai nekristīgumu. Vēl piedevām pārsvarā gadījumu tās atlaižu kartes var dabūt pa velti, tajā pašā depo vai Krūzā vai Statoilā. Kādas problēmas? Vienkārši uzjautāt - kā pie tādas tikt? Vienkārši nevajag būt uz mutes kritušam, tā sacīt, klauvējiet un jums taps atvērts.
Raimonds
# Iesūtīts: 2011.09.05 11:34:07
Jošs Mulders
Varētu saprast, uzņēmumi piesaista klientus. Lai gan kā Tu saki lohotrons ar spīdošām kartiņām.
Bet, ja tas notiek valsts iestādēs?
Raimonds
# Iesūtīts: 2011.09.05 11:36:50
Zive.
Apkrāvies ar kartēm, papīreļiem un muti...
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.09.05 11:40:42
Raimonds Valsts iestaadees??? Eeeeee???? Pashvaldiibaa mosh... a valsts iestaadee??? Es neiebraucu!
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2011.09.05 11:41:55
Raimonds, muusu valstii veel nav tik izplatiits, bet aarzemees ir veel taada lieta kaa kuponi... Cilveeki uz tiem arii dziivo... vinjsh, piemeeram, pasuuta zhuranalu ABC... un zhurnaalam ir sava sadarbiiba, shams publicee kuponus... Tu tos kuponus izgriez un, piemeeram, kaadaa paklaaju veikalaa dabon 5% atlaidi...

Imo muusu pashu Klubs kaut ko liidziigu piedaavaa.

Nu un kad tu taa praatiigi un konsekventi riikojies, vari pareekjinaat un skat gada beigaas summinja var sanaakt taada, ka vari atljauties arii normaalus x-mas prezentus.
Aivars
# Iesūtīts: 2011.09.05 11:42:57
Atlaidas tas toč ir nekristīgi!
Bet atlaižu kartes jau būtībā ir paņēmiens, kā piesaistīt pircēju, iegūt informāciju par viņa personu, pirkšanas paradumiem utt, vienlaikus ieprogrammējot pašu pirkt preci tieši no konkrētā pārdevēja, kura atlaižu karte ir tavā kabatā.
Bet vispār, šitādos gadījumos, ja starpība pārsniedz atlaižu kartes izmaksas (daži nez kādēļ liek tās iegā`dāties) vai arī laiku, ko pavadīsi aizpildot anketu, var krāsu atstāt,, aiziet līdz info stendam, noformēt atlaižu karti, un tad jau atgriezties rindā. Beigu beigās, ja kaut kādus latiņus vari vinnnēt ar to vien, ka divreiz rindu izstāvi, kāpēc ne
Zive.
# Iesūtīts: 2011.09.05 11:48:29
Raimonds Bez mutes nu nekādi Citkārt ir vienkārši kaifs pa būvmateriālu veikaliem vazāties ar cilvēku, kas nav uz mutes kritis un ir spējīgs bez jebkādiem blatiem sarunāt atlaides tur, kur man pašai savu mūžu nebūtu pat ienācis prātā tādas pat prasīt!
Sicilia
# Labojis Sicilia: 2011.09.05 11:51:31
a kas slikts kartēs? tas ir bonuss cilvēkam, kas ir firmas patstāvīgais pircējs man arī patīk piem. Depo karte forši. vīrs izmanto statoil karti... vēl es izmantoju maximas karti regulāri.
man gan nepatīk kaulēties, bet es parasti esmu baigā žmoga un tad kamēr es tā lēni domāju un virzos prom, spēju dabūt atlaides arī bez kartes 5dien piem. nopirku mēteli pa 5 ls lētāk forši. pa 5 ls var nopirkt arī kaut ko citu
Raimonds
# Iesūtīts: 2011.09.05 11:54:04
Zive.
Tie būvmateriāli, bija tikai kā piemērs. Katram šādu ir n-tie. Vairāk par pašu principu, cik tas ir taisnīgs? Kaut ko sarunāt, nokārtot, kad izveidojas priviliģēto grupa, kura var visu. Jo šis domāšanas veids ir līdzīgs. Vai šobrīd cilvēki tā nedomā, vairāk cik katrs var dabūt un nokārtot?
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2011.09.05 12:00:31
Raimonds, paga... nu atlaizhu kartes faktiski ir visiem!

Savukaart "hagglings" ir normaala tirdznieciibas prakse visos laikos un vietaas... Pie mums tas vienkaarshi nav pienjemts, bet, dienvidzemees, ja tumaxaasi to ko tev tirgotaajs paprasiis, tad tevi par duriku uzskatiis... jo taa ir kultuuras dalja - kauleeties.

UN... kad es te pirms paaris gadiem gaaju cauri kaut kaadiem tur managementa kursiem, tad "sarunaashana" bij vienas lekcijas teema vesela... taa biznesaa un managementaa ir gan maaxla gan vajadziiba...

Arii valstis savaa starpaa nodarbojas ar sarunaashanu... taapeec lietuvieshiem viena gaazes cena, igaunjiem cita, latvieshiem veel cita...

Taapat ar tiem pashiem platiibu maxaajumiem zemniekiem... Shii sarunaashana existee visos liimenjos un vienmeer.. Taa veicina konkurenci, tirgus dinamiku un "rosiishanos"...

Mulders pats ir ljoti slikts sarunaataajs un vinju viegli apchakareet iestaastot basnjas... taapee es laikam tomeer labaak juutos ziemeljnieku tirgus tradiiciju kontextaa, nekaa dienvidnieku mentalitaatee.
Sicilia
# Labojis Sicilia: 2011.09.05 12:01:03
Raimonds
nu kāpēc priviliģēto grupa. Piem. ja es regulāri ieperkos depo, es paņemu karti. man tas ir izdevīgi, jo es savu kūdru varyu dabūt pa latu lētāk.
es katru dienu ieperkos Maximā, es paņemu karti. man piem. ir Seppala karte. nezinu kāpec paņēmu, bet reiz pērkot masai dāvanu noderēja.
man ir arī mēness aptiekas karte (vienreiz iedeva), kam tā vajadzīga nezinu.

bet man nav stokman karte. jo tur neiepērkos un man to nevajag./ kādam ir. vai tāpec jākliedz?

pat pensionāru maciņos ir vesela kaudze šo īpašo karšu, jo viņi zina, ka ar to dabūs ko letāk vai sakrās bonusa punktus un atkal dabūs ko lētāk. elementāri mendelson.. pensionārs skaita un rēkina un viņa ir izdevīgi pa velti paņemt karti
Aivars
# Iesūtīts: 2011.09.05 12:04:33
Raimonds
Ko nozīmē taisnīgs šai gadījumā? Vai lauku produktu tirgū Tev nav iecienītie pārdevēji, pie kā zini, ka manta ir laba un nav pārpirkta un tādēļ izvēlies iet pie viņiem. Un vai negadās, ka vienā brīdī Tu kļūsti par pastāvīgo klientu, kam beigās arī ir drusku citas cenas, vai cits svars?
un nekāda klienta kartes
Raimonds
# Iesūtīts: 2011.09.05 12:11:00
Sicilia
Man pašam maku šīs kartes spiež un noteikti ar laiku būs vēl mums vairāk šo karšu, bet ... pēc būtības kartes ir vieds kā ar mums manipulē un mēs šāda veida noteikumus pieņemam. Vai ne tā?

Jošs Mulders
Labi dienvidnieki, bet kā tas iet kopā ar 7.bausli?
Tev nebūs zagt.
Kas tas ir?
Mums būs Dievu bīties un mīlēt, ka sava tuvāka naudu vai mantu neņemam, nedz ar viltotu preci vai netaisnu rīcību iegūstam, bet viņa mantu un maizi viņam palīdzam vairot un sargāt.
Sicilia
# Iesūtīts: 2011.09.05 12:12:45
Raimonds
nē ne tā. es tāpat iepērkos tikai sev noteiktās vietās. Nu patīk un viss. ja par to patīk un viss es saņemu bonusu - atlaidi, kāpēc ne. es arī bez atlaides iepirktos vo, jo man firma patīk... attieksme patīk un tā

Raimonds
# Iesūtīts: 2011.09.05 12:14:04
Aivars
Jā bet, ja šo tirgu pārnesam uz darba attiecībām. Piemēram ar bosu, un ja viņš savējiem palīdz labāk iekārtoties un sevi neapbižo.
Es nedaudz sabiezinu, bet domāšanas veids ta līdzīgs.
Aivars
# Labojis Aivars: 2011.09.05 12:14:06
Raimonds
A varbūt tas ir ne pēc Bauslības, bet Evaņgēlija, saskaņā ar Lūkas 6:38 Dodiet, tad jums taps dots: pilnu, saspaidītu, sakratītu un pārpārim ejošu mēru jums iedos jūsu klēpī; jo ar to mēru, ar ko jūs mērojat, jums atmēros."

Vai arī Lūkas 16:1 Bet Viņš runāja arī uz mācekļiem: "Bija bagāts cilvēks, tam bija mājas pārvaldnieks. Par to viņam pienesa ziņas, ka tas izšķērdējot viņa mantu.
2 Tad viņš to aicināja pie sevis un tam sacīja: ko es dzirdu par tevi? Dod norēķinu par savu namturību, jo tu nevari ilgāk būt par pārvaldnieku.
3 Tad nama pārvaldnieks nodomāja sevī: "Ko es tagad darīšu, jo mans kungs man atņem nama valdīšanu? Rakt es nespēju un diedelēt kaunos.
4 Es zinu, ko darīšu, lai tie mani uzņem savās mājās, kad es būšu atstādināts no pārvaldnieka amata!"
5 Un, ataicinājis pa vienam visus sava kunga parādniekus, viņš sacīja pirmajam: cik tu manam kungam esi parādā?
6 Tas sacīja: simts mucu eļļas.- Bet viņš teica: še, ņem savu zīmi, sēdies un raksti tūliņ piecdesmit!
7 Pēc tam viņš kādam citam jautāja: bet tu, cik tu esi parādā? - Tas sacīja: simts mēru kviešu.- Viņš teica: še, ņem savu zīmi un raksti astoņdesmit!
8 Un kungs uzteica netaisno nama pārvaldnieku, ka tas gudri bija darījis, jo šīs pasaules bērni savās lietās ir gudrāki par gaismas bērniem.
9 Un Es jums saku: darait sev draugus ar netaisnā mamona līdzekļiem, lai, kad viņa vairs nav, tie jūs uzņem mūžīgajos mājokļos.
Aivars
# Labojis Aivars: 2011.09.05 12:23:03
Raimonds
Nu bosi jau arī mēdz būt visādi, bet iedomājies, ka Tu uztaisi savu firmiņu un bīdi štelles, cīnies ar nodokļiem, konkurentiem, domā kā piesaistīt klientus, ieinteresējot ar kādiem īpašākiem piedāvājumiem, nekā tavi konkurenti. Un teiksim ir kāda darbinieka vieta, kur tavs lielais bērns ir ideāli piemērots, un tu nolem, kāpēc maksāt svešam, ja var pelnīt savējais. Tas būs negodīgi?
Nē, nu ir jau tajā pašā ASV viens otrs, kura domu gājiens ir apmēram tāds - visiem jāpelna, tādēļ kreklus lai gludina veļasmazgātavā, ēdienu lai gatavo restorānā, spuldzīti lai manās mājās nomaina elektriķis. Noteikti jau 90% no tā ko vīrs izdara priekš sievas un sieva priekš vīra tā pa draugam, varētu izdarīt arī kaut kādi profesionāļi atbilstoši kaut kādiem vispārpieņemtiem noteikumiem, it kā `taisnīguma` vārdā. A jēga?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 55 , pavisam kopa bijuši: 35351