atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Vai luterisms (LV) šķobās?
Mulders
Iesūtīts: 2007.10.12 00:00:07
Šeit citāts no Balss...
---
Mulders
Apstulbu drusciņ par tevis teikto ... Luterānisms (domāts - LV) šķobās un nezin kurā virzienā iet Tev tā liekas? Kāpēc? Atver jaunu lapu!
---
Oriģinālā tēma: http://www.lelb.lv/forums/?fu=l&id=415&rid=5&start=1
---
Atbildu!
---
Ir divi faktori, kas man liek tā izteikties jeb saredzēt LELB arī es!
1. Netiek pildīta satversmes preambulas otrā rindokopa. Vismaz praktiski šāda darbība līdz manīm nav nonākusi. Šeit citēju:

Latvija evaņģēliski luteriskās Baznīcas mācībai un dzīvei saistoša kopības izpausme, kurā manifestējas Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas vienprātība un norobežošanās no herēzēm un shizmām , ir no senbaznīcas mantotās Apustuļu, Nikejas-Konstantinopoles un Atanasija ticības apliecības, kā arī reformācijas ticības apliecības, kas apkopotas “Liber Concordiae”. (LELB Satversme Apstiprināta LELB 23.Sinodē 2007.gada 5.jūnijā. Preambula)
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
Janis Diekonts
# Labojis Janis Diekonts: 2007.10.12 10:07:25
Mulders
Filmas piemérs labs!
Ko es redzu,ka màcìtàji (ne visi protams) pauzh viedokli,ka LTA ir formuléjushàs vésturiski citos apstàklos un vairs tik tieshi nedarbojas mùsdienàs. Tapèc Par Pàvesta varu un primàtu var itkà vairs neskatìt tik burtiskà gaismà,jo vésturiskà situàcija tad bija citàdàka.
(Pats gan nodalu Pàvesta baznìcu no RKB,jo katrs,kas ir no RKB nenàk man pretì ar Pàvesta làstiem un koncilu lémumiem. Pàvesta baznìca ir tie,kas shos koncilu lémumus un làstus atkàrto un paklaujas pàvestam. Ne visi RKB tà rìkojas.)
Otra tendence,ko pamanu atseviskàs draudzés ir,ka veidojas "universàla" màcìba- ir no visa mazliet. Ir lékàshana un sajùtas treshdien, Marijas lùgshana ceturtdien un citas lietas piektdiem.(ilustratìvs sadalijums) Lai ari katoliem,harizmàtiem, pareizticigajiem utt bùtu savs kaktinsh un neviens nejustos atstumts "luterànju dogmu" délj.
Tàda laiposhana sanàk.
Tàdu stipru nostàshanos pret herézém...laikam arì néesmu sen dzirdéjis. Vienìgi pràvests nesen minéja,ka 10.tiesas principu uzsveroshàs pentakostàlàs organizàcijas nedarot ìsti pareizi shajà jomà.
Principà to,kas ir nepareiza ticìba un maldi katram jànoskaidro pasham.
Janis Diekonts
# Labojis Janis Diekonts: 2007.10.12 10:39:57
Man pieméram nebija grùtìbu draudzes bibliotékà atrast Vienpràtìbas gràmatu. Mans màcìtàjs to man pats laipni izsniedza. Varu iepazìties ar LTA un pàrrunàt ar vinju to,kas man interesé.
Visiem tas ir pieejams. Katrs var pàrbaudìt sludinàto.
Un ja Satversmes preambulà tà ir rakstìts,tad man,kà mazam draudzes loceklim tas jàizpéta un jàlieto praktiski.
Jo vairàk draudzhu loceklji nems vérà sho Satversmes punktu,jo luteriskàka baznìca bùsim.
Luterisma skobìsanos LV vismaz es saskatu tajà apstàklì,ka tas ir sahskélies un katra puse otru apvaino.
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.10.12 16:26:03
vilks, nu es arī neesmu par "formulām", laigan visa LTA ir viena vienīga formulu rinda... Taču nav jau arī neformāli runāts par herēzēm. Ikdienā laji brauc uz savu "izjūtu", bet ezotēriskās mācības šodien ir tik populāras un vilinošas... kā jau patērētājsabiedrībā... ātras atbildes uz lieliem jautājumiem... garīgais fastfood. Vai ir kāda darbība no LELB puses pret šo visu?

p.s. un nedomājiet netaisos konvertēties iekš KLB... man čista rūp tie mazie
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.10.12 17:30:11
Jā, vilk , jums brīžam ir ļoti dažādas formulas. Kas prātā- tas uz mēles!
Ctulhu - ne civilizācijas briedums, bet jau ap. Pāvila pravietotā apostāze ir vērojama. Šķobās, jā gan - bet Dieva tiesā cietīs tie kam sašķobījās.
indriķis
# Iesūtīts: 2007.10.12 17:59:58
Briedums vai vecums (pirms nāves stāvoklis). Bet ar to uzraugu nav tik slikti - Baznīca ir kā fēnikss, kas atdzimst tad, kad liekas ka viss jau ir cauri.
indriķis
# Iesūtīts: 2007.10.12 18:05:21
Fēnikss ir atdzimis. Zoodārzā gan paliek daži kovārņi, vārnas- kā tavs idejiskais brālis - mauzolejā.
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.10.12 18:46:00
Ortodokso kristietību kopumā, arī KLB, protams! Mēs nabaga grēcinieki...
luterānis [80.190.245.164]
# Iesūtīts: 2007.10.14 21:25:02
ehh, ctulhu, ideja veca kā pasaule........... ir jau tāda CLC, kas ir laikam paša pareizākā no luterāņu baznīcām........... viņu uzskatos wiskonsinas sinode un els, ar kurām biedrojas klb ir konjunktūrā iegimušas kopienas.... nedienas, šī te nav latvijā.......
indriķis
# Iesūtīts: 2007.10.15 13:12:31
Normāli, brīvā pasaulē dzīvojam - gribam dibinām, negribam nedibinām! A to daži LELB episkopālismā iegrimušie domā, ka viņi vienīgie pareizie...
episkopālis [195.13.138.125]
# Iesūtīts: 2007.10.15 14:06:35
Uzraudzīt, vai netiek sludināti maldi, ir bīskapu uzdevums, kuri ir kompetenti spriest par kāda novirzīšanos no LTA.
Citādi sanāk ka tāds "načitanijs" lajs var lekt acīs studējušiem teologiem.
Tas būtu kā es, salasījies "Populāro medicīnas enciklopēdiju" sāktu pārbaudīt, ko sludina mans dakteris. Un pamanījis kādu novirzi no enciklopēdijas burta sāktu blaustities, ka mani ģiftē nost.
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.10.15 14:51:53
episkopālis, ok, bet kur būtu vispār lasāms kāds ārsta reports par to kā veicas ar ārstēšanu. jo ja ārsts klusē lupatiņā, tad ir divi varianti, viss ir kedās, visi veseli, slimību nav... vai arī... slimība ir nogāzusi pašu ārstu uz gultas... vai arī... slimības gan ir, bet nedz ārsti nedz slimnieki par to nedz zin nedz uztraucas... tā teikt, neredz pašu rosīšanos... skaic, ka konkrēti izvērtēt načitannijs lajs diez ko nevarēs, tak viņš vismaz varēs aiziet pie sava mācītāja un paprasīt... kas šitas tāds ir?

p.s. es gan apzinos, ka nelasu Sv. Rītu, tādējādi moš pats dzīvoju mucā un brīnos kamdēļ tik tumšs apkārt... tak nu ja tā ir vaina, tad pasakiet... reku tajā un tajā nummurā kāreiz raksts par to kā... utt utjp
indriķis
# Iesūtīts: 2007.10.15 17:29:39
episkopāli , LELB bīskapi ir paši pietiekami tālu novirzījušies no tradicionālā LTA luterisma, lai būtu kompetenti spriest par maldiem un novirzīšanos. Anglikāņu bīskapa piedalīšanās viņu konsekrācijā vien to apliecina.
Starp citu, luterismā spriest par maldiem un novirzīšanos ir arī laju uzdevums un pat pienākums. Tavs uzstādījums, ka par to spriest kompetenti vien bīskapi, jau pats par sevi apliecina neluterisku mācību.
Andis Atvars [87.110.30.131]
# Iesūtīts: 2007.10.15 19:15:12
episkopālis [195.13.138.125]
Jums gan labāk piestāvētu "Maldu mācību piesedzēja"niks.

Principā tiek nepareizi tulkoti Raksti. Norādes, kā jārīkojas, ja kāds grēko- personīgas dabas jautājumi, tiek attiecināti arī uz maldu mācības sludināšanu. Tad jau nav jābrīnās ka veselas draudzes LELB aiziet pa pieskari... Bet protams, tā ir tikai cīņa ar sekām, jo pamats ir mācītāju ordinācija.
Balss
# Iesūtīts: 2007.10.15 20:24:21
Jums te, zēni, katram savs jājamais zirdziņš, kāda vaina LELB. Bet karavāna iet tālāk!
Par tiem anglikāņiem - jau sen, sen, kat tava mamma vēl nebija dzimusi, indriķi, tai tālajā 1938.gadā Latvijas baznīca noslēdza līgumu ar Anglikāņu Baznīcu par savstarpējo aprūpi (vai kā nu to sauc) un arī par to, ka savstarpēji piedalās viens otra bīskapu konskrācijās. Tā ka LELB jau sen, sen ir tajos maldu ceļos... kopš sentēvu laikiem!
episkopālis [84.237.221.234]
# Iesūtīts: 2007.10.15 21:17:56
Un kur vēl sadraudzības līgumi ar episkopālajām luteriskajām lielbaznīcām Skandināvijā un Vācijā!
Maniem kritiķiem: Gans vada avis, nevis avis - ganu!
Andis Atvars [87.110.30.131]
# Iesūtīts: 2007.10.15 22:19:13
Balss
Tas 39. gada līgums būtu 11. bauslis, kurš būtu spēkā līdz pasaules galam? Nezinu gan, ka AB tad bija tādos maldos kā šodien.

Gans vada avis, nevis avis - ganu!
episkopālis [84.237.221.234]
Neesi pamanījis, ka avis aiziet pie gana, kuram ir labākas ganības un kuram avis arī rūp... jeb neatradušas īstu ganu kļust vilkiem par laupījumu. Tā būs, cik saprotu, arī Tava atbildība episkopāli.
Janis Diekonts
# Labojis Janis Diekonts: 2007.10.16 08:38:15
episkopāli laju pazemosana un saukshana par nezinoshiem shaja gadìjumà nebùs ìstais risinàjums,kà uzturét saticìgu mieru draudzé. (Lai ko arì nozìmètu nachitanijs ) Rodas iespaids,ka neviens nedrìkst ne màcìtàjam,ne bìskapam tuvoties,ja kas ir neskaidrs.
Tas tiesa,ka pret màcìtàju,kas studéjis teologjiju,nevar izteikt pàrmetumus izlasot broshùru, ko atradi pasta kastìtè,bet aprunàties ar savu màcìtàju par mùsu ticìbas apliecìbàm gan var un ir vélams. Aizejam pie màcìtàja pienemshanas laikà, nemam Vienpràtìbas gràmatu un kopìgi kà bràlji izrunàjam to,kas satrauc.
indriķis
# Iesūtīts: 2007.10.16 12:06:37
Jā, balss , skumji, kā karavāna iet tālāk, piepildīta ar saukļiem typa - visu varu bīskapiem, nejēgām lajiem jāzina sava vieta u.t.t., lai tikai kāds varētu justies drošs savā amatā līdz mūža galam.
Kas attiecas uz LELB līgumiem, kuriem nav ne gala ne malas, LELB atrodas altāra un kanceles kopībā arī ar citiem kalvinistiem, ne tikai anglikāņu (episkopāļu) bīskapiem. Bet līgumus atceras un izvelk no apputējušas šuplādes tikai pēc esošo LELB līderu patreizējām interesēm.
Balss
# Iesūtīts: 2007.10.16 14:01:44
indriķis
Nu, ko tu vari vārīties? lai tikai kāds varētu justies drošs savā amatā līdz mūža galam. Kā saka, cilvēks visu iztulko pats pēc sevis (sakaņā ar savu samaitātību)... Tātad tas ir Tavs domu gājiems, un Tava loģika, kādēļ avīm ir vajadzīgi gani, un arī ganiem - gani, kas savukārt rūpējas par viņiem un viņu barošanu. Jo arī gans var pārstrādājies izdegt un nokrist bez spēka. Tāpēc = gan bīskapi, gan atalgojuma sistēmas reforma. Un Tev kā KLB-ietim jau nu vismazāk būtu jājaucas kaimiņu dzīvē ar savām nelūgtajām nievām.
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.10.16 15:54:40
Balss ,
Tad sanāk, ka LELB lietas var apspriet vien LELB bīskapi un nekādā gadījumā LELB laji vai (pasarg Dievs) KLB pārstāvji.
Ganu jau LELB netrūka, labāku un vājāku, bet dažs izdomāja , ka vajag vēl ganus ganiem un ganu ganu ganiem. Viens (draudzes mācītājs) ganīs, bet viņam pāri plecam uz pirkstiem skatīsies trīs ( prāvests, bīskaps, arhibīskaps) Tas spriedzi tikai var palielināt, zinot LELB līderu līdzšinējo attieksmi pret kalpotājiem. Tāpat, neesmu pārliecināts, ka formula - palielinoties garīgo priekšnieku skaitam, palielinājas garīgā darba ražīgums, dzīvē (baznīcā) darbosies.
Neizdegs, ja turēsies pie viņiem uzticētā pamata un ,protams, izdegs, ja nodarbosies ar garīgiem eksperimentiem .
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 60 , pavisam kopa bijuši: 34052