atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Briestošā Revolūcija Bioloģijā
Mulders
Iesūtīts: 2007.09.25 10:45:49
Mūsdienu Tehnoloģijas arvien dziļāk iespiežas DNA izpratnē, un reāli, jo dziļāk mežā jo resnāki partizāni. Jo vairāk zinātnieki uzzina, jo vairāk saprot, cik maz viņi par DNA zina. Šeit raksts

http://www.boston.com/news/globe/health_science/articles/2.. 007/09/24/dna_unraveled/?page=1

Vajadzīga reģistrācija, bet tā ir par velti!

Pāris citāti
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.25 10:46:16
If the surprising amount of RNA transcribed from genomic "junk" proves to be a powerful regulator of genes, understanding it will be critical in the fight against genetic disease, medical researchers predict. A big push is underway, for example, to develop so-called "RNA interference" drugs, designed to turn off gene activity by mimicking the effects of RNA.

Meanwhile, scientists are tantalized by the possibility that organisms may be defined more by differences in their "junk" than in their actual genes.

Mattick is a maverick, but his view that RNA represents a command and control system for cells seems less outrageous than it once did. "The genetic programming of higher organisms has been misunderstood for the past 50 years," he said. "The majority of the human genome [is operated] by a hidden RNA regulatory system that directs differentiation and development."
Janis Diekonts
# Iesūtīts: 2007.09.25 10:50:58
Nu nez! Vél vakar lasìju,ka Lielbritànijà atlaushot radìt hibrìdembrijus no cilvéku un dzìvnieku olshùnàm.
Jà-jo dziljàk mezhà,jo...
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.25 10:54:54
Janis Diekonts, nesapratu!
Nē nu skaidrs, ka tad, kad cilvēki atkodīs kā DNA un visa tā mašinērija darbojas, tad viņi sajutīsies Dievi un noteikti mēģinās uzkonstruēt paši savus organismus... mūsu bērnus sagaida jautra dzīve Tad atomieroči izskatīsies kā hlapuškas!
Janis Diekonts
# Labojis Janis Diekonts: 2007.09.25 12:11:58
Lasu avìzé:"Cilvéku apauglosanas un embriologijas pàrvalde pavérusi celju pretrunìgi vértétajai iecerei savienot cilvéka un dzìvnieka shùnas. Novembrì Njùkàslas Universitàtes un Londonas Karaliskàs koledzas zinàtnieku prasìbu izvértés licencèsanas komiteja. Kamér zinàtnieki uzskata,ka hibrìdu jeb citoplazmisko embriju radìshana ljaus cìnìties pret tàdàm ligàm kà Alcheimera vai Parkinsona slimìba, shìs ieceres pretinieki to uzskata par pretdabisku. Projekta gaità paredzéts shùnas kodolus,kas satur cilvéka shùnu DNS,pàrnest uz dzìvnieku olshùnàm,kuras praktiski attìrìtas no iepriekshéjàs genétiskàs informàcijas. Pashlaik zinàtnieku rìcìbà ir cilvéka olshùnas,kas palikushas pàri no màkslìgàs apaugljoshanas,tachu tàs ir nepietiekamà skaità un biezhi ir nekvalitatìvas." (viss tà pùkaini sàkas ar neauglìbas àrstéshanu un péc laika jau sàkas sajaukshanàs ar dzìvniekiem)
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.25 12:20:19
Jānis Diekonts, nu normāli... šodien tak arī asins pārliešanā daļu no komponentēm iegūst no govju asinīm! Medicīnu var izmantot gan labajam gan ļaunajam!
Janis Diekonts
# Labojis Janis Diekonts: 2007.09.25 12:38:48
Nu nez- man tomér skiet,ka shis gadìjums jau iebrauc ieksh 3.Moz.20:15-16, 3.Moz.18:23, 2.Moz.22:18-19. Cik zinu Dievs DNS pàrzin daudz labàk,kà jau Radìtàjs bùdams. Bet tas nu mans nezinàtniskais viedoklis.
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.09.25 13:36:57
Nē nu skaidrs, ka tad, kad cilvēki atkodīs kā DNA un visa tā mašinērija darbojas, tad viņi sajutīsies Dievi un noteikti mēģinās uzkonstruēt paši savus organismus... mūsu bērnus sagaida jautra dzīve Tad atomieroči izskatīsies kā hlapuškas!
Atomieroči kā hlapuškas neizskatīsies vis, ibo kodolsprādziens ir tik stiprs, cik ir un figu Tu viņu padarīsi švakāku
Organismus konstruēt nāksies, jo kā tad savādāk iepazīt DNS darbības mehānismus? Tikai pēc mēģinājumu un kļūdu metodes... dabas un cilvēces attīstība ir empīriska.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.25 13:41:01
Sheksa, galvenais lai paliek kāds kas pēc tam var experimenta datus analizēt un reāli mācīties no kļūdām! Jo jēga no experimeenta, kas rada melno cauirumu?
Sheksna
# Iesūtīts: 2007.09.26 00:49:58
Sheksa, galvenais lai paliek kāds kas pēc tam var experimenta datus analizēt un reāli mācīties no kļūdām!
Nu un kāpēc lai nepaliktu? Bioloģiskais hibrīds uzreiz uzsprāgtu ar 15 Mt jaudu, vai izdalītu to, kas kreatīvā `Pikniks ceļmalā` saucās `Ведьмин студень`?
Jo jēga no experimeenta, kas rada melno cauirumu?
Kādu melno caurumu. Iet runa par gēnu inženierijas tālāku attīstību, perspektīvā - iemācīties izņemt no genoma tos gēnus, kas nosaka iedzimtas kaites vai tendences uz tādām... Lai DNS iepazītu, ar to IR jāeksperimentē, pat tad, ja sākotnējie rezultāti ir muļķīgi un bezjēdzīgi.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.26 13:15:48
Sheksna, to melno caurumu es čista poētiski pieminēju. Ar domu, ka ej nu sazin ko tu tur saexperimentē, vdrug kādu krutu vīrusu kas visus cilvēkus ātrā laikā - kapec!
A par to rakstu, izlasi, tur tas prikols, ka izrādās, ka to, ko senāk domāja kā kodējošo daļu 1-3% no DNS un uzskatīja par organismu definējošo un kurā arī meklēja iedzimtās kaites, izrādās ir tik tā... figņa, salīdzinot ar to kas darās tajā, ko senāk Darvinisti sauca par "junk DNA" un kas vēl vairāk, izrādās ka RNS ir akūni būtiski faktori nevis prosto "messangeri", bet centrālā vadīabs sistēma, un ka tas, ko senāk domāja kā iedzimtas gēnu mutācijas var izrādīties vienkārši nepareiza RNS koncentrācija/daudzums etc.
Nu tas apmēram tā, ka, ja iedomājas, ka mašīna ir gēns, bet RNS ir bremžu sistēmu stabilizējošas komandas... nu tb, ja tu liecies pa kreisi, RNS dod komandu liekties pa labi, ja pa labi, tad atkal stabilizē otrā virzienā. Tad nu vot... ja izrādās, ka vieni "kreisie RNS" ir vairāk kā "labie RNS" tad tu nogāzīsies pa labi vai brauksi šķībi. Senāk domāja, ka tas ir DNS kļūda, šodien jau cita bilde... var izrādīties ka tā nav.
Pietam organismu definējošie gēni nebūt nav tie 1-3% bet viss pārējais "junk"... tik vot nabaga biologi bez IT trenniņa vēl neprot uzhakot to mašinēriju!
Tur reālu hackeru expertīze vajadzīga, jo izskatās ka šūnas ir akūnā sistēma, kur parasts Windows vai pat distributētie OS blakus izskatās kā bērna rotaļlieta!
Mūsējiem (IT spečiem) būs ko mācīties!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.04 11:59:48
Ctulhu, nuja... tik prikols, ka mums nav nācies sastapt nevienu fenomenu kas šādas sistēmas prot radīt... izņemot - saprātīgas būtnes! Tās gan spēj Inteliģenti sakārtot matēriju pašregulējošās sistēmās/mašīnās!
spektrs.com [217.199.117.216]
# Iesūtīts: 2007.10.08 20:04:42
Jāni, jo dziļāk ir jau noticis,piemers, http://spektrs.com/index.php?t=inner§ion=19&release=31
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 63 , pavisam kopa bijuši: 35781