atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Luterāņu klosteris
Oskars
Iesūtīts: 2007.09.22 22:37:44
Jūsu domas par to? Zinu, ka kaut kur ir, bet kur? Vai nevar kāds pateikt precīzāk? Varbūt kāds zina arī to interneta mājas lapas?
Ko jūs teiktu, ja tāds parādītos Latvijā?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
AutorsZiņas teksts
Oskars
# Iesūtīts: 2007.09.22 22:38:23
Jūsu domas, komentāri!
Balss
# Iesūtīts: 2007.09.22 22:53:19
Paskaties google šķirkli Diakonissenhaus - tur parādās diezgan dauzi luterisko māsu klosteri Vācijā. Tiem ir arī citas funkcijas, ne tikai dzīve kopībā, bet arī kalošana slimnīcās, bērnudārzos, veco ļaužu mītnēs, viesu uzņamšana rekolekcijām, u.t.t..
vilks
# Iesūtīts: 2007.09.22 23:09:10
šai diskusijā jau ir daudz komentāru http://www.lelb.lv/forums/?fu=l&id=24&rid=3&start=1 jau iepriekš piebilstu,ka daudz kam tur nepiekrītu, bet ir praktiski izlasīt iepriekšējās diskusijas, lai tiem, kas jau vienreiz izteikušies, nav jārunā otrreiz.
indriķis
# Iesūtīts: 2007.09.24 13:02:13
Klosteris kā laikā ierobežota vieta garīgām pārdomām, lūgšanām un atpūtai nav nekas a priori nosodāms. Iebildums ir pret mūku solījumiem. Bet tai pat laikā saprotams, ka LELB klosterfani šo labo ideju izpurgātu kā visu, kam viņi ķeras klāt, tā kā luteriski klosteri paliek vien skaista fantāzija.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.24 13:04:32
indriķis, un KLB neizpurgātu? KLB ir ko bezgrēcīga?
Visu kam grēcīgās cilvēku roķeles ķeras klāt, tiek izpurgāts!
indriķis
# Iesūtīts: 2007.09.24 13:10:43
Mulder , KLB neizpurgātu, jo neveidotu luterāņu klosteri. Kāpēc gan tas būtu vajadzīgs?
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.24 13:15:11
indriķis, var izpurgāt arī kaut ko nedarot

KLB bezdarbība uz LELB fona būtu kvalificējama kā luterāņu klosteru idejas purgāšana!

Taču redz... ir slikti par argumentiem ņemt "ja... tad... " fantāzijas!

Tev LELB ir tāds bieds un tāds monstrs, ka tev jau tas rēgojas priekšā un pakaļā, un vēl LELB pat tuvu klosterim nav stāvējis, a tev jau verdikts gatavs!

Patīk man tavs veids kā tu tiesu spried! Tas vien parāda ka uz taviem vērtējumiem par tiem tur "ārā" ir tendenciozs un neobjektīvs, pilns žults un aizvainojuma! Tu dod ļoti sliktu liecību par KLB, bet nu esmu jau sapratis, ka Indrexveidīgie KLB ir minoritāte! Iemācies reiz atšķirt savu personīgo abidu no realitātes!
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.09.24 14:56:15
Nu tu gan murgo, Mulder. Realitāti tu esi pazaudējis. Ja man personiski kaut kas ir pret LELB šobrīd, tad tas ir žēlums pret sistēmas upuriem, tiem luterāņiem , kas tiek nobīdīti malā dēļ LELB notiekošajiem procesiem. Kaut gan -paši vainīgi.
Un kāda man var būt abida pret LELB klunādi, ja viņu rīcība man pavēra daudz plašākas perspektīvas, nekā būtu iespējams LELB.
Ja es runāju par klosteru idejas sapurgāšanu, tad tas notiek zinot , kuri LELB pie tādas idejas realizēšanas varētu ķerties un uzdrīkstos apgalvot, ka tas nebūtu luterisks klosteris.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.24 14:58:28
toč jāmetās uz KLB, tādi pravieši tur aug, nu jau vairs ne tikai telepāti tur veidojas, bet reāli pravieši kas spēj redzēt notikumus un visu kas aiz tiem stāv vēl pirms tie ir notikuši un ir apšaubāms vai paŗskatāmā nākotnē notiks... nu moins... respects!
indriķis
# Iesūtīts: 2007.09.24 15:01:56
Mulder, pats zini ar ko sākās LA mācību gads un kādi runasvīri teica kurus tekstus. Nav jābūt pravietim, lai secinātu, ka arī pie hipotētiskajiem klosteriem tie būtu pirmie, ne jau tavs A.B., kura štruntīgs māceklis esi.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.24 15:05:16
indriķis, tev redzamāk!
Kristofers
# Iesūtīts: 2007.09.24 15:56:24
Paldies Vilkam par linku uz diskusiju par klosteriem. Tā kā tā diskusija ir slēgta, izteikšu savas domas šeit.
Ikvisam, kas notiek Baznīcā, ir organiski jāizaug no šīs Baznīcas dogmātikas, vēstures un liturģiskās prakses. Klosterība organiski iederas katoļu un pareizticīgajā Baznīcā. Bet luterismā? Nu nezinu. Uz luterismu neizdzēšamu iespaidu atstāj fakts, ka šīs konfesijas dibinātājs ir mūks, kas ir lauzis savu mūka solījumu, pametis klosteri un apprecējies ar mūķeni. Pie tam mudinājis citus mūkus un mūķenes darīt to pašu un pēc tam slēdzis klosterus. Kā arī visas tās lietas, ko klosteru un tur praktizētās svētdzīves sakarā ir sarakstījis pats M. Luters un viss tas, kas klosteru sakarā ir sarakstīts luteriskajās ticības apliecībās un konfesionālo teologu darbos.
Luterisms nav tas pamats, uz kā var būvēt monasticismu, un tāpēc jebkāds "luterāņu klosteris" neizbēgami beigsies ar novirzi no luterisma. Piemēram, kādi būs to sv. Tēvu darbi, ko mūki studēs kā pamatu savai klostera dzīvei? Vai Lutera sacerējumi klosteru sakarā? Laikam jau ne. Ja tie būs katoļu autori, tad šis klosteris garīgi kļūs katolisks, ja pareizticīgo Tēvu darbi - tad pareizticīgs. Jautājums - vai šāds pasākums Latvijas luterāņiem mūsu jau tā sašķobītās identitātes apstākļos ir nepieciešams.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.09.24 16:00:34
Kristofers, lūk šī atbilde uz "Kāpēc" manuprāt ir visai būtiska! Un man patīk šis teiciens "Ja Ikona var kādu novērst no skaidrās mācības, tad labāk to atstāt pagrabā"
Oskars
# Iesūtīts: 2007.09.24 16:38:37
Es arī neuzskatu, ka tie mūku un mūķeņu bargie solījumi būtu vajadzīgi. Bet luterāņiem varētu būt "savādāki klosteri". Tādi, kuros var dzīvot ģimenes, vīrs un sieva. Bez nekādiem celebāta u.tml. solījumiem. Vienkārsi kopiena, kur ievēro visas stundu lūgsanas, dažāda veida dievkalpojumus, darbu. Ietu uz pansionātiem, bērnu namiem, mājām, sludinātu uz ielas. Tā,lai cilvēks tur varētu padzīvot kādu gadu- piedzīvojot fantastisku ikdienu un sakārtotu savu dzīvi, savas domas.
Man tas liekas ļoti feini.
Vācija es biju uz vienu vakara lūgšanu kādā kapelaa. Tur tika dziedāti psalmi, vakara lūgšana. Tas bija vienkārsi fantastiski! Cik es sapratu tas ir tāds ka luterānu klosterītis. Dienā tie vīri, kas tur dzīvo, strādā algotu darbu, bet dzīvi pilnībā velta Dievam, kalpojot Viņam un baznīcai, un draudzei.
Oskars
# Iesūtīts: 2007.09.24 16:42:29
Tur dzīvojošie varētu rīkot dažādas rekolekcijas(piem. klusuma rekolekcijas) un citus garīgi barojošus pasākumus. Manuprāt, tā mūsu baznīcā trūkst.
Oskars
# Iesūtīts: 2007.09.24 17:08:05
Jā Gregorskola ir ļoti laba, bet tas nav īsti tas. Tā vairāk ir mācību iestāde, kaslpošanas SKOLA.
Bet tas vairāk būtu tā-ja tu vēlies-tu klosterīi vari pavadīt visu savu dzīvi, dienu un nakti. Tāda vieta,kurā vasaras un brīvdienu laikā varētu uzturēties arī cilvēki, kuriem vēl nav 18. Diemžēl Gregorskolā var tikai no 18 gadiem( runāju par atvērto durvju nedēļu). Par cik es mācos vēl vidusskolā, man tādas iespējas nebija un pašlaik arī nav. Nu var jau būt, ka es maldos. Bet nu es ko tādu gribētu piedzīvot.
Zaurs
# Iesūtīts: 2007.09.24 19:31:35
18 gadu vecumam ir savs iemesls - cilvēks kļūst pilntiesīgs, atbildīgs pilsonis pēc valsts likumdošanas un drīkst izvēlēties ceļu neatkarīgi no vecākiem. Tiek domāts arī zināms briedums vai kā nu katrs to sauc.
Bet Zaurs domā tā, ka papriekš vajadzētu padomāt ar galvu ar, ne tik ar sirdi vien, kādi iemesli ir klosterī gribēšanai.
Un pēc padomāšanas parunāties ar draudzes mācītāju par aicinājumu vai ko tādu.
Oskars
# Iesūtīts: 2007.09.24 20:35:31
Zaur ,Tu mani nesaprati, es negribu stāties klosterī, bet vienkarsi labi būtu, ka varētu aizbraukt uz tādu kopienu, pavadīt tur laiku un sakārtot domas. Bet varbūt ir arī tādi, kuri visu savu dzīvi tur vēlētos pavadīt, bet nu es domāju, ka tie zvēresti katoļiem un pareizticīgajiem gan nav labi. Var iztikt arī bez tiem. Ej un kalpo, dzīvo sadraudzībaa, un es domaaju, ka to var darīt arī precejušies cilvēki ar visiem bērniem.
Oskars
# Iesūtīts: 2007.09.24 20:38:54
Nu un par tiem 18 gadiem... laikam atkal sāksies viduslaiku likumi...
Žēl gan. Jājautā- ko vēl nedrīkst darīt kristieši, kas jaunāki par 18?
Balss
# Iesūtīts: 2007.09.24 21:28:24
Tā ideja par padzīvošanu mierā, prom no ikdienas, kristīgu ļaužu kopienā ar savu mierpilno, garīgo ritmu ir laba, celsmīga ideja. Tie, kas ko tādu ir piedzīvojuši, ir atgriezušies savā ikdienā priecīgi un stiprināti.
a_masiks Tu tīši pārspīlē. Pirmkārt, vislabākā sludināšana ir bez vārdiem. Ar dzīvi un darbiem. Kur bija tas teiciens? - Sludini vienmēr un visur. Ja vajag, tad arī ar vārdiem...
Un sludināšana - tā nu gan nav karjera... Vai tu zini, kādu svētību bieži ir nesusi ticīgas mātes dzīves liecība?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 128 , pavisam kopa bijuši: 36163