atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Lūdzu padomu!
Mekletajs
Iesūtīts: 2011.01.10 22:21:26
Sveiciens visiem!

Nesen viens man tuvs cilvēks, par kuru esmu lūdzis, lai viņš atgrieztos, ir sācis interesēties par Dievu, pats labprātīgi spēris soli- doties uz baznīcu!

Ko jūs ieteiktu- kā palīdzēt šim cilvēkam!? Visvairāk mani interesē, kādu grāmatu varētu iedot, kur vienkāršā un uzrunājošā veidā rakstīts par Dievu, par dzīves jēgu un pamatjautājumiem.

Ko vēl var darīt, lai palīdzētu cilvēkam sākt ticības ceļu! Lūgšanas, kopīga došanās uz dievkalpojumu, pārrunas... kas vēl?
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mekletajs
# Iesūtīts: 2011.01.10 22:23:18
Ir saprotams, ka jāmaina dzīve- bet kā to lai izdara! It kā sirdī es saprotu, bet nezinu, kā to izteikt vārdiem un otram pastāstīt! Noteikti kāds gudrs cilvēks to ir uzrakstījis uz papīra... ko jūs ieteiktu!?
Aivars
# Iesūtīts: 2011.01.10 22:32:00
Mekletajs
Nepiebeidz šī cilvēka prieku par Dievu! (tas punkts `viens`)
Otrs - uztver viņu kā ceļabiedru ne kā `pāraudzināmo`.
Un lūdz, lūdz, lūdz, un priecājies, priecājies, priecājies, kopā ar visiem eņģeļiem
Svētais
# Iesūtīts: 2011.01.10 22:40:59
Sagaidi Vilks , un viņa tev dos vislabāko padomu. Viņai var uzticēties.
Aivars Lapšāns
# Iesūtīts: 2011.01.10 22:50:07
Mekletajs

Mūsu draudzē notiek tā saucamie vīru vakari. Tie ir ļoti efektīvi tieši priekš jaunajiem. Mēs sazvānamies un norunājam pie kā vakarā tiekamies. Labākais variants ir pie kāda pirtī, klusā mājā, istabā, draudzes ēkā....
Kad visi sanākuši , ņemam baznīcas gada grāmatu un atveram Dieva vārdu šai dienai. Lasām, visiem priekšā Bībeles....Tad sākas diskusijas par šīm Bībeles vietām...
Katrs uz vakaru paņem kaut ko , ko likt galdā pēc Dieva vārda apspriešanas. Vāra tēju , kafiju. Vīri runā par dzīvi, klačojas...Jaunais iepazīstina ar sevi , ko dara....uttt.
Vakara beigās notiek lūgšanas. Šādi vakari ideāli ir ja notiek katru nedēļu.
Šī sistēma ir pēc Bībeles teiktā par pirmdraudzēm = svētā sadraudze.
2. Ja cilvēks ir mazizglītots Bībelē, tad ar laiku viņu vajadzēt arī sūtīt uz Bībeles stundām. Mūsu draudzē tās notiek ik ceturtdienu.
3. Dievs pats izkārtos situācijas, bet šo cilvēku biežāk jāapciemo mājās, jālūdz pie sevis uz mājām, pēc Dievkalpojuma uz reiz nešķirties , bet uzaicināt ciemos pasēdēt, kaut uz kafejnīcu utt...
Nu , protams lūgšanas un lūgšanas. Un pēc iespēja ātrāk šim cilvēkam pašam neviļus uzticēt, palūgt kādu baznīcai vajadzīgu darbiņu izdarītutttt.....

armilo
# Iesūtīts: 2011.01.10 22:59:54
Aivars
Āmen! Gudrāk neviens laikam neuzrakstītu. Pievienojos Aivara un eņģeļu priekam! Par praktiskām lietām runājot, vispirms ir jāatrod draudze, jāsakontaktē ar mācītāju, un jāpiesakās iesvētes mācībām. Te ir dažas populāras iesvētes kursa grāmatas: Ieteicamā literatūra - "Dievs ir tepat" Juris Rubenis "Kristīgā mācība" M.Luters "Mīlestība, patiesība un žēlastība P.A.Grunnans

„Ir saprotams, ka jāmaina dzīve- bet kā to lai izdara!”
To izdara Dieva Vārds, kristība un svētais vakarēdiens.

Valentīnis
# Iesūtīts: 2011.01.10 23:03:29
varbūt iesaistīt viņu draudzes aktivitātēs, bet pārāk nenoslogo, lai nemūk prom, bet jūtas noderīgs.
es apmeklēju lūgšanu grupiņu, kurā ļoti priecātos par jaunkristiešiem un ģimenēm, bet tādu pie mums nav. Ja ir lūgšanu grupiņa, kurā iedzīvojas jaunkristieši , tad varbūt to varētu ieteikt.
vēl ir Alfa kurss, bet tas ir noderīgs tikai, ja cilvēks pats atnāk, nevis tiek nosūtīts, lai izglītojas pirms laulāšanas.
skolniekss
# Iesūtīts: 2011.01.10 23:05:38
Mekletajs Kas meklē tas atrod... un nav ko bikstīt. Kas lēnu nāk, tas labi nāk...
Mekletajs
# Iesūtīts: 2011.01.10 23:13:51
Aivars, gadiem es viņam neko neesmu spiedis un tikai vienīgi lūdzies! Bet tas ir viņa paša jautājums- kā sākt!?

Aivars Lapšāns, paldies! Bet tiemžēl manā draudzē tādu aktivitāšu nav! Arī Bībeles stundās pašreiz ir tāda tēma, kura ilgst jau apmēram 2 gadus un cilvēkam no malas iesaistīties ir grūti un pat bezjēdzīgi! Diemžēl!

Viss Dieva rokās! Palīdzēšu, cik varēšu! Draudzi viņš pats ir izvēlējies! Un noteikti viņam tur atradīsies kāda kalpošana! Ja Dievs dos, kalposim kopā!
vilks. [82.145.211.11]
# Iesūtīts: 2011.01.10 23:48:35
Principā piekrītu Aivaram.

Vēl ticībā iesācējiem ļoti laba lieta ir alfa kurss, bet, cik var saprast, jūsu draudzē tas nenotiek. Varbūt toties ir labas iesvētes mācības nodarbības? Uz tām, iespējams, var iet arī draudzes locekļi (tu pats) un divatā galu galā jautrāk + var pārrunāt pēc tam savā starpā.

Labas grāmatas jau ir diezgan daudz, tur jāskatās, kas tāds ticības iesācējiem labs jūsu draudzē ir pieņemts. Man, piemēram, patīk `Dievs ir tepat` un K.S.Luisa grāmatas. Bet, ja draudzē to neuzskata par pieņemamu garīgu literatūru (piemēram), tad labāk tādas neieteikt.
lai Dievs tev palīdz

Bet
KPax.
# Iesūtīts: 2011.01.11 00:01:17
Sveiks, Mekletaj!
Palīdzēt tuvam cilvēkam, manuprāt, var sākt, uzzinot no šī cilvēka, kas ir iemesls tam, ka viņš ir sācis interesēties par ticību. Un, izejot no šī iemesla, Tu varbūt nonāksi pie atbildes, kā vislabāk palīdzēt konkrētajā gadījumā.
Aivars Lapšāns
# Labojis Aivars Lapšāns: 2011.01.11 00:36:47
Mekletajs

Tu esi malacis. Tavas lūgšanas sasniedz mērķi. Bet tomēr vajadzētu padomāt par svēto sadraudzi. Tas , ka jūsu draudzē nav šādi vīru vakari, tas nekas, tos Tu pats vari arī veidot. Sazvanies ar draugiem no baznīcas un sāciet. Pietiek no sākuma ar diviem trim, četriem brāļiem....
Grāmatas es ieteiktu dāvināt sākumposmā tādas, kuras ir kā kristieša liecība, kā grāmatas autors nācis pie Dieva. Tās ir efektīvākās. Piemēram , ja cilvēks ir mūziķis, tad viņam super grāmata būtu ,,Lielie pianisti manā dzīvē,, , kur savu dzīvi stāsta Stenwei klavieru skaņotājs pasaulē numur viens Mors. Un savu kristieša pieredzi. Un skatījumu. Tur piem. viņš stāsta kā viņš ik nedēļu tiekas pilsētā ar brāļiem uz lūgšanām dzīvoklī un dziedinšānas un pravietiskas liecības....koncerti kopā ar pasaules zvaigznēm pagājušā gadsimta sākumā līdz pat Eltonam džonam ...raksturi , politiķi , mūziķi, vājības . Fantastiska kristieša liecība.
Teorētiskās grāmatas .....nezinu. Pirmā grāmata , kas jādāvina ir Bībele.
Memekija
# Iesūtīts: 2011.01.11 08:01:20
Aivars Lapšāns
Stenwei
Vai tas ir kāds Steinway pakaļdarinājums, līdzīgi, kā Adidus?
biča
# Iesūtīts: 2011.01.11 11:47:06
Man arī gribās ieteikt Rubeņa "Dievs ir tepat" kā arī Lutera "Lielo katehismu".
NepiekrītuAivars Lapšāns, ka sākumā jādāvina grāmatas par personīgajām pieredzēm, labāk sākumā grāmatas, kurās ir luterānisma pamati. Personīgās pieredzes mēdz būt pārāk daudz un dažādas un jauns kristietis var nospriest, ka, ja nav tā kā kādam konkrētam, tad nav pareizi un viņa atgriešanās nav tik īsta utt. Pieredzes ir vairāk domātas tiem, kas kristietībā jau labi orientējas un spēj skatīt situāciju kopumā, nevis pievērst uzmanību gan šķietami lieliskām, bet patiesībā mazbūtiskām detaļām.
Kombulis
# Labojis Kombulis: 2011.01.11 12:17:01
atcerējos, kā bijusī draudzene mani aizvilka uz Torņakalna baznīcu. Tur gan man kā vīrietim - bija cita drusku motivācija - draudzība
Meklētājs [78.84.191.74]
# Iesūtīts: 2011.01.11 12:38:41
Kombulis, un Tu tur Torņkalnā arī paliki? vai arī līdz ko beidzās jūsu draudzība, tā arī aizgāji no draudzes?
Kombulis
# Labojis Kombulis: 2011.01.11 12:45:00
Gandrīz vai tā sanāca, 1996.gada pavasarī izšķīros no sievas, 1997.gadā saplēsos ar to draudzeni un 1998.gada vasaras beigās sāku nodarboties ar jogu
PS jā - pa vidu bija 2 traki gadi 1996 un 1997 gads
un arī nodevu vairs nespēju samaksāt baznīcai
danar
# Iesūtīts: 2011.01.11 13:01:09
Mekletajs
Sveiks!
Ar piekritu Aivaram..un armilo par to ka Dieva Vards un Sakramenti izmaina cilveku.
Man pasai ljoti palidzeja LMF..agrak izdotie "Dzivibas Vards"zurnalini,katrs par savu temu .Par kristibu,par SV.Garu,par Jezu Kristu,par Sv.Trisvienibu,par ciesanam...u.c.
Ja,un Rubena"Dievs ir tepat"ar laba.
Bet ja jau cilvekam ir interese,tad jau vins pats mekles kadu literaturu lasit..vai ari attiecigas draudzes macitajs ieteiks.
Aivars Lapšāns
# Labojis Aivars Lapšāns: 2011.01.11 14:04:10
Memekija

Steinway & Sons

Nepiekasies, es rakstīju domādams par citām lietām. Pats esmu mūzikas instrumentu biznesā un man tik elementāras lietas nav šajā forumā svarīgas.
Aivars Lapšāns
# Iesūtīts: 2011.01.11 14:10:03
biča
Kāds sakars luterānisma pamatiem ar dāvināmo literatūru Dieva žēlastībā nonākušajam?
Aivars
# Iesūtīts: 2011.01.11 15:38:31
Aivars Lapšāns
Kāds sakars luterānisma pamatiem ar dāvināmo literatūru Dieva žēlastībā nonākušajam?
Vispār gan stipri lielāks nekā klavierskaņotāju memuāriem par tikšanos ar izbijušām slavenībām
Sistemātiskas Dieva Vārda studijas tomēr piedienas arī "Dieva žēlastībā nonākušajiem."

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 127 , pavisam kopa bijuši: 2905