atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Noklīdusi dvēselīte... .
*Duksis
Iesūtīts: 2010.09.16 22:57:22
SOS!!!
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2010.09.16 22:57:47
Laikam jau tamdēļ, ka Duksis ir pēdējais muļķis Daugavas šajā krastā, pie viņa samērā bieži vēršas ar lūgumu palīdzēt, t.i. vēloties viņu bezkaunīgi izmantot. Duksis iespēju robežās cenšas tam turēties pretī, bet vairums gadījumos spēki ir nevienlīdzīgi. ... . Nu i vot, kāda kundze jau pensijas gados un nopietnām problēmām ar veselību šonedēļ vērsās pie manis, lai es vedot pie prāta viņas vienīgo dēlu (džentlmenis virs 30 g., šķīries, bērnu nav) un darot kaut ko, lai viņas atvase dotos ārstēties no alkoholisma. Duksis, kas pats savulaik ir bijis pamatīgs palaidnis, citus pavedināt uz tīru, sķīstu un tiklu dzīvi acīmredzot tomēr nespēj, tas viņam ir kas grūtāks par Windows XP pārinstalēšanu un datorvīrusu patrenkāšanu. ... . Nu i vot, kamēr Duksis domāja, ka derētu džentlemeni M. aizvilkt svētdien uz hokeju un nepiespiestā atmosfērā izzondēt, cik lielā mērā viņa mātes situācijas vērtējums vispār ir adekvāts, notikumi ir gājuši savu gaitu - šovakar piezvanīja viņa māte un paziņoja, ka M. ir ievietots slimnīcā alkohola izraisītu problēmu dēļ. ... Nu i vot, par cik citi cilvēki bez ceremonēšanās uzkrauj savas problēmas uz Dukša kamiešiem, Duksis grib pamēģināt pārspēlēt šo problēmu kādiem citiem, proti, ņemot vērā to, ka kristieši, līdzīgi Duksim, arī nav gluži prātīgi cilvēki, varbūt uzrodas kāds, kāda jeb kādi no tiem, kas šo noklīdušo dvēselīti M. ved pie prāta. ... . Es labi pazinu viņa vecomāti. Viņa bija dedzīga kristiete, kas padomju laikos bija retums. Un, lai arī cik tas dīvaini nebūtu, viņas kristīgā pārliecība viņai netraucēja būt par ļoti labu cilvēku, kas dukšaprāt,- šo divu stihiju koeksistence vienā cilvēkā, ir visai reta parādība. Nu i vot, pateicoties vecaimātei M. reliģiskā audzināšana netika atstāta novārtā. M. puikas gados cītīgi apmeklēja Krusta Baznīcu Rīgā. Liekas, ka neviens viņu nespieda to darīt. Kādas ir viņa, grēka pagales, pašreizējās attiecības ar reliģiju, nezinu. Visticamāk - stipri pavēsas. ... . Nu i vot, ja Jēzus patiešām ir pie slimniekiem sūtīts, tad M. ir tieši tas, kas Viņam ir vajadzīgs. Iespējams, ka viņa dvēselītē zem pelniem vēl gruzd kāda oglīte un ir iespējams vēl uzpūst kādu liesmiņu. Tātad, ja gadījumā atrodas kādi kristīgie volontieri, kas uzskata, ka viņu spēkos ir glābt M. dvēseli, lai padod ziņu man pa privāto pastu. Grēka pagale mitinās Rīgā Teikas rajonā, ja kas. Netiek smādēts arī padoms, ko darīt šādā situācijā. To var publicēt šajā diskusiju sadaļā. Ar pateicību tiks izstudēts.
Valentīnis
# Labojis Valentīnis : 2010.09.16 23:16:39
it kā varu uzaicināt uz Lūgšanu Grupu Sv Alberta draudzē otrdienu vakaros, mēs priecājamies par visiem, bet nekristieši jaunkristieši un ģimenes pie mums kaut kā neiedzīvojas...
transporta iekš kā viņu aiztranoprtēt māja - LG un atpakaļ, man nav, bet ja šī lieta interesē, varu izstāstīt ceļu varam doties kopā...

atvainojos par vispārinājumu
aktīviem pareiziem kristiešiem būs grūti atrast kopīgu valodu ar *D. aprakstīto cilvēku...
Valentīnis
# Iesūtīts: 2010.09.16 23:20:07
par alkoholismu runājot, man lielākā daļa radu vai nu nedzer vai aizdzeras un lāpās, es domāju, ka es neesmu tāds vienīgais.
`normāls` cilvēks jau neatzīsies, ka tā ir, bet tas tā tomēr ir. un tāpēc es nelietoju nemaz...
*Duksis
# Iesūtīts: 2010.09.16 23:20:15
Valentīnis Paldies par padomu, ko darīt noklīdušam luterānim.
*Duksis
# Iesūtīts: 2010.09.16 23:23:22
Gnidrologs Kāds iemesls dzeršanai? Liekas, ka dzer tāpēc, ka vectēvs bija dūšīgs dzērājs, tēvs arī. Kā sacīt, cienīgs savas ģimenes vīriešu līnijas tradīciju turpinātājs. Tā vismaz man liekas. Bet, iespējams es kļūdos.
Valentīnis
# Iesūtīts: 2010.09.16 23:23:41
*Duksis
meklēt luterāņu LG.
esmu dzirdējis, ka man tuvākajā Jēzus draudzē viss kaut kas notiekas. viņiem arī smalka mājas lapa... tūlīt paskatīsimies
Valentīnis
# Iesūtīts: 2010.09.16 23:25:13
http://www.jezusdraudze.lv/dievnams/
kas slēpjas aiz nosaukumiem, tā īsti nevaru pateikt, bet viss noteikti labs un ļoti labs
*Duksis
# Iesūtīts: 2010.09.16 23:29:17
Gnidrologs Galīgi pazudis tas cilvēks nav. Bija precējies. Viņa sieva mācījās koledžā klātienē par dizaineri un visžēlīgi atļāva M., ģimenes apgādniekam, sevi uzturēt. Kad pabeidza mācības, tad arī viņu ģimenīte pajuka. Tagad viņa bijusī sirdspuķīte jau dzīvo un strādā ārpus Latvijas.
*Duksis
# Iesūtīts: 2010.09.16 23:31:58
Valentīnis

Cik zinu, viņa vecāmāte apmeklēja Jēzus draudzi. Mācītājs pēc uzvārda, liekas, bija Kalniņš. Nav izslēgts, ka M. būtu iedabūjams tajā baznīcā pa durvīm iekšā.
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2010.09.16 23:59:44
Gnidrologs Cilvēks, lai arī kāds būtu viņa ģenētiskais materiāls, iet bojā, kad viņam viss kļūst vienaldzīgs un mazsvarīgs, paša likteni ieskaitot. Kad dzīvē nav nekā tāda, kas dzīvei dotu jēgu vai vismaz jēgas ilūziju. Tādā gadījumā, kā izteicās Gnidrologs, - jo mazāk dzīvei jēgas, jo vairāk tajā dabas tik nemīlētā tukšuma, kas prasās pēc aizpildīšanas. Dažkārt tukšums puslīdz veiksmīgi tiek aizpildīts ar tukšumu un ...es i dumš un man ir labi... .... . Kā teica Arhimeds: Ķit vai nazeit! Dodiet man atbalsta punktu... t.i. dzīves jēgu, ko tādu par ko man lupatai būtu vērts cīnīties... un es apgriezīšu visu pasauli!

Off-line. Rīts gudrāks par vakaru.
incognito
# Iesūtīts: 2010.09.17 09:01:35
Mans pieticīgais viedoklis ir, ka nav labi cilvēkam būt vienam. Sevišķi vīrieši ir iekārtoti tā, ka viņiem par kādu ir jārūpējas, lai būtu jēgas sajūta.
Nedomāju, ka *D šajā lietā ko varēs pa lielam darīt, bet kā īslaicīgs risinājums būtu aicināt to vīrieti palīgā pie kāda darba, piemēram vārīt putru zupas virtuvē bezdarbniekiem.
glāzīte [95.68.39.184]
# Iesūtīts: 2010.09.17 09:55:33
no manis viegli neviens prom netiek!
reizēm gadās, ka tikai nopietnas veselības problēmas cilvēkam liek apdomāt savu rīcību un tās sekas.
māmiņai jāpārtrauc auklēt savu dēliņu, lai sajūt atbildību par sevi, savu dzīvi. neviens, Jēzu ieskaitot viņu neglābs, ja glābties pats nevēlēsies. tā lūk, slīcēja glābšana ir paša slīcēja rokās.
glāzīte [95.68.39.184]
# Iesūtīts: 2010.09.17 09:59:20
ja šis jaunēklis patiesi vēlās ārstēties no alkoholisma, ir kopiena Bruknā, Bauskas raj., tur noklīdušas dvēselītes iziet labu rehabilitāciju. bet neviens baltiem cimdiņiem gan apkārt nelēkā.
*Duksis
# Iesūtīts: 2010.09.17 10:03:09
Kādam cilvēkam paldies par vēstuli. Ir nosūtīta atbilde. Ceru, ka tā veiksmīgi sasniegs adresātu.
*Duksis
# Iesūtīts: 2010.09.17 10:05:10
Paldies arī cien. S.R, speciālistei slīcēju glābšanas problemātikā.
vilks
# Iesūtīts: 2010.09.17 10:19:33
Varētu piekrist glāzītei [95.68.39.184] - ja cilvēkam ir vēlēšanās (kaut formāla), tad ir cerības. Ja viņš no visiem mēģinājumiem palīdzēt atgaiņāsies vai arī apgalvos, ka ar viņu jau puslīdz viss ir kārtībā, "tikai šoreiz tā sliktāk gadījās", tad ir diezgan šaubīgi.

Piekrītu, ja cilvēks ir jauns - viņu ir vērts mēģināt dabūt uz Bruknu. Paliekot dzīvot tai pašā vidē, mainīties būs ļoti grūti.

Otra iespēja - anonīmie alkoholiķi. Šķiet, vieni no retajiem, kas reāli palīdz cilvēkiem ar alkoholisma problēmām. Turpat Vidzemes izpilddirekcijas telpās ir viena grupa. Bet nu cilvēkam ir jāgrib pašam uz tādu grupu iet.
*Duksis
# Iesūtīts: 2010.09.17 10:30:28
vilks Kling-klang-esam-klāt!
*Duksis
# Labojis *Duksis: 2010.09.17 11:18:43
Jā, šitas šaitans ir nopietns. "Mūsu nelaime slēpjas apstāklī, ka neesam spējīgi panest vientulību. Kā sekas - kārtis, greznība, vieglprātība, vīns, sievietes, bezkaunība, aprunāšana, savas dvēseles piesmiešana un Dieva aizmiršana." (Labrijērs (1645-1696), franču rakstnieks). ... .Derētu nedaudz palabot tekstu, franču valoda esot ļoti elastīga : "Visu mūsu nelaimju cēlonis slēpjas nespējā panest vientulību" ...un tālāk pēc teksta. Jā, šaitans ir pamatīgs, bet vai visvarens?
Džonijs
# Iesūtīts: 2010.09.18 08:51:24
Ja man būtu 100% drošš padoms...bet man tāda naf. Lai Duksim un citiem izdodas ieborēt šim nelaimes putnam vēlēšanos glābties.
indriķis (labs)
# Labojis indriķis (labs): 2010.09.18 11:02:18
Duksi, tā nu tas ir - ir cilvēki, kurus pati Providence ir izvēlējusies, lai pie tiem meklē palīdzību. Varbūt tu esi no tiem.
Bet var saprast, ka puisis ar zaļo pūķi sadraudzējies pasaulē tik banālā iemesla dēļ - sieviete viņu izmantojusi un pametusi.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 148 , pavisam kopa bijuši: 36332