atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Likteņa teorija – Brīvās gribas teorija - II
Aiko_Saule
Iesūtīts: 2010.08.16 12:15:47
Pārdomas: par to, kas saistās ar likteni un brīvo gribu !
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
Aiko_Saule
# Labojis Aiko_Saule: 2010.08.16 12:16:04
Ja ir liktenis, tad Tavā liktenī ir viss tas, kas Tev tavā liktenī ir. Dāvanas ciešanas mokas utt. Un Viss tiek Dieva gribēts – un redzēja viņš šo pasauli labu esam ar visu Tevi, kurš ir grēcinieks un dara labos un ļaunos darbus utt. Dievs savā apredzībā visu radīja un vada un pieļauj visam notikt – tā kā tas notiek. Un notiek sekojoši – Dievs sūtīja savu Dēlu – Jēzu Kristu – lai tas glābtu cilvēci no ciešanām un nepareizas dzīves – jo Dievs negrib lai tas, kas ir radīts – ciestu. Tāpēc atsūtīja savu dēlu – skolotāju, kuram bija misija atklāt īstenību – ka Dievs ir par normālu cilvēces dzīvi. Kopš Jēzus nākšanas – cilvēcē top sludināta šī prieka vēsts – ka ir iespējams dzīvot normālu dzīvi – ja cilvēks dzīvo saskaņā ar īstenību – Dievu. Tādā veidā – ziņa izplatās un atbrīvo to no ciešanām. Tie, kuri ir gatavi – tie pieņem vēsti un dzīvo bez ciešanām, tie, kuri nav vel gatavi – tie nesaprot vēsti un turpina ciest. Cieš, kamēr ciešanas kļūst nepanesamas – un tad būtne sāk meklēt īstenību – lai tajā varētu atveldzēties. Tāpēc visiem, kuri ir saņēmu šī prieka vēsti – visiem ir jādod tā tālāk – jo no tā ir atkarīga patiesā laime ikvienam cilvēces cilvēkam, jo nav iespējams būt patiesi laimīgam, ja blakus kāds cieš un ir nelaimīgs. Un Dievs savā apredzībā – visus vada un dara svētus – tādus, kuri varēs redzēt Dievu tādu kāds Dievs ir.
Ja ir liktenis – tad tas ko tu esi gribējis darīt labo un ļauno – ir bijis nolemts – lai tu mācītos un saprastu – Grēku – Taisnību un Tiesu. Un Tas viss notiek saskaņā ar Dieva apredzību. Visa dzīve ir kā filma – un tas ko tu gribi, gribēji un gribēsi – viss ir iepriekš nolemts – un viss kopā veido Tavu filmu, ko tu redzi – saucās Dzīve. Ja ir liktenis – tad visas tavas izvēles ir arī tavs liktenis – un ja ir liktenis, tad brīvā griba ir ilūzija – jo īstenībā tu neko negribi – tikai tev šķiet, ka tu esi gribējis – vai ko izvēlējies, bet viss tika radīts, lai tu redzētu šo savu dzīvi un mācītos grēku – taisnību un tiesu.

Ja ir brīvā griba, tad liktenis neeksistē. Viss ko tu esi izdarījis ir tavi nopelni – un ja esi izdarījis sliktu izvēli – tas ir izvēlējies ļauno – tad tev būs jācieš – par ļauniem darbiem. Jāsaņem sods. Atbildīgs ir tas – kurš ir gribējis ļaunus darbus darīt.
Visi sasniegumi – ko cilvēks ir sasniedzis tad nav Dieva dāvana, bet ir paša nopelni.
Arī talanti ir paša nopelni – jo tos pats cilvēks ir gribējis attīstīt – un ja ir gribējis – tad tie attīstītie talanti ir paša sasniegumi. Arī mākoņus cilvēki tagad ir spējīgi - izdzenāt. Gribēja iemācīties sasniegt un iemācījās – un pēc tam saka, es iemācījos – tie ir mani nopelni.
Ja ir liktenis – tad tie nav tavi nopelni – Dievs gribēja savā apredzībā – izmantojot Tevi radīt šādu vai tādu lietu.

Ja ir brīvā griba – tad jānožēlo grēki – savas nepareizās izvēles.
Ja ir liktenis – tad grēkus nožēlot nav jēgas, jo tie bija jāpastrādā – lai ciestu un piedzīvotu – kā tas ir kad ir grēkots – lai mācītos, grēka jēgu – ka tas rada ciešanas. Šeit Dievs savā apredzībā izredz – katru savam liktenim. Izredzētais – nevar pretoties savam piešķirtajam liktenim, jo Dievs ir visu varens – un kā Dievs gribēs tā notiks un nekā savādāk. Ja ir liktenis – tad visa dzīve uz planētas Zeme ir Dieva mācību stunda, kurā Dievs garam māca – kas ir grēks taisnība un tiesa.

Ja ir brīvā griba – un būtne sagrēko – tad tā arī mācās grēku un taisnību un tiesu – tikai savādākā veidā. Viņai nav liktenis – tad viņai ir jāuzņemas – atbildību par to ko viņas griba ir gribējusi. Ja Viņas griba ir gribējusi – darīt ļauno – tad viņa dabūs sodu – ja labo tad balvu – dzīvi bez ciešanām.

Secinājumi:
Neatkarīgi no tā vai ir liktenis vai brīvā griba - par grēkiem jācieš Īstenībā !
Neatkarīgi no tā vai ir liktenis vai brīvā griba - būtnes gars tiek mācīts saprast - Grēku - Taisnību un Tiesu !

Jāņa 16:8 Viņš nāks un liks pasaulei izprast grēku, taisnību un tiesu.
ravenx
# Iesūtīts: 2010.08.16 20:52:53
Tad liktenis un brīvā griba sanāk viens un tas pats seku ziņā?
Aiko_Saule
# Iesūtīts: 2010.08.17 10:47:59
ravenx He he he - tā laikam sanāk - nemaz tā nebiju to lietu tā redzējis nekad. Protams no tavas realitātes tavam garam atklājas cits skats - cita atklāsme. Turpinot meditāciju - jaunā atklāsme ir - ka eksistē divas divas nesaistītas systēmas - viena sistēma kurā ir brīvā griba un otra, kurā ir liktenis - abās sistēmās dzīvojošie - dabūs iemācīties - kas ir grēks, taisnība un tiesa.
Tagad vajadzētu pameditēt par abām šīm sistēmām - kādas tās ir: Piemēram - šādā formā:
Ja ir liktenis - tad grēki ir nolemti izdarīšanai - būtne nav vainīga - jo kurš var pretoties savam liktenim - neviens.
Ja ir brīvā griba - tad grēkus padarītos ir izvēlējusies būtne un ir vainīga - jo tev bija brīb izvēlēties - bet neizvēlējies.
Abās sistēmās - grēka alga ir ciešanas mokas un nāve. Vēl viens likums kas attiecās uz abām sistemām.
Ja ir liktenis - tad Dievs ir izredzējis - cik uzņems debesīs cik nē.
Ja ir brīvā griba - tad Dievs nav izredzējis - cik būs ieiet debesu valstībā.
Ja ir liktenis -tad viss ir izlemts.
Ja nav liktenis - tad ir NEZIŅA.
Ja ir liktenis - tad vis kas notiek notiek pareizi - jo Dievs tādu likteni ir radījis - un grēks īstenībā nav grēks - bet elements, kurš ir nepieciešams Dieva darbā.
Ja ir brīvā griba - tad viss kas notiek var būt gan pareizi gan nepareizi - jo ir brīvība rīkoties kā grib - grēks ir tad, kad tiek izdarīta nepareizā izvēle.
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2010.08.17 11:09:38
Aiko_Saule Ja ir liktenis - tad vis kas notiek notiek pareizi - jo Dievs tādu likteni ir radījis - un grēks īstenībā nav grēks


a vot i nekā!
vēl tāds sīkumiņš, ka šis likteņa ceļš arī jāiziet pareizi, t.i., klausot Dieva likumiem.
un lai vai kādos apstākļos tu būtu iemests - bomzis vai karalis, vienalga.

kam vairāk dots, no tā prasīs vairāk , bet prasīs no katra.
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.08.17 11:21:15
Gnidrologs

nē, galīgā izvēle - paklausīt vai nē - vienmēr mūsu ziņā. mēs neesam roboti. ja mēs būtu roboti, tad nekam šeit uz Zemes nebūtu nekādas jēgas.
sodīt/apbalvot par kaut ko var tikai tad, ja pastāv izvēles iespēja.

ka iespējami pravietojumi, nepavisam nenozīmē ka viss jau iepriekš izlemts, bet gan - vnk Dievam visas mūsu izvēles redzamas tālu uz priekšu.
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.08.17 11:22:44
liktenim noder šādas salīdzinājums, manuprāt:

Slaloma trase, kas jāiziet pēc iespējas akurāti, bet jāiziet obligāti.
Nav atļauts šļūkt pa taisno. Nav atļauts slēpes tīšām lauzt, aizmest. Nav atļauts ar nūju bakstīt otram, ne vēl tiesnesim. Lejā būs visi vienalga, tikai citi uz savām kājām, citi uz pakaļas.
ravenx
# Iesūtīts: 2010.08.17 12:21:03
Gnidrologs
ravenx taisnība, liktenis ne ar ko principiāli neatšķiras no brīvās gribas.
To neteicu es.
Aiko_Saule
# Labojis Aiko_Saule: 2010.08.17 15:16:06
-Jona- Fantastiski ! Manā realitātē Tevis izteiktais
Slaloma trase, kas jāiziet pēc iespējas akurāti, bet jāiziet obligāti.
Nav atļauts šļūkt pa taisno. Nav atļauts slēpes tīšām lauzt, aizmest. Nav atļauts ar nūju bakstīt otram, ne vēl tiesnesim. Lejā būs visi vienalga, tikai citi uz savām kājām, citi uz pakaļas.

Izskatās pēc likteņa un brīvās gribas apvienojuma - mikslis !
Liktenis ir tas ka tu piedzimsti - un brīvā griba ir tā - ka tu šajā dzīvē izdari izvēles - un atkarībā no tavām izvēlēm - tavs gala liktenis būs elle vai Dieva valstība - un tad visai tavai rīcībai ir jēr jēga , jo par labiem darbiem tu dabū apbalvojumu - bet par sliktiem sodu - ciešanas un mokas.
Ja ir liktenis - tad zūd jēga - darīt labos vai sliktos darbus - jo nedarīt sliktos un nedarīt labos - nav iespējams. Un ja visam pāri stāv - Dieva apredzība, kura izlems - kas būs ellē kas nē - tad un ja esi viens no tiem, kuram jānonāk ellē - atkal nav jēgas darīt labos darbus Ja ir iepriekšnolemtība - tad zūd jēga darīt - dzīvot
Tāpēc labāk izvēlēties brīvo gribu - es daru labos darbus un saņemu balvu Dieva valstību !

Jeb apvienojums mikslis - mans liktenis ir piedzimt un nomirst un starp šiem diviem punktiem - ir brīvā griba.
Bet brīvā griba - faktiski nedarbojas. Es gribēju - nonākt darbā - nonācu autoservisā - jo uzskērja cita mašīna manai virsū un samīcīja priekšu. Šajā dzīves piemērā - es sapratu - ka mana griba - netiek ņemta vērā - un sāk izpildīties liktenis - bez manas gribas ievērošanas. No šejienes es sapratu - ka ne tikai notikums viens ir liktenis - bet viss pārējais arī ir liktenis - kuru nav iespējams mainīt - net kuru ir iespējams paredzēt un nosapņot. Nosapņot un paredzēt iespējams - jo šis liktenis atnāks tāds - kāds tas paredzēts un Dieva izlemts.
Protams būtnes - kuras zaudē jēgu dzīvot - iepazīstoties ar likteņa teoriju - tām būtnēm labāk dzīvot saskaņā ar brīvās gribas teoriju.

Likteņa teorija labi atspoguļo Dieva visvarenību - ja liktenis ir tāds kāds ir - tad Dievs ir visu varens un kā viņš grib tā notiek !
Arī Jēzus ir svarīgs moments likteņa teorijā - kur redzams, ja Dievs būtu nežēlīgs - tad Jēzus nebūtu šajā liktenī un mēs mocītos mūžīgi, bet tā kā Jēzus ir - tad Dievs ir mīlošs - viennozīmīgi !
Ja ir liktenis - tad Dievs ir transcendents - autonoms - patstāvīgs !

Vēl ceturtā versija - nav liktenis un nav brīvā griba - viss ir nejaušība !
Ar nejaušību ir problēma - jo uzģenerēt gadījuma skaitli - nav iespējams - jo skaitlis uzģenerēsies - kaut kādu summāro spēku rezultātā - kuri būs konkrēti determinājami spēki ! Tātad viss ir konkrēts - cēlonis un seka ! Ja konkrēts - tad determinējams - ja determinējams - tad ir liktenis ! Un ja liktenis - tad nav iespējam kļūdīties - jo liktenis ir paša Dieva dost un viņš redzēja to labu esam - kontekstā ar radīto pasauli !
p.s
Varbūt šādā kontekstā pāvests ir nemaldīgs
Aiko_Saule
# Labojis Aiko_Saule: 2010.08.17 15:26:36
Gnidrologs

Vai tad jūsu pašu lipīgā reliģija nesludina, ka nekam uz šīs zemes nav jēgas, bet visa krutā jēgā ir kaut kur TUR?

Jā par šo jautājumu arī es domāju un man nav vēl īstas skaidrības.
Jo parunājoties ar būtnēm - daudzi uzsver ka GALVENAIS ir nonākt pēc NĀVES pie Dieva !!!!!
Un šeit man rodas jautājums ?
Vai Jēzus neatnesa slēdzot jauno derību - Dieva valstību uz planētas Zeme ?
Es domāju ka atnesa - un tur kur ir baznīca - tur ir Dieva valstība !
Te rodas divas Dieva valstības - viena uz planētas Zeme un viena pēc Nāves.
Tad rodas nākamais jautājums ?
Kāpēc daudzi liek uzsvaru uz Dieva valstību - pēc nāves - nevis uz Dieva valstību - kura ir līdz ar Jēzu Kristu uz planēta Zeme ?
Kāpēc Dieva valstība uz planētas Zeme ir mazāk svarīga - nekā tā kura ir pēc nāves ?
Dievs taču ir viens - un nav dižas jēgas - būt ar Dievu kopā uz planētas Zeme tagad vai pēc nāves kur citur - īstenībā !


Papucs
# Iesūtīts: 2010.08.17 15:36:57
Aiko_Saule
Kāpēc Dieva valstība uz planētas Zeme ir mazāk svarīga - nekā tā kura ir pēc nāves ?
Tieši tā - Dieva Valstība ir Dieva Valstība.
Tikai apgalvojums, ka tur kur ir baznīca - tur ir Dieva valstība ! gan nav pareizs, ja Tu domā baznīcu. Apgalvojums būtu pareizs, ja Tu teiktu Baznīca. Jo otrajā gadījumā mēs nerunājam par juridiskām personām, kas ir no šīs pasaules nevis no Dieva Valstības.
Aiko_Saule
# Iesūtīts: 2010.08.17 15:44:17
-Jona-
nē, galīgā izvēle - paklausīt vai nē - vienmēr mūsu ziņā.

Galīgā izvēle VS Izredzētība !

Vai Izraēļu tauta nav izredzēta - ir !
Vai tad pati izvēlējās būt izredzēta ? Nē ! Dievs izredzēja !
Tā mocās : http://www.youtube.com/watch?v=KKma5eW7_sw&feature=channel

karos un teroraktos - jo Dievs tā grib !

Loģiskā doma: Atkl. 16:5-6
5 Un es dzirdēju eņģeli, kas valda pār ūdeņiem, sakām: "Taisns Tu esi, Svētais, kas Tu esi un biji, ka Tu spriedi tādu tiesu;
6 jo tie ir izlējuši svēto un praviešu asinis, tāpēc Tu tos dzirdīji ar asinīm, viņi to ir pelnījuši."
Tātad Dievs tiek atzīts - kā svēts un taisns - ka tie, kuri ir darījuši grēku un noslepkavojuši svētos - tiek sodīti ar bargu tiesu.

Un tagad: Fil. 2:13 Jo Dievs ir tas, kas jums dod gribu un veiksmi pēc Sava labā prāta.
Tātad - Dievs dod gribēšanu nogalināt svētos un tos kuri ir nogalinājuši svētos - tos soda saskaņā ar savu svēto pareizo tiesu !

Viss šitais izskatās - pēc cirka, kurā Dievs spēlējas !
Jeb tie svētie raksti - nav pietiekoši - lai iegūtu apgaismību un ir jārīkojas kā saka Romas Katoļu baznīca - vajadzīgs vēl ir Katehisms, Tradīcija, Kanoni + privātās atklāsmes no Dieva !

Papucs
# Iesūtīts: 2010.08.17 15:46:54
Aiko_Saule
+ privātās atklāsmes no Dieva !
Šitas man vislabāk patīk.
Aiko_Saule
# Iesūtīts: 2010.08.17 15:50:34
Papucs protams !

Baznīca un Kristus = Kristus ! Jo baznīca ir komūnijā ar Kristu !Un kur ir Baznīca - tur ir Kristus un tur kur Kristus - tur ir Dieva valstība !

šādi biju domājis !

p.s

Ārpus baznīcas īsta pestīšana nav iespējama !
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.08.17 16:09:21
Aiko_Saule Izskatās pēc likteņa un brīvās gribas apvienojuma - mikslis !

varbūt var arī tā teikt, katrā ziņā nav nekādas patvaļas/haļavas, nedz arī dzelžainas robotu ierindas.
Zemes dzīve ir kā skola - jābūt tur no tikiem līdz tikiem, jāapgūst tas un tas, bet kā katrs no mums to paveic - lūk, that is the question.


Gnidrologs Vai tad jūsu pašu lipīgā reliģija nesludina, ka nekam uz šīs zemes nav jēgas, bet visa krutā jēgā ir kaut kur TUR?

TE tātad - sūrā skola (ar gala eksāmenu), TUR - kāzu mielasts (ar izmeklētākajiem vīniem)
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2010.08.17 16:12:26
Aiko_Saule Vai Izraēļu tauta nav izredzēta - ir !

vai, tā pārlieku gara, atsevišķa tēma... bibliskais Israēls nebūt nav visi toreizējie jūdi, vēl mazāk - šodienas cionisti
http://www.lelb.lv/forums/?fu=l&rid=2&id=2992
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.08.17 16:15:26
Ctulhu

nu tas tak nav (ar mūsu grēcīgām mēlēm!) nemaz izstāstāms
ravenx
# Labojis ravenx: 2010.08.17 16:26:27
Aiko_Saule
Vai Jēzus neatnesa slēdzot jauno derību - Dieva valstību uz planētas Zeme ?
Es domāju ka atnesa - un tur kur ir baznīca - tur ir Dieva valstība !
Te rodas divas Dieva valstības - viena uz planētas Zeme un viena pēc Nāves.
Tad rodas nākamais jautājums ?
Kāpēc daudzi liek uzsvaru uz Dieva valstību - pēc nāves - nevis uz Dieva valstību - kura ir līdz ar Jēzu Kristu uz planēta Zeme ?
Kāpēc Dieva valstība uz planētas Zeme ir mazāk svarīga - nekā tā kura ir pēc nāves ?
Dievs taču ir viens - un nav dižas jēgas - būt ar Dievu kopā uz planētas Zeme tagad vai pēc nāves kur citur - īstenībā !


Makes sense.

(Izņemot par baznīcu. )
Aiko_Saule
# Labojis Aiko_Saule: 2010.08.17 16:41:57
ravenx

pAR BAZNĪCU VIENKĀRŠI !

Jēzus lūdza Tēvu - lai viņi ir viens tāpat kā mēs esam viens !
Tātad fakts. Jēzus un Tēvs ir viens.

Viņi lai ir viens ar Tevi - viņi tas ir baznīca.
Tātad ja viens - tad Dievs ir cilvēki - un šie cilvēki ir baznīca !
Tātad Dievs ir baznīca !
Kristus ir līgavainis un baznīca līgava - un viņi ir viens - Dievs !
Tātad ja baznīca ir Dievs - tad priesteri ir arī Dievs un visi laji !
Ja laji ir Dievs - tad viņi ir Dieva bērni - kuri izaugot lieliem kļūst par īstu Dievu !

tad kad svētajā misē - laji iet kalpot Dievam - viņi kalpo pārējiem - kuri nav vēl apzinājušies ka ir Dievs. Tā upurējot savu dzīvi - svētajā misē !
Un no šejienes loģiski sanāk - ka Upurēšana notiek tagadnē - un Dievs pats šo upurēšnu Svētajā mises laikā veic - un tā notiek, lai cilvēki visi kļūtu svēti - un kas svēts - tas ir Dievs !
Ja kāda Dieva daļa - noškiras no Dieva - tā aizmirst ka ir Dievs nespēj būt Dievs - tāda grēko ! Tāpēc Dievs pašorganizējas - Mises laikā !


Lai šo ideju pieņemtu par īstenību
nepieciešams iepazīties ar budisma vēsturi :

Jogačaras skola mācīja, ka visi filozofiskie paņēmieni ir tikai upaja - prasmīga līdzekļu izmantošana, - kas palīdz norādīt mācības piekritējam ceļu uz dziļāku izpratni, kura iegūstama tikai praksē. Tā ir t.s. "pārmainīšanās pašos pamatos" (ašrajaparavrti), kad cilvēks pēkšņi saskata, ka ārējie priekšmeti ir tikai viņa paša prāta projekcijas, viņš saprot, ka nav priekšmetu ko satvert, nav personas, kura varētu to izdarīt. Saprotams, ka šādas teorijas nebija saprotamas lielākajai ļaužu daļai. M.e. VII gs. Indijā sākās budisma noriets. Taču tajā laikā budisms jau bija izgājis ārpus Indostānas pussalas robežām. Uz dienvidaustrumiem izplatījās konservatīvais theravādas virziens - Ceilonā (kur XIX gs. gan tas bija izzudis, bet tagad mākslīgi atjaunots), Birmā, Taizemē, Laosā, Vjetnamā, Kambodžā. Virzienā uz ziemeļiem izplatījās mahajanas budisms - caur Afganistānu nonāca Turkestānā, Mongolijā, Ķīnā, Korejā, Japānā. Ap XI-XII gs. budisms beidzot nostiprinājās Tibetā, kur budisma skolotāji nāca mācīt gan no Indijas, gan no Ķīnas, līdz beidzot sākot dominēt theravādas skola ar lielu bon reliģijas piejaukumu, radot autonomu Tibetas budisma virzienu - lamaismu (5 sektas). Dažkārt blakus min arī tantrisko budismu, kas postulē, ka apskaidrību var sasniegt ļoti īsā – vienas dzīves vai pat tikai triju gadu – laikā ar īpašu rituālu palīdzību. To praktizē, piemēram, Tibetā.

kurā parastie cilvēki nav spējuši paša spēkiem identificēties par Dievu - jo ir grēkojuši ! Jēzus nāk un rāda - ka Dievs ir īstenība un jūs esat paši daļa no šīs īstenības - jūs esat Dievi - un Dievam ir jādzīvo saskaņā ar paša likumiem baušļiem ! Tad visiem būs labi ! Tās tad es arī personīgi Aiko_Saule uzkstu par Dieva valstību - uz palnētas Zeme un pēc nāves ! Komūnija ar Dievu - pilnīgi svēts - pilnīgi visi baušļi tiek izpildīti !

Un tad kad kāda Dieva daļa - nestrādā kā vajag - nefunkcionē un sāk traucēt dzīvot citām - tad tādu daļu - Dievs soda !
Aiko_Saule
# Labojis Aiko_Saule: 2010.08.17 17:04:05
Ctulhu "kuraa vinja var buut dievs, pilniigi neatkariigi no buutnju skaita".

Šitais izklausās loģiski !

Un šī pasaule ir kaut kāda Dieva universs - kurā pārējiem ir jāpakļaujas ši universa Dieva likumiem - tai pat laikā - citā universā ir citi likumi !

Bet summarais Dievs no visiem multiversiem - ir viens Dievs !
Kurš visu kontrolē - savā apredzībā un ir visu varens !
Aiko_Saule
# Labojis Aiko_Saule: 2010.08.17 17:13:33
Gnidrologs

Un bezgalīga eksistence piedāvā tieši VISU, nevis to, kas tev šķiet foršs.
Viss tiešām ir svēts - un neapgaismotiem daļa no visa var šķist nesvēta !

ak šī ŠĶIETAMĪBA !
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 18 , pavisam kopa bijuši: 5429