atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Darba teoloģija
Aiko_Saule
Iesūtīts: 2010.07.28 00:25:51
Labs tas cilvēks, kurš strādā - un jo vairāk strādā - jo labāks ! Slikts tas cilvēks, kurš nestrādā - to sauc par sliņķi. Tas kurš strādā daudz vairāk kā citi - tas ir daudz labāks pār citiem. Tas, kurš lūdzās vairāk nekā citi - tas ātrāk iegūs apgaismību un ieies Dieva valstībā. Tie, kuri nelūdz - tie neapgaismosies - un neieies Dieva valstībā ! Tātad - ja būtnes strādā - tā iegūst atzinību pārēju acīs - jā viņš ir daudz strādājis un viņš ir labs cilvēks - un tagad sākās absudrs: Jā un tādam vajag dod labas lietas - jo labam strādniekam - jābrauc ar augstas klases auto un tas jāmazgā automazgātavā par 8000 poundiņiem. Tas - kurš daudz strādā - tam pienākas - labas lietas. Tas kurš nestrādā - tas nedrīkst saņemt - lielu algu, lai iegādātos sev labas lietas. Labākos - strādīgākos, talantīgākos - atbalstīsim, bet tos, kuri ir netik talantīgi - tos neatbalstīsim. Talantīgajiem - dosim stipendijas - Netalantigajiem - uzliksim vēl mācību maksu lielāku.
AutorsZiņas teksts
Aiko_Saule
# Iesūtīts: 2010.07.28 00:30:23
Jo tas kurš nav ieguvis labus rezultātus - tas nav strādājis - nav nopelnījis - tiem, nepienākas. No otras puses - talants ir no dzimšanas - ielikts šūpulī. Tātad - pareizi būtu - ka nevis talantīgajiem dod stipendijas - kuri - nemācas, bet ir ar lielu talantu apgūt vielu īpaši nemācoties, bet dot atbalstu - tiem, kuri mācās bez talanta - lai varētu izdarīt to ko var talantīgais bez īpašas mācīšanās. Tātad - spēcīgos atbalstām - vājos, kas vāji, tiem vēl uzliekam slogu plecos.
rainars
# Iesūtīts: 2010.07.28 21:39:54
Redzama sāpe.
Un Viņš(Jesus) tiem sacīja: "Uzmanait un sargaities no mantkārības, jo neviens nedzīvo no tam, ka viņam ir daudz mantas."

Kurš jūsu starpā ar visu savu zūdīšanos var savam mūžam pielikt kaut vienu olekti? Ja nu jūs pat vismazākās lietas nespējat, ko jūs zūdāties pārējo lietu pēc? Ņemiet vērā lilijas, kas ne vērpj, ne auž. Bet Es jums saku: pat Salamans visā savā greznumā nav bijis tā apģērbts kā viena no tām. Bet, ja jau zāli laukā, kas šodien aug, bet rīt tiek krāsnī mesta, Dievs tik skaisti apģērbj, cik vairāk jūs, jūs mazticīgie! Tāpēc neraizējieties arī jūs par to, ko ēdīsit un ko dzersit, un neuztraucieties, jo visu to meklē pasaules tautas. Jūsu Tēvs jau zina, ka jums viss tas vajadzīgs. Dzenieties vairāk pēc Dieva valstības, tad jums šīs lietas tiks piemestas.
Papucs
# Iesūtīts: 2010.07.28 22:38:51
Aiko_Saule
Esmu ar Tevi!
Arī man šķiet, ka komunistiskais materiālo labumu sadales princips ir vispareizākais!
Kaut kādu man nezināmu iemeslu dēļ Dievs pasaulē lielu tiesu šīs sadales ir atdevis velnam
incognito
# Iesūtīts: 2010.07.28 22:48:05
Ja runā par darbu, man aizvien vairāk sāk likties, ka cilvēks nav radīts, lai strādātu. Kas ir darbs Bībelē? Lāsts: "Un cilvēkam Viņš sacīja: "Tā kā tu esi klausījis savas sievas balsij un esi ēdis no šī koka, par kuru Es tev pavēlēju, sacīdams: tev nebūs no tā ēst, - lai zeme ir nolādēta tevis dēļ; tev, smagi strādājot , būs maizi ēst visas sava mūža dienas." (Gen.3:17)
incognito
# Iesūtīts: 2010.07.28 23:01:06
Un nestrādājot cilvēks atgriežas laimīgajā laikā pirms grēkā krišanas, kad meitenes bija skaistākas un zāle stiprāka.
incognito
# Iesūtīts: 2010.07.28 23:17:55
Man ir sācies atvaļinājums. Un man ir labi.
Papucs
# Labojis Papucs: 2010.07.28 23:20:06
incognito
Apsveicu! Man arī līdz augusta beigām.
Izslēdzu darba telefonu un cenšos vispār aizmirst, kur es strādāju
incognito
# Iesūtīts: 2010.07.28 23:22:26
Papucs
Paldies! Apsveicu Tevi ar.
Papucs
# Iesūtīts: 2010.07.28 23:24:10
incognito
Paldies!
(vai varam uzskatīt, ka darba teoloģijā vairākuma viedoklis būs pareizākais?)
inakentijs
# Labojis inakentijs: 2010.07.29 00:48:19
Aiko_Saule, savas personīgās atklāsmes nevajadzētu pasniegt, kā akadēmisku vērtību. Pēc kādiem pētījumiem iegūta informācija, ka Tas, kurš lūdzās vairāk nekā citi - tas ātrāk iegūs apgaismību un ieies Dieva valstībā. Tas pats par darba attiecībām. Viss atkarīgs no atskaites. Ķīnā zemnieks strādā ne mazāk, kā Eiropas zemnieks, bet viņš ar saviem nopelnītajiem grašiem var izdzīvot, bet Eiropā zemniekam vajag dotācijas un tad vēl viņam ir iespēja pienu izliet grāvī.
Anekdote; domāti vācu zemnieki:

-ar ko atšķiras bagāts zemnieks no nabadzīga zemnieka?
-nabadzīgais savu Mersedes mazgā pats.
Ķepa
# Iesūtīts: 2010.07.29 07:14:00
Biedri akadēmiķi! Vai varētu vienkāršāk?

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 34 , pavisam kopa bijuši: 287