atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem "Patiesība par okultismu" seminārs
Solle
Iesūtīts: 2010.04.16 12:48:42
Labdien! Kristīgajā radio dzirdēju runājam par pasākumu "atver acis - patiesība par okultismu". Paskatījos viņu mājas lapā un tur norādīts, ka saistība ar Jauno Paaudzi. (Eju luterāņu baznīcā, taču mani uzrunāja tas, ka tas būšot atbrīvošanas seminārs sievietēm. Es zinu un jūtu, ka man IR vajadzīga atbrīvošana un zinu arī kas mani apgrēcina, tāpēc gribētu aiziet uz to semināru. Taču mani māc šaubas - Jaunā Paaudze daudzviet tiek saukta par sektu - bail, meklējot atbrīvošanu, iekulties vēl lielākās ziepēs. Ko jūs sakāt par tādiem semināriem - tie ir labi vai labāk uz tādu neiet? Varbūt kāds arī zin paskaidrot, kas īsti tur notiks? It kā tur jāaizpilda tāda anketa uz 9 lapām -kas ar to tālāk notiks? Lūdzu konstruktīvas atbildes, nevis klišejiskus nosodījumus.
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
kartupelis
# Iesūtīts: 2010.04.16 13:50:24
Nezinu neko par anketām. Kas ir atbrīvošana? Tāda kā sātana izdzīšana vai kā?
nopietns
# Iesūtīts: 2010.04.16 13:55:18
Vai esi par to runājusi ar savas draudzes mācītāju? Bijusi uz grēksūdzi?
Solle
# Iesūtīts: 2010.04.16 14:00:32
kartupelis - nezinu, kas tur notiks, tādēļ arī jautāju.

nopietns - nē, neesmu bijusi pie mācītāja. nenosodi, bet nespēju viņam atvērties, kaut kā nav bijuša tāda kontakta, lai es spētu pie viņa aiziet..
nopietns
# Iesūtīts: 2010.04.16 14:05:59
Solle Nebūt nenosodu. Ne ikviens mācītājs pats ir tam gatavs, ne pie ikviena var iet uz grēksūdzi. No man zināmajiem ir dzirdētas labas atsauces par LELB māc. J.Bitānu, kurš tagad kalpo Liepājā. Jo īpaši šādos gadījumos.
godwit
# Iesūtīts: 2010.04.16 14:22:20
Solle
Tavā jautājumā saklausīju gan apņēmību, gan bailes. Ieklausies, kas tāvā nodomā apmeklēt JP pasākumu ir vairāk, skaidra vēlēšanās piedalīties, vai bailes tikt pieviltai. Lūdz Dievu. Tev būs atbilde. Katrā ziņā Kristus ļauj pārbaudīt mācības, un kas labas, tās paturēt. Ja baidies iet viena, tad paņem līdzi vienu kristieti no savas draudzes. Man jau gribētos Tevi pārliecināt, ka pie luterāņiem arī ir visi Dieva ieroči, bet nenoliedzu, ka arī citās kristīgās sektās ir kāds labs grauds atrodams. Svētā Gara vadību Tev!
Svētais
# Labojis Svētais : 2010.04.16 15:07:14
Padomā arī to, ka, ja viss paliks pa vecam, tad nekas nemainīsies. Kaut ko mainīt ir : izdarīt, ticēt, saņemt savādāk kā ir bijis līdz šim.

Bieži vien mēs cilvēki neļaujam Dieva Vārda patiesībai izspiest no mums ārā visus aizspriedumus un tradīcijas pie kurām esam pieraduši.
Solle
# Labojis Solle: 2010.04.16 15:42:43
Godwit - nav jau tā,ka es gribētu pāriet pie Jaunās Paaudzes, es vienkārši iedomājos, ka dziedināšana man ir nepieiešama, un tieši tādas tēmas semināru rīko šī Jaunā Paaudze. Cerēju varbūt gūt kādu labu atziņu un stiprinājumu par to, kā lai lauž ļaunos garus,kurus saviem spēkiem nevaru no sevis izdzīt. Eju baznīcā un tik tiešām apzinos, KAS ir tas, kas manī ir jālauž un jāizmet no sevis. Es arī turpmāk esmu nolēmusi iet uz Luterāņu baznīcu, tikai tagad sāku meklēt informāciju, vai Jaunā Paaudze nav sekta, uz kuru aizejot es atkal sanākšu grēkojam.


Nopietns - es gribētu parunāt ar mācītāju, bet saki- vai nezini kādu Rīgā? Līdz Liepājai diez gan sarežģīti nokļūt..

Svētais - es zinu, kas ir Patiesība, tikai ir ļauni gari manī, kas ved mani kārdināšanās un vēl neesmu spējusi tos izdzīt no sevis - tie aizvien mani sagūsta.
Aivars
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:44:14
Tāds jautājums radās. Ja nav zināms, kas būs tajā seminārā, kādēļ no tā sagaidīt kādu `atbrīvošanu`? Nezinot neko vairāk par šo semināru, bet izlasot vienkārši nosaukumu, drīzāk liekas, ka tas varētu tikai vēl vairāk apgrēcināt. Reiz pazinu kādu māsu Kristū, kam vienmēr bija ko pašausmināties par kādām okultisma izpausmēm plašsaziņas līdzekļos. Kaut kāda neveselīga tā interese šķita.
Solle
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:47:37
Aivars - nezinu, vai šeit drīkst ievietot tiešsaistes norādes, bet par to semināru rakstīts šeit - http://atver-acis.lv/

Varbūt kāds ir gājis uz kādiem citiem līdzīgiem pasākumiem un zin pateikt, vai tik tiešām tas nav grēks?
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:50:55
jā, JP izdzen okultismu tādējādi, ka dedzina latviešu klasikas pērles!
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/232379

ja nu kādam vēl nepietiek ar to, kā arī briesmīgajiem Ļedjajeva izbļāvieniem viņa t.s. kalpojumos, nu tad ko lai saka... tāds tādu atrod.
Solle
# Iesūtīts: 2010.04.16 15:58:29
-Jona- es neko nezinu par Jauno Paaudzi, nedz arī par šo Ļedajevu, kas, kā skatos, laikam ir šīs kustības līderis.

Laikam tomēr tas nav nekas diži labs...
Bet vairs pati nevaru paciest grēku,kas mani kalpina, vēlos no tā atbrīvoties, vēlos saņemt tādu Svētā Gara pieskārienu, kas mani no tā novērstu un atbrīvotu manu sirdi un miesu, kurā ienākt Dievam un Svētajam Garam.
Aivars
# Iesūtīts: 2010.04.16 16:06:53
Solle
Nez kādēļ, redzot kā tu to saisti ar grēku, nāk prātā Romiešiem 14:23 bet tas, kas šaubīdamies ēd, ir jau nosodīts, jo tas to nedara ticībā. Bet viss, kas nenāk no ticības, ir grēks.
Nepazīstu Tevi, bet pirmajā brīdī rodas iespaids, ka ir risks pie jebkuras izvēles šai sakarā, Tev nonākt iekšējā diskomfortā un pašpārmetumos. Ja Tu drošāk uzticies kādam savas denominācijas mācītājam, tad grāb aiz talāra stūra un aprunājies zem četrām. Varbūt problēma nav nemaz ļaunie gari klasiskā izpratnē. Varbūt rekolekcijas vai kristīgs psihoterapeits var būt pat labāks atrisinājums.
Solle
# Iesūtīts: 2010.04.16 16:08:55
-Jona- bet ja par grāmatu dedzināšanu... Pārskrēju ar acīm rakstam, uz kuru ievietoji norādi. Par to, vai ir ētiski dedzināt grāmatas publiski, piekrītu, var diskutēt, bet par to, ka latviešiem daudzas grāmatas ir ar pagānisku ievirzes, ņemot vērā, ka pašiem latviešiem ir daudz pagānisku tradīciju. Diez vai ir ētiski dedzināt grāmatu, jo visiem taču brīva gribi - gribi lasi, gribi nelasi, bet aktualizēt diskusiju par to, kāda vēsts ir nesta latviešu tautasdziesmās, gan ir tīri interesanti, jo tur runāts ne tikai par tikumu un čaklumu, bet arī dažādiem elku dieviem. Arī zilais lakatiņš, starp citu, klīst baumas, ka sarakstīts totālā pālī guļot rudzu laukā, no kura tad caur rudzupuķēm redzēta meitene lakatiņā - slavējami vai peļami, katra paša ziņā.
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2010.04.16 16:09:03
Solle
ak vai... vai nu labāk ej pie jau ieteiktajiem, katoļu vai luterāņu, nav tik svarīgi. bet pirms sasieties ar ļedjajevu&co, būtu jāredz vismaz šie sātanistu cienīgie šovi:
http://www.youtube.com/watch?v=6lRX037wv_Q&feature=related

te šis atkal nepavisam nekaunas klaji sludināt savu biznesa taktiku:
http://www.youtube.com/watch?v=RKezL2_hRt4&NR=1
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2010.04.16 16:11:02
Solle

ir ļoti labas atsauksmes par Dzīvības straumēm, pameklē tepat foruma nesen bija tēma. tieši atbrīvošanās no atkarībām utml.
reku:
http://www.lelb.lv/forums/?fu=l&id=492&rid=5&start=1
Solle
# Iesūtīts: 2010.04.16 16:15:27
Aivars Laikam iedomājos, ka tas seminārs būs kaut kas līdzīgs rekolekcijām...
Man šķiet, ka grēks būtu tad ,ja es pat neapzinātos, ka ar mani kaut kas nav kārtībā un nemeklētu palīdzību. Tā kā es skaidri apzinos, ka man palīdzība ir vajadzīga, šķiet ir tikai pareizi pirms kaut ko darīt, painteresēties, vai tā nav skriešana ar pieri sienā. Interesēšanos par šo pasākumu es nesaistu ar šaubām par to, ka vēlos (un ir vajadzīga) dziedināšanu, bet gan vienkārši vēlējos izpētīt, uz kādiem - labiem vai šaubīgiem - pamatiem tur tas viss tiek sludināts un darīts. Pēc šajā diskusijā valdošās noskaņas, šķiet, ka tā JP ir kaut kas aizdomīgs..
nopietns
# Iesūtīts: 2010.04.16 16:24:10
Solle Nosūtīju tev meilu uz adresi, ar ko esi forumā
Solle
# Iesūtīts: 2010.04.16 22:53:29
pich_ - kam pārstāt ticēt- ļaunu garu eksistencei? Nu, c`mon - kādam ir šaubas par to, ka tādi ir? Ja nu vienīgi kāds pats sev cenšas ieskaidrot, ka tādu nav, bet ja jau ir Svētais gars, tad kāpēc lai nebūtu ļauno garu? un kā vēl ir. Ar to, ka tos noliegšu, diez vai tie mani pametīs, bet gan iekārtosies ērtāk uz vēl ilgāku palikšanu.

Te ož pēc tā, ka laikam vārds okults asociējas ar zīlēšanu un sarunāšanos ar gariem. It kau jau nu kaut kā tā, bet nu nedaudz arī maldīgi. Patiesībā, tā filozofiski sakot, grēks arī izriet no okultisma, vienalga - vai tā melošana, krāpšana vai zagšana. Dievs ir Skaidrība un Taisnība, sātans - nu vot tas jau kaut kas okults, un tā kā visi grēki nāk no sātana, tad sanāk, ka grēku var formulēt arī no okultās puses (ocultus - tulkojumā - apslēpts), jo kaut kāds apslēpts spēks jau mūsos vada to grēku darīt...

Nē, ar buršanu man nekāda sakara. Metiet ar akmeņiem- arī netiklību uzskatu par okulta māsu un neizsakāmi gribu tik vaļā no visām tām samazgām ar ko šai dzīvē visādu sūdīgu notikumu dēļ esmu aplipinājusies.
Donatella
# Iesūtīts: 2010.04.17 09:11:34
Solle
Noteikti neiesaku shadu seminaaru. JP ir harizmatiska draudze, kura Biibeli interpretee " kaa gars vada", bet kaads gars tur vada iisti nav zinaams. Labaak tureties pie gadsimtos paraudiitam vertiibaam un paliidziibu savaa probleemaa mekleet konfesionaalaa bazniicaa.
No shaada veida pasaakumiem varu ieteikt " dziiviibas straumes" pasaakumus, kuras atrodas RKB uzraudziibaa.
Mekletajs
# Iesūtīts: 2010.04.17 20:10:38
Solle, es ieteiktu sākumā aiziet pie mācītāja!
Es domāju, ka māc J. Bitāns, kuru Tev jau ieteica, reizumis parādās arī Rīgā! Uzzvani, varbūt varat ko sarunāt.
Okultisma lietās varētu padomu sniegt arī Kuldīgas Katrīnas draudzes mācītājs Viesturs Pirro.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 81 , pavisam kopa bijuši: 863