atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Respektējot Lapšāna vēlmi paralēla tēma
Jošs Mulders
Iesūtīts: 2010.01.26 11:39:49
Tā kā esmu aicināts neizteikties Aivara tēmā, tad izteikšos paralēli, ja tur būs kas interesants komentējams!
AutorsZiņas teksts
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.26 11:39:52
Lapšān, vainīga ir atteikšanās no skaidrajiem Rakstu Vārdiem un nepareizas Rakstu interpretāciajs dominēšana... Kad Dieva Vārdu var aizinterpretēt no sērijas - "Tas jau tikai tiem tur tajā 1gs palestīnā bij aktuāli" tad pusi no Dieva Vārda pavēlēm un norādēm var atmest un otru pusi var pārinterpertēt sev ērtā liberālteoloģijas gaismā, jeb vispār visu samudžināt tik tālu un pārliecināt, ka parastie mirstīgie ir dulburi, kas nejēdz divus teikumus izlasīt un saprast, ka vajag ieviest visādus Pāvestveidīgus vai Praviešveidīgus veidojumus, kuri tad ar karotīti nabaga ticīgajiem baros ar kuru roku dupa jāslauka, lai neapgrēcinātos!

Ja lasīt neprotam, ja nespējam Rakstus saprast, tad ejam mājās un stādām kartupeļus, nevis mēģinām ar klasisko sentēvu "Vai tiešām Dievs tā ir teicis... " metodi organizēt firziķu biznesu!

Hierarhijai ar to nav nekāda sakara... tā ir tikai kārtējā Postmodernisma izpausme - klasiskā cīņa par varu - viens no veidiem, demonizēt esošo varu, lai to dekonstruētu un vietā uzceltu citu heirarhiju pēc personīgā ģīmja un līdzības un izpratnes par to, ko tad Dievs ir teicis... Lasīt jāmācās, tad arī viss būtu kedās... bet tā kā cilvēki jau no Pāvestības pirmsākumiem ir iebiedēti ar to, ka viņi jau nu toč Dieva Textu nesapratīs, tad arī šodien protestantiskais novirziens ir saodis, ka ar šo metodi var labu siltu vietiņu sev iekortelēt kāmēr pārējos pasludināt par ībļiem, kas neko nejēdz rakstus nesaprot un vispār... kuram 21gs modernam cilvēkam ir aktuālas kaut kādas 1gs Palestīanas lokālās tradīcijas?
S.R.(katole)
# Iesūtīts: 2010.01.26 11:51:36
cik glīti. tā kā Aivars negrib mani savā smilšu kastē, es varu bērt citiem smiltis acīs arī stāvot ārpus tās. atvainojos par beztēmu - bet nenoturējos. Mulderīt - Tu aizvien esi lielisks.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.26 13:45:29
S.R. jaa es iists tortes gabalinsh



Lapshaans diivains cilvis, labi paraada to, ka nespeej pastaaveet bez krukjiem, jeb taa teikt... var staaveet tikai tad, kad var atbalstiities pret vinjam piekriitoshiem liidzi urraataajiem... uz savaam kaajaam... hmmm... garaam iet Mulders, sho bik aizkjer, un shamais kaa puupeedis uzspraagst apvainojumos un sevis lieliisahnaa

Mazs cilveeks lielos zaabakos!
rainars
# Iesūtīts: 2010.01.26 14:22:44
Nabaga ,apbižotais Jošs Mulders man tevis žēl.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.26 15:19:34
rainars, kur nu abizhots... Cilveeki driixt negribeet ar Mulderu sarunaaties... respekts! Es varu buut kaitinoshss... un ne visi to speej tureet! Vaajaakie retinaas, stipraakie vienkaarshi iemaacaas ignoreet! Iedomiigie lecaas... pazemiigie klusee un smiin baardaa!
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2010.01.26 15:20:08
Jaanis Kalninjsh rakstiija ka Zviedru homo probleema ir nevis no SO bet no taa, ka Zviedru bazniicu kuuree politikji!

A kas kuuree Amerikas Bazniicu ar Amerikas Konstituucijas 1o labojumu?
Rudens rozes balss
# Iesūtīts: 2010.01.26 15:27:15
Skaitliski lielākā Amerikas Baznīca ELCA jau labu laiku ordinēja sievietes.

Nesen tika sperts nākamais solis Bībeles lasīšanai pēc vēsturiski - kritiskās metodes: sinodes lēmums nelikt šķēršļus homoseksuāli aktīvu cilvēku kalpošanai Baznīcā kā ordinētos, tā neordinētos amatos...
rainars
# Iesūtīts: 2010.01.26 15:27:33
Jošs Mulders vai tas dara tev godu? Nu ja tu esi stiprāks ticībā tad pieņem tos kas vēl tādi nav. Ap.Pāvils tak uz to aicina.
Cik daudz žēlastības mums vajag un dziedināšanas Jēzus brūcēs,tik vai mēs par to lūdzam vai visu savā pašprātā rullejam un ēdās savā starpā ka nekristieši var priecāties par nesaskaņām tjipa kristiešos kuros jāvalda mīlestības garam.
Bruņoties ar Dieva ieročiem domāt nobruņoties līdz kaulam,tas ir ka neks no mums neiiziet kas ir miesa ,bet tik to ko Dievs devis pašam un nevis kāda cilvēka mācība.Lietojot Dieva gara augļus ko Pāvils raksta Gal5 nodaļā.
Bišķu sevi vajag noliegt.
Rudens rozes balss
# Iesūtīts: 2010.01.26 15:29:29
rainars
Nejauc personīgo pazemību, kas ir laba, slavējama un mums katram kopjama, ar stāvēšanu par nesagrozītas Jēzus mācības nešanu pasaulē.
rainars
# Iesūtīts: 2010.01.26 15:34:18
Tad jau to darīsim bravurīgi un pazemojot citus ticīgos ,bļausim : esat grēcinieki un nekam nederīgi , skatīsimies kā no baznīcas namiem mūk cilvēki.
Jēzus pieņēma tādus kādi esam un mācīja dziedināt ,kalpot citiem un iedrošināt ticēt.Iedrošināt ticēt ir mācība ,nevis vēsturisku faktu sakārtojums.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.26 15:39:37
Jēzus pieņēma tādus kādi esam un mācīja dziedināt ,kalpot citiem un iedrošināt ticēt.Iedrošināt ticēt ir mācība ,nevis vēsturisku faktu sakārtojums.

BET vinjnsh neatstaaja muus taadus kaadi mees esam... Vinjsh visai drastiski cilveekus paarveidoja... un iipashi vinjsh briidinaaja no Viltus Pravieshiem, kas sev uzkraamees maaciitaajus peec pashu iegribaam ka nu ausis niez...

Jeezus bij gan zheelsirdiigs un labs, gan ljoti ass un kritisks... Vinjsh briidinaaja, ka naaks vilki avju dreebees... ko gan citu tas noziimee, ja ne to, ka naaks cilveeki, kas uzdosies labi esam, glaudiis sabiedriibu pa spalvai, lai tik vinjus pienjem, un tad no iekshienies plosiisies... gan pret Dieva Vaardu, par kuru Lapshaans ir izteicies, ka taa esot muusu nelaime, ka mees to lasaam... gan meetaasies ar zaimiem... Lapshaans pat neapjeedz, ko vinjsh dara un runaa, kad sakaas, ka tie, kas nepiekriit vinja izpratnei, zaimojot Sveeto Garu, paldies Dievam, ka mums ir Kristus vaardi - Dievs piedod vinjiem, jo vinji nezin ko dara!

Kaapeec lai es pret shaadiem izgaajieniem buutu miiljs un tolerants. Lai ljaunums un maldi triumfeetu pietiek, ka taisniiba klusee! Sitiet mani, trieciet mani zemee un rataa da kaut uz saarta liekiet, bet es citeeshu Dieva Vaardu kaameer vien vareeshu elpot tur kur maldu maaciitaaji uzbaazisiies ar savu pravietiskumu un meegjinaas Dieva Vaardu sagroziit, atmest vai ieskapeet pashi savus kabatas pravieshus par autoritaateem!
Rudens rozes balss
# Iesūtīts: 2010.01.26 16:07:16
rainars
Tad jau to darīsim bravurīgi un pazemojot citus ticīgos ,bļausim : esat grēcinieki un nekam nederīgi ,

Ja kāds šeit forumā to dara, citus apsaukādams par sātana kalpiem un zaimotājiem, tad tas ir kāds cits, NEVIS Jošs Mulders.
rainars
# Iesūtīts: 2010.01.26 18:25:18
Rudens rozes balss piedodiet ,bet neizrausim no konteksta ,kā te mēdz runāt . PIedodiet par manu sarkasmu iepriekšējā atbildē.
Paskaidroju jums ka izteicos izejot no Jošs Mulders paša sacītā # Iesūtīts: 2010.01.26 15:19:34 .
Apslāpēsim ļaunu ar labu kā mums māca evanģēlijs . Būsim par sāli kas aptur pūšanu(dalīšanos ). Raksti tak saka ko par nederīgiem sāļiem.
Padomāsim ar par to vai mūsu diskusijas te kādu atgriež un piegriež ticībai uz Jēzu Kristu.
Ko raksti saka par ēšanos savā vidū.
Miers un vēlreiz piedošanu ka mēģināju ar zaimiem atbildēt zaimojoši.
Mārtiņš
# Labojis Mārtiņš: 2010.01.26 23:16:51
Jošs Mulders
Jeezus bij gan zheelsirdiigs un labs, gan ljoti ass un kritisks... Vinjsh briidinaaja, ka naaks vilki avju dreebees... ko gan citu tas noziimee, ja ne to, ka naaks cilveeki, kas uzdosies labi esam, glaudiis sabiedriibu pa spalvai, lai tik vinjus pienjem, un tad no iekshienies plosiisies...

Ne tikai. Tas nozīmē to pašu antikrista koncepciju jeb melīgu uzdošanos par Kristu, centienus ielīst Kristus vietā. Priekš vieniem tā ir hipertrofēta tolerance, žēlināšanās vietā un nevietā, citiem konservatīva rakstura stingrība, kādam vēl kaut kas - bet kopīgā pazīme ir pieviltas dvēseles. Un tās mēs atpazīstam ne tik daudz pēc Rakstu pārzināšanas un citām prāta izpausmēm, bet kā galvenās pazīmes - mīlestības savā starpā iztrūkumu.

Praksē ieteiktu uzmanīties no tādu viedokļu paudējiem, kuri ar labi padarīta darba sajūtu notiesā nepareizos.

gan pret Dieva Vaardu, par kuru Lapshaans ir izteicies, ka taa esot muusu nelaime, ka mees to lasaam... gan meetaasies ar zaimiem... Lapshaans pat neapjeedz, ko vinjsh dara un runaa, kad sakaas, ka tie, kas nepiekriit vinja izpratnei, zaimojot Sveeto Garu

Mēs taču zinam, ka Lapšāns ir dzejnieks. Viņa valoda nav analītiski precīza, bet ir emocionāli piesātināta (tiesa - manuprāt arī nereti pārsatināta).
Starp citu, arī Raksti mums piedāvā plašu izteiksmes līdzekļu spektru - un vai šodienas cilvēki ir dikti atšķirīgi no to laiku ļaudīm?
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2010.01.26 23:21:04
Rudens rozes balss
a kāds šeit forumā to dara, citus apsaukādams par sātana kalpiem un zaimotājiem, tad tas ir (..)

Ieteiktu pakāpties soli atpakaļ un uz šo problēmu palūkoties plašāk. Cik daudziem savus pārspriedumus un domas rakstot, piemīt patiesa dievbijība?
Arī no elementāras ētikas puses raugoties mūsu forums izskatās diezgan baisi.
Rudens rozes balss
# Iesūtīts: 2010.01.26 23:35:06
Mārtiņš
Kas mēs esam, ka uzdrošināsimies svērt - tam piemīt dievbijība, bet tam - nē?
Mēs varam spriest tikai no tā, kas šeit tiek rakstīts, kā cilvēks izsaka savas domas un ko viņš saka citiem (vai PAR citiem).

Un vērtējot šādā griezumā, tādi (no kristiešu vidus) ir nedaudzi. Man šķiet, ka tie noteikti nav tie, kas šeit regulāri citus nolamā ar vissmagākajiem, pat zaimu vārdiem.

Tādi, kas par spīti citu cilvēku liecībām, turpina sēt aizdomas un neuzticību pret cilvēkiem savā Baznīcā, kuri strādā pāri spēkiem, upurējot pat savu veselību kopības labā, lai tikai nodrošinātu Baznīcai iespēju max labi kalpot.

Jo kalpošana nav tikai viens uz sevi lepns mācītājs, kurš aprūpē pāris draudzes un kam neinteresē Baznīcas kopīgais darbs - mūzikas un mācību materiāli, jauniešu darbs, sadarbība ar citām Baznīcām un organizācijām, Baznīcas mājturība šī vārda plašākajā nozīmē.
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2010.01.26 23:45:43
Rudens rozes balss
Piekrītu Taviem vārdiem.
rainars
# Iesūtīts: 2010.01.27 11:27:49
Tas kas klaji redzams ne vienmēr ir tas briesmīgākais .Ir jau ka kāds tiesā arī iesācēja domas tās pielīdzinādams savai pieredzei un ticībai kādu Dievs devis.
Jēzus tak kaut ko saka par nodarījumiem pašam mazākam.Zināšanas ja ir laba lieta tik kā mēs to pielietojam.Pāvils arī runā pat tiesāšanām un netaisnībām.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.27 11:38:16
Mārtiņš, pareizi... tāpēc viens ir, kad kāds (dajebkurš) izsaka savas pārdomas, domas, reflexijas, spriedumus whatever... Pavisam kas cits ir, kad par kādu tēmu mēs ļaujam Dieva Vārdam izteikties!

Kā Kristus nereti teica - Kā stāv rakstīts, kā tu to lasi... viņš pat deva saviem oponentiem lasīt un interpretēt, sak - reku stāv rakstīts. Cauri visiem Rakstiem vijās šī pārliecināšanas un argumentācijas metode - "Stāv Rakstīts"... Ja tu pareflektēsi par Galatiešu vēstules iesākumu, kur Pāvils tā arī saka - Ja es vai Eņģelis no debesīm saka ko citu kā no sākuma pasludināts, lāsts pār to! Tātad... mēs redzam, ka Pāvila un Apustuļu un vpročem pašu Eņģeļu teiktajam nav autoritātes no pašu viņu apustuliskuma vai eņgeliskuma. Tikai tāpēc, ka kāds ir apustulis vai tāpēc, ka šams ir Debesu Eņģelis vēl neizriet, ka viņa teiktais ir patiess un saistošs... Vienīgā autoritāte jebkurai ticības lietai ir no iesākuma pasludinātais Dieva Vārds... Līdz ar to ir būtiski nodalīt teicēja autoritāti no pašu vārdu autoritātes.

Tāpēc dažkārt ir visai komiski vērot dažu personāžu plosīšanos pret cilvēkiem, kas atļaujas vienkārši copy-paste izdarīt kontextā un korekti... Tā teikt, kā Marija darīja - norādīja uz Kristu sakot, kā viņš teiks tā darait... Un tad notiek tā klasika - kill the messanger! Tak nesaprot viņi, ka no tā, ka apklusinātu kādu Mulderu vai citu jukušo kas ar copy-pate nodarbojas, viņi tak Rakstus neizdzēsīs, Dieva Vārdu neapklusinās... tas joprojām turpat kur bijis tur paliks, tikai viņiem ausis nebūs jaaizspiež ciet, jo nebūs neviena, kas atgādina to, kas no iesākuma ir sludināts un ticēts!

Bet tad kad viens otrs dzejnieks paska ka pie iemesliem, kāpēc mēs viņam nepiekrītam, galvenā nelaime ir Dieva Vārds, ka mēs to lasām un atļaujamies arī to šad tad iecitēt... tas liekas jocīgi!
Es, personīgi, biju ļoti priecīgs, kad Susliku Aivars mani apgaismoja par jēdziena "presbiters" lietojumu Rakstos, ko es nezināju - viņš nekautrējās arī citēt un man bij mazliet jāpamaina sākotnējais uzskats... Es esmu priecīgs un laimīgs, kad Kāds var ar Rakstiem manu stūrgalvību iztaisnot... Bet laikam jau visi nav es

Varbūt es esmu mazticīgs vai pat neticīgs, ka tik cieši turos pie Rakstītā Vārda un ne na jotu nevaru atkāpties, baidoties krist... tāds nu esmu! Ja kads var justies komfortabli dreifējot ļoti tālu no Rakstiem... tad neprasiet man tik dziļi brist... Neuzticos es tiem, kuru enkurs nav Dieva Vārdā!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.01.27 11:39:20
Mārtiņš, un jā Dzejnieks tā ir liela dāvana, bet tas var būt arī ļoti destruktīvs ierocis, ja nepareizi pielietots... Un es domāju, ka Lapšāns savu dāvanu lieto nepareizi un nevietā! To viņam sāk norādīt jau arī mācīti vīri!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 48 , pavisam kopa bijuši: 35920