atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Likteņdārzs - budistu projekts uz Daugavas salas
Jāniss
Iesūtīts: 2010.01.12 19:51:20
Uz Daugavas salas pie Kokneses top Likteņdārzs mūsu mirušo tuvinieku piemiņai, īpaši to, kas gājuši bojā represijās. Par katru pieminamo var iedēstīt kociņu. Daudzi to jau izdarījuši, valsts prezidentu ieskaitot.
Bet, pārsteigts būs katrs, kurš ar acīm meklēs lielo Krustu, jo – neatradīs. Izrādās, ka no sabiedrības ir rūpīgi slēpta idejas būtība – Likteņdārza autors ir budistu mūks, arhitekts Shunmyo Masuno, kurš šajā projektā ir ielicis sava veida jaunu liturģiju, kas pamazām ieved budisma tīklos, skat.:
http://www.koknesesfonds.lv/?lang=1&mid=2&pname=main&mid2=7
Parks izveidots pēc budistu ticības principiem un caur to, it kā nemanot latvieši caur saviem senčiem tie atrauti no savām kristīgajām saknēm un ielikti budisma klēpī.

Šī mēnēša žurnālā TIKŠANĀS ir labs raksts par šo projektu.
Arī šeit raksts: http://www.lv.lv/?menu=exblogi&sub=&type=full&id=250
Te notiek plaša diskusija: http://visulatvijai.lv/news.php?readmore=1156318916
Gribu jautāt, vai kāds zin vēl kaut ko tuvāk?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
AutorsZiņas teksts
Aiko_Saule
# Iesūtīts: 2010.01.13 01:40:26
Tad kad homoseksuālisti grib laulāties - tad rodas Ģimene Latvijas Lepnums un spēks. Tagad rodas likteņdārzs - varbūt laiks kaut ko izdomāt harmonijai ? Varbūt Kristiešiem vajag veidot partiju un doties politikā un novērst to likteņdārzu ?
Maris
# Iesūtīts: 2010.01.13 08:57:16
Tiem kas tic Jēzum Kristum ir pārpārēm uzvarētāji un nav nekā, ieskaitot budismu, kas spētu mūs šķirt no Dieva. Lielāks ir Tas, kas ir mūsos, nekā tas kurš ir pasaulē.
armilo
# Iesūtīts: 2010.01.13 10:01:18
Latvijā ienāk budisms, islāms u.c. reliģiskas kustības, tā viena iemesla dēļ, ka vieta tukša nepaliek. Latvija savulaik tika (garīgi) atkarota Kristum, un kamēr kopa savu kristīgo ticību, valsts plauka un zēla. Šodien notiek tautas masveidīga atkrišana no kristīgās ticības. Sekas tam jau ir labi redzamas Vācijā un Francijā, kur masveidā ir ienācis islāms. Nāk prātā rakstu vieta par iztīrīto un sakopto namu, kurā atgriezās septiņi ļauni gari. Atmetot kristīgo ticību ar Latviju paliks daudz ļaunāk pirms kļuvām par kristīgu zemi. Tādas ir manas pārdomas par Japānas Likteņa dārza ienākšanu Latvijā.

Taču nevajag nolaist rokas. Mums ir jānožēlo grēki, un lūgšanās jāliek Likteņdārzs Dieva rokās, kas visas lietas var vērst par labu. Un es ticu, ka vienu dienu Kokneses salā, latvju dvēselēm par pestīšanas zīmi atkal liecinās Kristus krusts.
Aivars
# Iesūtīts: 2010.01.13 10:14:44
Piektā daļā “Mierinājums” jeb Laiks un telpa debesīs veidojas, izkopjot eksistējošo mežu, un ved pa pastaigu taku gar Daugavu. Tā ir vieta, kur baudīt laika un daba plūdumu. Šī ir katarses zona, kur cilvēks iegūst garīgu apgaismību, apzinoties, kas ar mūsu tautu ir noticis pagātnē, bet saprotot, ka mums ir jāiet - jādzīvo tālāk. Šajā daļā paša Daugavas krasta ar skatu uz Kokneses pilsdrupām un Kokneses luterāņu baznīcu ir paredzēta meditācijas vieta - skatu terase ar paviljonu Daugavas krastā. .....


Nu re! Arī budistiem katarses vieta plānota ar skatu uz luterāņu baznīcu. Atliek vien draudzei ar tēlniecības, grafikas, arhitektūras vai daiļdārzniecības paņēmieniem īsto mesidžu pār ūdeņiem komunicēt.

Džonijs
# Iesūtīts: 2010.01.13 10:34:00
Vai atkal sāksies raganu medības?
S.R.(katole)
# Iesūtīts: 2010.01.13 10:50:22
kas ir no cilvēka, tas nav ilgstoši paliekošs, kas no Dieva, to neviena cilvēka roka neiznīcinās. lai takš tie cilvēciņi tur rosās - tas katrā ziņā ir labāk nekā nedarīt neko. un ja kristietība nespēj uzrunāt līdzcilvēkus, tad lielā mērā par to atbildība ir jāuzņemas kristiešiem pašiem.
Jāniss
# Labojis Jāniss: 2010.01.13 12:43:02
Gnidrologs # Iesūtīts: 2010.01.13 08:23:37 - Pareizi tu saki, ka viekārši kaut kur klātesot, cilvēks uzreiz netiek ievilkts (kaut gan, dažkārt pietiek pastāvēt klāt, piem. okultās citu izdarībās, lai iegūtu smagu saistību). Taču ar Likteņdārzu ir citādāk, tas parks ir veidots kā kulta vieta un katrs savu senču tieši šeit pieminētājs, ņem līdzdalību zināmā rituālā.
"Tikšanās", 2010/Nr.1_ māc. Alvis Sauka, par
projektu “Likteņdārzs“:
- Kad es ieskatījos šī dzenbudista mājaslapā, tur ir rakstīts, ka viņš caur saviem dārziem sludina. Viņš sludina idejas. Varbūt var likties: kas tad tur – skaisti uztaisīt dārzus? Viss nav tik vienkārši. Tiek iespaidota domāšana, tā tiek iespaidota caur sīkumiem. Jūs
varētu jautāt: kā dārzs var iespaidot? Es pastāstīšu.
Iepriekšējā prezidente, es nezinu, kāpēc viņa nemīlēja latviešu tautu. Viņa aicināja dalailamu, kas vienmēr ļoti smaidīja. Bet viss nav tik vienkārši. Izrādās, ka dalailama ir kalačakras tantrisma iniciators, pārstāvis.
Un tā ideja ir tāda, ka viņi uzskata, ka viņiem jāizveido
budokrātisku impēriju visā pasaulē. Tātad tā ideja ir sagrābt varu. Un interesanti, ka slepenie kalačakras teksti nosauc savus ienaidniekus. Tie ir jūdaisma līderi, kristietības līderi un arī islāma līderi, kas ir pretinieki budismam. Ādams, Ēnohs, Abrahāms, Mozus, Jēzus, Mani, Muhameds un Mahdi, viņi ir nosaukti kā dēmoniskas čūskas.
Jāniss
# Iesūtīts: 2010.01.13 12:47:06
A.Sauka - Interesanti, ka kalačakras oficiālais interpretētājs Aleksandrs Bērziņš atklāti salīdzina islāma džihāda kara principus ar Šambalas karu. Un atcerieties, ka arī pie mums taisītās tā saucamās mandalas, izrādās, ir sava veida maģiskais aplis jeb tādā veidā tiek tantriskā panteona visi dēmoni aktivizēti.
Un kalačakras tantra ir sagraušanas tantra, tā nav miera tantra.
Tas ir iznīcināt, sagraut. Un runa ir par karu. Un tajā vietā, kur tāda mandala ir izveidota, šī teritorija ir it kā zem dēmoniem.
Saprotiet, arī ‘‘Likteņdārza” projekta autors proponē caur šīm ārējām lietām budisma idejas. Budas un mirušo vārdu pielūgšana.
Tātad viņi pielūdz Budu un mirušos.
Tālāk viņš teic, ka Budas vārdi ir absolūta autoritāte.
Saprotiet, kur man kā kristietim ir
tā problēma? Viņš ved, cīnās pret Jēzu Kristu.
Jāniss
# Iesūtīts: 2010.01.13 12:57:17
Džonijs, S.R. - redziet, ja mēs esam par demokrātiju, tad tas uzliek ari zināmas saistības valsts dzīvē, un pirmkārt: demokrātiskā valstī TIEK RESPEKTĒTAS VAIRĀKUMA INTERESES, PRASĪBAS, DZĪVESVEIDS, TICĪBA utml.
Mūsu valstī, kā zināms, ap 80% pilsoņu ir ar kristīgo pārliecību, tādēļ Latvija ir kristīgo vērtību valsts.
Ja ateistiem, dievturiem, budistiem u.c. ir cits pasaules uzskats, tad viņiem ir tiesības pie saviem uzskatiem palikt, tos piekopt, bet nav tiesības kristīgo pamatvērtību piekritējiem uzspiest savu mazākuma viedokli, vai valstī organizēt procesus ignorējot vairākumu vai pat viņus par to nozākāt. Ja tas notiek, tad demokrātija ir beigusies.
Piekrītat?
Latvijā pēdējos gadus 10, līdzīgi kā savulaik 4% komunistu uzspieda savu ideloģiju absolūtajam vairākumam viņu domas pat neprasot, tagad piem. sorosieši dara to pašu: mūsu kristīgai tautai ar lielu ārzemju naudu (latviešu emigrantu vadīti) uzpiež liberālismu, bet tagad cits emigrants - Vītoliņš, ar demagoģiju un meliem veido projektu, kas būtiski aizskar kristīgās pārliecības cilvēkus, jo maina visu dzīves ziņu un ticību pilnīgi UZ CITU RELIĢIJU.
Piekrītiet,- nomainīt reliģiju, tā nav nenozīmīgs sīkums!
Un ja daļa sabiedrības, arī inteleģence, šādu viltus procesu rezultātā ir pazaudējusi pat elementāru izpratni par savu identitāti, un to pat nepamana, tad tas neko nemaina.
S.R.(katole)
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:11:52
Jāniss
nezinu gan, kā tāds emigrants Vītoliņš varētu mainīt manu reliģisko pārliecību sponsorējot kāda dārza izveidi. tāpat jebkura cita kristieša pārliecību. un kā redzams, tautas atsaucība nav diezko pārliecinoša. manuprāt brēka pilnīgi nevietā.

īpaši, kad palasu šos jūsu tekstus.

slepenie kalačakras teksti nosauc savus ienaidniekus. Tie ir jūdaisma līderi, kristietības līderi un arī islāma līderi, kas ir pretinieki budismam. Ādams, Ēnohs, Abrahāms, Mozus, Jēzus, Mani, Muhameds un Mahdi, viņi ir nosaukti kā dēmoniskas čūskas.

naida propaganda?
Jāniss
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:12:04
Nesaprotu, vai tad tev nerūp savas tautas identitāte? Jeb esi to pazaudējis, kosmopolīts, bez dzimtas vēstures, bez savu senču gara bāgātības apziņas, bez ticības, bez nekā? Nav skumīgi vienam stāvēt lidostas vestibilā...
Uldis
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:18:14
Gnidrologs

Latviešu ``saknes`` ir pagānisms. Kristietību mūsu senčiem ar uguni un zobenu uzspieda vācu bruņinieku ordeņi, tā pat kā PSRS laikos pamatā slāvu izcelsmes ļaudis mums diktēja marksismu-ļeņinismu.

Vienā teikuā tik daudz kļūdu, neizpratnes un nezināšanas. Pirmkaŗt jau neizpratne par vēsturi.

Runājot par pagānismu, tad tādas saknes ir absolūti visām tautām. Neviens nav piedzimis kristietis. Bet tas, ka kristietība izravēja šīs pagānisma nezāles, ir acīm redzams fakts. Visas Eiropas tautas ir veidojusi kristietība. Arī latviešus.

Vispirms tev jāatzīst, ka tādas latviešu cilts nekad nav bijusi. Tāpēc tur jau tas paradokss ir, ka tas materiāls, no kā tika veidota latviešu tauta, ir ļoti sens. To liecina valoda. Bet latvieši kā nācija ir ļoti jauna. Par to kā tādu var runāt varbūt pēdējos 2 gs., bet īstenībā - kopš Latvijas Neatkarības pasludināšanas.
Raimonds
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:19:50
Ctulhu

Pirms baltiem un somugriem šeit dzīvoja vilki, lāči, lapsiņas uc. zvēriņi, kā ar viņiem un viņu identitāti. Tos arī nevajag noliegt.
-Jona-
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:21:14
Jāniss

tad varbūt uztveram to kā savas ticības Pārbaudījumu , mm?
vai tad krustam obligāti jābūt lielam un redzamam? (domājams, ka tā ar laiku arī būs, proti, ka visu šo dārzu ņems un iesvētīs kāds macītajs/priesteris, līdzīgi kā piem. Lestenē (un - kirdik visai hitrajai sabotāžai!)

bet, pat ja ne (man pat interesantāks būtu tieši šis gadījums) - vai tad Jēzus nav stiprāks par kārtējo elku? vai tad tur nenāks tieši kristieši (kuri mums esot nospiedošā pārsvarā , pēc tēmas autora domām) un ar savu klātbūtni vien (ar Jēzu savās sirdīs, citiem vārdiem) nespēs pārliecinoši upurēt šo dārzu Diev-zemītei??

katrā ziņā tas, vai krustu kāds stumj pa priekšu vai ne, vienalga nav nekāda drošā garantija....
fledermausis [87.110.87.173]
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:25:09
Ctulhu + bosnieši, kā arī ebreji. Spānija līdz vēlajiem viduslaikiem bija islamiska. Osmaņu impērija šķiet vairāk ietekmējusi Dienvidaustrumeiropu nekā kristietība.
Raimonds
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:25:48
Ctulhu
Protams, tas bija jociņš, tas tāpat kā svētajā zemē meģina katra kopiena sevi pierādīt un identificēt ģeopolitiski un vēsturiski. Bet kopumā Uldis labi to pateica.
Uldis
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:26:20
nomainīt reliģiju, tā nav nenozīmīgs sīkums! - piekrītu Jāniss. Attiekšanās no kristietības ir tautas iznīcības gala sākums. Kristietība veidoja latviešus, nevis pagānisms.
Uldis
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:33:49
Ctulhu

Bet nevar noliegt, ka kristietiiba seit ir importeeta religija - bet protams. Tā tas ir visā pasaulē. Pat jūdaismā. Ja tev patīk jēdziens "importēts", tad lieto to. Bet tādā gadījumā tā ir pilnībā importēta no Debesīm. Tāpēc tā kā reliģija nav cilvēku radīta. Tā ir Dieva gribēta un nonesta pasaulē. Kristietībai nelīdzinās neviena cita reliģija.
Raimonds
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:34:27
Uldis
Lielā mērā problēma ir pašos kristiešos: nepārliecinātība, nedrošība pašiem par sevi. Un pilnīgs mērķu trūkums, ja kāds to vēl ko gribētu, tad desmit ir līdzās, kas apklusinās. Vai esi lasījis decembra sākumā publicēto L.Taivāna interviju p ar dainu skapi ? Viņa secinājumi ir bēdīgi.
ex-Kombulis [67.91.182.209]
# Iesūtīts: 2010.01.13 13:39:02
Kam lemts nomirt, cilvēkam vai tautai, tie tāpat nomirs, ar vai bez kristietības, budisma utml, jo tās ir tikai " organizētas reliģijas"
Ne velti sahadža jogā saka "Sekojiet Jēzum Kristum, bet ne kristiešiem, sekojiet Budam bet ne budistiem, sekojiet Muhamedam bet ne musulmaņiem".
Visi viņi ir Dieva kāda Aspekta iemiesojums uz Zemes, Dieva Pravieši,Cilvēces Garīgie Skolotāji, kuri centās to vest pa " zelta vidusceļu" - kas ir attīstības un progresa ceļš, evolūcijas ceļš. Vaina ir jāuzņemjās drīzāk pašiem cilvēkiem, ka tie izkropļoja Kristus, Budas, Muhameda mācību, kur piemēram Vatikāna banka atmazgā mafijas naudu, Vatikāns sadarbojās ar nacistiem, budismā iekļuvusi melnā maģija, bet muslimiem raizes sagādā " fanātiskie karotāji" - kau Džihads nozīmē iznīcināt savus grēkus un ļaunumu sevī, ne ārējos ienaidniekus.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 155 , pavisam kopa bijuši: 10877