atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Draudze bez dievnama
Ervīns
Iesūtīts: 2009.12.26 22:12:47
Luteranu draudzes Alsunga, Kurbe, Preilos, Gaujiena, Blidene, Selpili utt.
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Ervīns
# Iesūtīts: 2009.12.26 22:16:58
Kas kave luteranu baznicu buvniecibu? Piemeram katolu Liepajas dieceze 2009. gada uzceltas baznicas Aizpute, Kalnos, tuvojas noslegumam Maras baznicas celtnieciba Liepaja. Protams katoliem palidz arvalstu organizacijas, pat norvegi. Vai LELBam nav tik liela atbalsta no arzemem?
Ervīns
# Iesūtīts: 2009.12.26 22:19:35
Skaidrs, ka katoli ir lielaka Latvijas konfesija. Bet "za derzavu obidno".
rainars
# Iesūtīts: 2009.12.26 23:50:05
Svarīgāk ,man domāt ,ir ka pati vēsts par Kristu tie izplatīta ,ne jau baznīcu kā ēku celtniecība.Skumji ka dalās nometnēs .

Es gribu teikt to, ko pie jums visur dzird runājam, viens saka: es turos pie Pāvila, otrs: es pie Apolla, trešais: es pie Kēfas, bet ceturtais: es pie Kristus. Vai tad Kristus ir dalīts? Vai tad Pāvils ir par jums krustā sists? Jeb vai jūs esat kristīti uz Pāvila vārdu?

Te varētu ielikt katoļiem ,luteristiem,baptismiem ...........-?

Cik zināms lielākos ticības augļusLatvijā devušas brāļu draudzes kurām nav bijušas baznīcas ēkas.
Klusā spamotāja
# Iesūtīts: 2009.12.27 10:40:30
Briinumz
beigsi mūs vienreiz blamēt?
bazīcas vēl audz kur vajadzīgas, jo mises tāpat notiek privātmājās un kultūras namos vai ciempadopmju zālēs. un tas nemaz nav tik vienkārši, kā tev liekas. Jā Ok, var saņemt atseviškām lietam finansējumu, bet tad priesterim jāraksta projekta pieteikums attiecīgajām kopienām, kas palīdz un tad tas tiek izvērtēts un nolemts, vai naudu drīkst piešķirt vai ne.
Jā ceļ katoļi dievnamus, bet tas ir smags un gadiem ilgs process. piem. Saldū dievnams tika celts ļoti ilgu laiku... Manas draudzes baznīcas uzcelta un mises notiek, bet nav ne normāla altāra, ne sānu altāru, ne cita iekārtojumu. Tam nav naudas un nauda tiek vākta, griežoties pie draudzes un ziedotājiem. Arī katoļu draudzēm nauda nekrīt no debesīm un tas ir smags darbs, kas atkarīgs no priestera un draudzes aktivitātes
pich007
# Labojis pich007: 2009.12.27 14:25:40
tiešām tās ēkas (dievnami) ir vajadzīgas? vai tad tiešām tos desmitus (simtus?) tūkstošus latu, ko iztērētu par dievnama būvniecību, nebūtu daudz lietderīgāk izmantot pabarojot un palīdzot trūcīgākajiem draudzes (un ne tikai) locekļiem?
ir taču tie paši kultūras nami, tik daudz tukšu un neizmantotu telpu, kur jūs variet tikties un klausīties sprediķos. tam ir vajadzīga atsevišķa ēka? domāt, ka vienu un to pašu lūgšanu dievnamā dievs novērtētu zemāk nekā kultūras namā, būtu absurdi. vai tad jūs paši nesludiniet, ka materiālajām vērtībām nav nekādas nozīmes? ja tā, tad kāpēc ir nozīme uzbūvētas ēkas statusam, kurā pielūgt dievu?

padomājiet par to... tā pat padomājiet par visiem pensionāriem, trūcīgajām ģimenēm, pamestajiem zvēriņiem. ja mācītājs spēj uzrakstīt projektu par milzīgām summām baznīcas būvēšanai, vai jūsu dievam tiešām nepatiktu labāk, ja šo pašu naudu izmantotu nevis ēkas uzbūvēšanai, bet gan tiem, kam tas ir nepieciešams?
Mekletajs
# Iesūtīts: 2009.12.27 14:46:49
Bazniica ir tur, kur pulceejas cilveeki, kas savaas sirdiis ielaidushi Kristu! Eeka ir savr`iga, bet taa nav pati galvenaa, galvenais, ka cilveekiem stipra ticiiba, tad buus arii dievnams!

Un piemineetajaas vietaas-
Bliidenee gatavojas celt bazniicu,
Gaujienaa jau celj,
Alsungaa arii gatavojas!

Pashreiz bazniicas celj- Apee, Eergljos, Kegumaa un citur! Ljoti daudz kur bazniicas tiek atjaunotas!

Preiljos- bazniica kara laikaa tika izniicinaata- draudze tagad tikai saak atjaunoties! Saakumaa jaaizveido ticiibaa stipra draudze, tad ar Dievpaliigu uzcels arii bazniicu PPreilju pilseetaa!


Ieshana bazniicaa cilveeku padara par tik lielu kristieti, kaa staaveshana garaazha cilveeku par automehaaniki!
Vajag ticiibu, ticiibu un veelreiz patiesu ticiibu- tad buss viss, un tiks celti arii dievnami!

P.s. piedodiet, ka taa es rakstu- kaut kas saticis man ar datorkasti
sica . [78.84.146.70]
# Iesūtīts: 2009.12.27 17:44:33
Mekletajs
mošs tu zini kā ar Salaspils baznīcu? tās celtniecību tiurp[inās? pašlaik pārāk neestētisks skats....
pich007
# Iesūtīts: 2009.12.27 18:06:56
Mekletajs

tātad tu nedomā, ka baznīcu celtniecībās izlietotos simtiem tūkstošus latu būtu iespējams izmantot lietderīgāk, piemēram- atbalstot trūcīgus pensionārus?
Ivarse
# Labojis Ivarse: 2009.12.27 19:01:57
Teikšu godīgi, ka uzcelt Dievnamu nav nedz grūti, nedz sarežģīti. Lielākā problēma ir uzturēšana, tubiš elektrība, apkure, sadzīves lietas. Ja draudze nav spējīga turēt dievkalpojumu katru svētdienu, tad arī Dievnams viņām ir lieka greznība. Es pats esmu iecerējis piedalīties pie viena Dievnama celtniecības tuvākos trīs gadus. Ja Dievs gribēs un būs, kas atsaucas, tad iespējams, ka tuvāko trīs gadu laikā būs uzcelta jauna Baznīca uz vecās Baznīcas sienām. Manā apkārtnē šāda Baznīca bez jumta ir vēl viena, kur jau notiek šādi, tādi darbi. Tā kā iespējams tuvāko gadu laikā būs uzceltas stipri vairāk Luterāņu Baznīcas nekā Romas katoļu draudzēm Latvijā. Jo vispirms ir jāuzceļ draudze un tikai tad ir nozīme Dievnamam. Mums te ir viena Romas Katoļu draudze, kura tikko iesvētīja savu jauno Baznīcu, bet cik zinu, tad dievkalpojumi tur notiek divas reizes mēnesī un arī tad atnāk kādi pieci ļautiņi. Nu bija gan baigā jēga būvēt Baznīcu. Biju tur uz vienu dievkalpojumu aizgājis. Nosalu, jo apkures jaunajā Baznīcā nebija, un vēl maz ļaudis, tad nu gan lepnums. Negribētos savās draudzēs, ka tā būtu. Tad jau nu lai ir maza kapella, kura ir piepildīta ar ļaudīm un tad celt Baznīcu, nekā izmest simtus tūkstošus latu un tas viss aiziet postā, jo nevienam to nevajag. Protams vienā no 50 draudzēm tas līdzēs, lai cilvēki nāktu uz Baznīcu, jo nevēlas nākt uz citu vietu, bet nu tas nav rādītājs.
sica . [78.84.146.70]
# Iesūtīts: 2009.12.27 19:19:02
Ivarse
jums protams taisnība, bet dievnamam ir nozīme. Kad tika uzcelta mūsu draudzes baznīca, ticīgo skaits, kas apmeklē mises ir pieaudzis. Tas izskaidrojams ar to, ka uz vietas dzīvo priesteris, draudzes cilvēki paliek aktīvāki, notiek alfa kurss, notiek aktivitātes un tie, kas nāca reti vai nemaz, atrod ceļu pie Dieva
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.12.27 19:22:52
Rituālie pakalpojumi - normāls uzņēmējdarbības veids. Cilvēki no sākuma iegulda naudiņu, lai vēlāk pelnītu.
pich007
# Labojis pich007: 2009.12.27 19:38:58
Ivarse

ja jau katoļu baznīca tika apmeklēta divreiz mēnesī, tad vai luterāņu mācītāji nevarēja sarunāt un noturēt dievkalpojumus jau gatavā baznīcā? viena baznīca stāv tukša, bet nē- obligāti vajag vēl vienu, kuras celtniecībai tiek iztērēti līdzekļi, nemaz nerunājot par uzturēšanu.
jums tiešām tas jautājums ir tik principiāls? dievs taču skaitās viens! kāpēc ir tik būtiska nozīme tam, cik torņu ir ēkai? un ko dievs saka par šādu NEekonomisku rīcību?

p.s.
kāpēc visi izvairās atbildēt uz manu iepriekšējo jautājumu?
rainars
# Iesūtīts: 2009.12.27 20:25:22
Zinu ka Krimuldā notiek katoļu un luterāņu Dievkalpojumi.
Ivarse
# Iesūtīts: 2009.12.27 21:23:41
pich007
Nezinu gan vai tavs priekšlikums ir vērā ņemams tā iemesla dēļ, ka tu jauc divas lietas. Viena lieta ir ekonomika, un otra ir reliģija. Redzu, ka tava izpratne par šiem jautājumiem ir stipri virspusēja.
Pirmā jautājuma atbilde, man, kā mācītājam un reizē arī, kā izbijušam uzņēmējam, ir lietderība izlietojot finansu līdzekļus kādai labdarībai ir ļoti maza, ja tā neveicina pašiem mainīt dzīvesveidu un apstākļus. Tavs priekšlikums Dievnamu celtniecībai paredzētos līdzekļus piemēram trūcīgo pensionāru atbalstam, nepalīdzēs atrisināt šo sāpīgo problēmu, jo šāds jautājums nepaceltos, ja paši godprātīgi maksātu visus nodokļus un rūpētos par savu valsti un tās iedzīvotājiem, tai skaitā pensionāriem, bērniem, atraitnēm un citiem trūkumcietējiem.
Otrs tavs jautājums par vienotību starp Romas Katoļu Baznīcu un Latvijas Evaņģēliski Luterisko Baznīcu nav tik vienkāršs. Vārda dievkalpojums gan ir iespējams un to arī mēs cenšamies darīt. Mums nav sakramentālas vienotības, kas savukārt neļauj mums kalpot pie viena altāra. Bet to tu diezin vai sapratīsi. Vai varbūt tomēr jā?
Ivarse
# Iesūtīts: 2009.12.27 21:28:10
sica . [78.84.146.70]

Tas ir labi, ka jaunuzceltajā Dievnamā notiek tik daudzas aktivitātes, kas norāda uz draudzes dzīvīgumu. Tieši tas jau tikai apliecina Svētajos Rakstos teikto: Ja Tas Kungs namu neuzceļ, tad darbojas velti, kas gar to strādā. Dieva Gars to veido un tajā dzīvo.
pich007
# Iesūtīts: 2009.12.27 21:31:09
Ivarse

vai simtiem tūkstošu latu spētu palīdzēt trūcīgiem pensionāriem? protams- kaut vai ar siltām pusdienām. vai viņiem ir labums, ja netālu tiek uzcelta jauna baznīca?

un kāda ir atšķirība no ticības viedokļa- pielūgt dievu baznīcā vai jau uzceltā kultūras namā? neko citu kā principa jautājumu es šeit neredzu...
Svētais
# Labojis Svētais : 2009.12.27 21:34:52
Agrīnajā draudzē ( Efezā) visi pārsvarā sanāca pa mājām. Pētnieki lēš, ka draudzes locekļu skaits, bija no 50 -100tukst.cilveku. Draudzes macitajs bija Timotejs. Šādu skaitu cilvēku apvienot zem Kristus izdevās pateicoties to cilvēku patiesajai ticibai Jēzum kā glābējam. Nebija noteicošais faktors nekāda ēka, jo tikšanās notika pa mājām, un tā draudze pieauga daudz straujāk, kā zem vienas ēkas pulcējoties. Domāju, ka šis modelis ir veiksmīgāks, nekā viena ēka zem kuras izplatīt evangeliju.

Lūgsanu nams, kas bija sinagoga, Jēzus apliecinaja to. tacu JD priekskars vissvetakas vietas parplisa, kas liecinaja par Dieva nonaksanu pie cilvekiem un cilveka brivu pieeju vissvetakajai vieta, kas vairs nebija dievnams, bet cilvēka sirds.

Nesaku, ka nav jaceļ draudzes nami, domaju, ka tas nepalidz evangelija izplatiibaa kaa taadaa. Labi, ja ir dievnams kur visiem sanakt kopa, bet evangelijs izplatas nevis dievnama, bet ikdienas dziivee.
skolniekss
# Labojis skolniekss: 2009.12.27 21:41:45
Svētais bet evangelijs izplatas nevis dievnama, bet ikdienas dziivee.


Jā Svētais. Evaņģēliju sludina arī dievnamā, bet izplatās Tas ikdienas dzīvē.
Man ir ļoti spilgts piemērs. Es pat domāju, ka Dievs mani šajā jautājumā ir apsēdinājis konkrēti ...
Svētais
# Iesūtīts: 2009.12.27 21:45:30
skolniekss
Jā, evangeliju protams, ka ari sludina dievnama, bet izplatas tas parsvara ikdienas dziivee caur Kristus sekotajiem , nevis tikai caur macitaju.
Ivarse
# Labojis Ivarse: 2009.12.28 20:58:55
pich007
Ja tu sāc vienādības zīmi likt starp Dievnamu un kultūras namu, tad vispirms ir jāsaprot šo divu celtņu nozīme. Kultūra un reliģija nav viens un tas pats. Vai tevis teiktais par lietderīgāku līdzekļu izmantošanu neceļot Dievnamus, bet izdalīt šo naudiņu labdarībai nav pretrunās? Dievnama funkcija ir labdarība, kur tu un tev līdzīgi var saņemt labo vēsti no Dieva caur Dieva kalpiem pasludinot grēku piedošanu, stiprinot viens otru Svētajā Garā, pamudinot mīlēt savu tuvāko, kā sevi pašu, piedot viens otram un censties dzīvi apkārtējiem padarīt labāku un to visu darīt Kristus nopelna dēļ. Viņa aicinājums ir atdot visu sevi Dievam un arī tevi Viņš aicina darīt tāpat. Un tieši tev mudina sākt ar to, lai nebūtu jāceļ Dievnami, kur cilvēkiem meklēt palīdzību, tad pārdot visu, kas tev ir, izdalīt to nabadzīgajiem un stiprināties uz ticību, ka Dievs visu tev dos, kas tev vajadzīgs, lai izdzīvotu. Šādi nevis izaicinot ar meliem, vai nesapratni, bet gan rādot priekšzīmi. Baznīca to jau dara, palīdzot grūtībās nonākušajiem, gan paēdinot, gan apģērbjot, gan pajumti dodot, gan arī finansiāli atbalstot, bet sāc arī tu tāpat, un pierādi pretējo.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 11 , pavisam kopa bijuši: 1887