atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Katoli Latvijā
Katolis
Iesūtīts: 2007.06.13 12:07:54
Labdien!

Varam redzēt kas notiek Latvijā šodien. Katoļu baznīca ieņem savas pozicijas visās Latvijas reģionos. Katoļu skaits pieaug. Ir jaunuzceltas jaunas baznīcas tajās vietās, kur līdz šim to nebija (piem. Limbažos, Saulkrastos, Alūksnē, Olainē, Kandavā, Liepājā, Pļaviņās, Dobelē, Salacgrīvā, Smiltenē, Siguldā utt.) Latvija no kadreizējas pirmskara protestantu valsts kļust par katoļu vasti.
Kā Jūs domājat, kas parvarēja latviešu protestantu būtību un ļava atgriezties mātes-baznīcas klepī?...
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
Katolis
# Iesūtīts: 2007.06.13 12:08:06
Varam redzēt kas notiek Latvijā šodien. Katoļu baznīca ieņem savas pozicijas visās Latvijas reģionos. Katoļu skaits pieaug. Ir jaunuzceltas jaunas baznīcas tajās vietās, kur līdz šim to nebija (piem. Limbažos, Saulkrastos, Alūksnē, Dobelē, Salacgrīvā, Smiltenē, Siguldā utt.) Latvija no kadreizējas pirmskara protestantu valsts kļust par katoļu vasti.
Kā Jūs domājat, kas parvarēja latviešu protestantu būtību un ļava atgriezties mātes-baznīcas klepī?...
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.13 12:16:22
Katolis, tur veel jaapastriidaas kam labaak piederaas "Mātes Baznīcas klēpja" statuss... Pareizticīgajiem vai Katoļiem Argumenti abām pusēm vienādi un apsūdzības otrai pusei arī vienādas.
Katolis
# Iesūtīts: 2007.06.13 12:24:03
Ja, tomēr luterāniem tendence izplatīties gandrīz nav ieverojama....Bet tas, ka minētajās vietās jau ir luterānu baznīcas ir jāsāk paldies mūsu senčiem...
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.13 12:26:32
Katolis, a kopsh kura laika izplatiiba ir arguments patiesiibai? Tad njemam un paskatamies uz Dienvidameriku, tur katolji iet straujaa mazumaa... un taada liela katoliska valsts kaa Braziilija un tomeer pieljauj lielaako pasaulee geju praidu! Jeega izplatiities, ja no shiis izplatiibas ir apalja 0 labuma?
Katolis
# Iesūtīts: 2007.06.13 12:29:18
Eiropā ir tieši otrādi: visi netirumi t.s. geju praidi nāk no Ziemeļeiropas, proti, no protestantu valstīm.
Katolis
# Iesūtīts: 2007.06.13 12:41:01
Tā ir tikai versija....blēņas....
Bet viendzīmuma laulības protestantu (anglikāņu un luterānu) tradīcijās tas ir fakts.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.13 12:41:45
Katolis, nu kaa jau teicu... viskautko var izpiipeet un dazhaadus notikumus saistiit kopaa.
Tajaas "protestantu valstiis" vienkaarshi kristietiiba un tai skaitaa arii Katolicisms ir izchaaksteejis... kristeitiiba aug Aazijaa un Aafrikaa kura tad atkal suuta misionaarus Eiropaa!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.13 12:43:27
Katolis, buusi ko saputrojis. Luterisms neatziist viendzimumu lauliibas un to noraida. Kaa arii homosexualtiaati atziist par normaalu. Reku te pat juusu pashu katolis - Kaarlis sj - ciitiigi aizstaaveeja gejus un homosexualtiaati neuzskata par greeku.
Taakaa... ja spriediisi selektiivi ne to vien var gan par luteraanjiem gan katoljiem saspriest.
Katolis
# Iesūtīts: 2007.06.13 12:44:10
Katolicisms ziemeļeiriopā diemžel nav raskturīgs...
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.13 12:55:40
Katolis, sanaak kaut kaada selektiiva nekonsekvence. Ja katoljiem kaut kur iet labi, tad Katolicisms ir pareizs. Ja katoljiem kaut kur neiet labi, tad vainiigi ir aareeji faktori! Savukaart ar Luteraanjiem tu interpretee tieshi toraadi, ja kaut kur shiem neiet, tad vainiigs ir Luterisms, bet ja vinjiem kaut kur iet labi, tad tamdeelj ka tur ir labi cilveeki un labi aareejie apstaaklji, kuri droshi vien balstaas Katolicismaa!
Balss
# Iesūtīts: 2007.06.13 14:18:13
Negribu minēt, kur katoļiem rodas līdzekļi jaunu dievnamu celtniecībai. Lai jau - labi, ka ķengaragos u.tml. vietās atskan Dieva vārds.
Kad luterāņiem, sakārtojot un racionāli izlietojot baznīcas īpašumus, radīsies līdzekļi, tad arī paātrināsies dievnamu celtniecība. Bet jaunas draudzes rodas un jauni dievnami jau tagad arī. Un skaitliski mūsu Baznīca aug, atšķirībā no visām Eiropas liberālajām Baznīcām, kas izdabā sekulārās sabiedrības viedokļiem.
luteranis [195.122.30.197]
# Iesūtīts: 2007.06.13 16:26:30
Nu eku buvesana vai mazu draudzu dibinasana nav apsoluti nekads raditajs katolu varenibai varbut lielaka luteranu draudze ir vairak lauzu ka visas nosauktajas mazas katolu draudzes kopa pa to nav runa.
Varbut tiesam mes esam parak aiznemti ar mantas dalisanu un ieksejiem kaskiem un par misiju tiek parak maz domats un tapec katoliem uz ta fona ir labs rezultats.
Zinu ka ari baptistiem ir plani ieverojami paplasinaties lidz ar to ceru ka luterani ari beidzot sanemsies
Andis Atvars [87.110.30.206]
# Iesūtīts: 2007.06.13 20:12:51
Balss, lai gan Jums tas nepatīk, bet iedziļinieties tajā slavenā īpašumu apsaimniekošanas lēmumā un loģiski padomājiet cik tur vispār ir kas sakarīgs, lai tas reāli varētu realizēties....
Tad kad projekts būs izgāzies, tad LELB beidzot būs iespēja, laiks un enerģija padomāt par Baznīcas misiju, bet tagad bez īpašumiem un naudu nav vispār spējīga domāt.
Voldemārs
# Iesūtīts: 2007.06.13 20:27:00
Katoli!
Domāju, ka te apzināti tiek izmantots kļūdains terminu lietojums.
ļoti daudziem liekas, ka katoļi ir veca konfesija, no senbaznīcas, bet luterāņi jauna, tad arī parādās mistiskas vēlmes pēc senajām Latvijas baznīcām utt.
Tomēr tā ir kļūda, jo tiek ar nolūku jauktas divas lietas, Rietumu baznīca pirms reformācijas, kuru sauc par katolisku pretēji pareizticīgajai austrumos un mūsdienu, pēcreformācijas, Romas katoļu baznīca, kuru arī, īsuma dēļ sauc par katoļu.
Tā baznīca, līdz Reformācijai, ir kopēja gan Romas pāvesta piekritējiem, gan luterāņiem, gan anglikāņiem, gan arī kalvinistiem, jeb īsāk - visiem, kas pirms Reformācijas bija kopējā baznīcā, bet pēc Reformācijas gāja katrs savu ceļu. Tātad, pirmsreformācijas katoļu īpašums, kas palika tiem katoļiem, kurus tautā sauc par luterāņiem, nekādā gadījumā nav saucams par citu katoļu, kas ienāca vēlāk, īpašumu.
Tā pat arī māte baznīca, nav Romā, kā te kāds grib bakstīt, bet ir garā un patiesībā (sal. Jāņa 4).
Tas, ka Romas katoļi te veic aktīvu misiju, arī taisnība, bet tas jau ir cits jautājums.
Taisnība arī nav, ka tikai tredicionāli protestantiskās zemēs grēks lielāks, viendzimuma laulības ir tik pat likumīgas romiskajā Beļģijā, Spānijā un Kanādā, cik protestantiskajā Nīderlandē.
tā lūk, viens no katoļiem
Katolis
# Iesūtīts: 2007.06.15 10:45:30
Katoļu baznīca eksistē kopš Kristus nāves un nes sevī viņa mācību....
Pārejie lai mēklē savu ceļu...vai šis ceļš ir īstais, tas ir cits jautājums
Voldemārs
# Iesūtīts: 2007.06.15 10:48:50
varbūt arī ir kāda Tev zināma "katoļu baznīca, kas eksistē kopš Kristus nāves", bet katoliskā baznīca ir Kristus augšāmcelšanās apliecinātāja Ir diference, ne.
Bet vispār, domāju, ka skaidrību terminos bieži ir grūti saprast...
Katolis
# Labojis Katolis: 2007.06.16 09:15:07
Aplūkosim lielākas Latvijas pilsētas:

Daugavpils - katoļu pilsēta. Luterāņu baznica veidojusi Daugavpils diecezi, tas protams ir labi. Bet to var salidzināt ar teiksim ja budisti veidotu savu sveto centru vienā no jebkuras Latvijas provinces pilsētas.

Rīgā var reķināties ar kādām 3-4 luterānu draudzēm (piem Lutera draudze), parējas (Sv.Pētera draudze to skaitā) var neņemt vērā.Toties katoļu baznīcas Sv.Misēs laikā vienmēr ir pilnas .

Liepājā ir jaunuzceltas 2 katolu baznīcas un tas vel nav gals.

Jelgavā katoļu katedrāli svētdienas Misi apmēkle tik daudz cilvēku, ka esošas 2 Luterānu baznīcas apmekle cilvēku skaits mēneša garumā.

4 lielākas pilsētas dzīvo ap 60% LAtvijas iedzīvotāju, tas nozīme, ka Latvija ir katoliska valsts.
Oskars
# Iesūtīts: 2007.06.16 12:18:08
Katoli, vai tas Tev ir tik svarīgi? Ka tik iet uz baznīcu! Bet tam ko Tu tur sarakstīji, es vis nepiekristu.Ir nācies būt diezgan bieži uz dievkalpojumiem katoļu baznīcās-un pat Latgalē- katoļu baznīca pustukša, bet aizejot uz luterāņu baznīcu, visas sēdvietas pilnas un pietam to sēdvietu ir vismaz uz pusi vairāk nekā katoļu baznīcā!
Andis Atvars [81.198.158.87]
# Iesūtīts: 2007.06.16 17:23:23
Katoli! Apbēdināšu Jūs, jo uzskatu ka RKB laiks ar reformāciju ir beidzies. Pēc reformācijas tā ir viena no denominācijām, bet ne Kristus Baznīca.
Katoliskās Baznīcas laiku atļaušos salīdzināt ar ikviena indivīda personisko attīstību- paiet laiks un katrs pats sāk dzīvot savu dzīvi bez vecāku iejaukšanās un ir traģiski ja tā nav... .
Tad, kad Jēzus Kristus otrreiz atnāks, Viņam būs grūti atrast kādu kristieti, taču tas nenozīmē ka baznīcas tad būs tukšas. Tā kā nav ko sacensties ar baznīcēnu skaitu- tas tiešām nav īstais rādītājs.
Ortodokso baznīcu fenomens slēpjas apstāklī ka priesteris ir starpnieks starp Dievu...tā kā nav peronisku attiecību ar Kristu, nav īpaši tās arī jākopj, jo kāds jau to manā vietā dara. Tieši šī iemesla dēļ neesmu katolis un man RKB šķiet bērnišķīga... .
Svilpaste
# Iesūtīts: 2007.06.17 20:41:08
Piekrītu, ka luterāņi 90% laika un spēka, naudas velta baznīcas ēku uzturēšanai, nevis misijai, tas ir liels mīnuss. Latgalē luterisms izplatītos vairāk, ja būtu mācītāji, kas būtu ar mieru dzīvot pie savām draudzēm, nevis braukātu no Rīgas.
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 40 , pavisam kopa bijuši: 9555