atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem zivs "degradācija"
pich007
Iesūtīts: 2009.12.04 12:16:06
Mulder, kāpēc pielāgošanās formu, kad vairāku miljonu gadu laikā zivs tumšajos ūdeņos zaudē ādas krāsu un acis, tu uzskati par degradāciju?

un- ja tu pārcelsies dzīvot uz Āfriku un ar laiku tava ādas krāsa kļūs tumšāka- Mulders būs degradējies? vai arī degradācija notiek no tumšā uz gaišo toni?
AutorsZiņas teksts
pich007
# Labojis pich007: 2009.12.04 12:16:14
turpinājums evolūcijas tēmai no http://lelb.lv/forums/?fu=l&rid=2&id=2451&start=32
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2009.12.04 12:26:49
pich007

1. Pa juuru peldaas zivs-vulgaris (ZV)
2. ZV kaa visiem citiem dziivniekiem pa briizham piedzimst slimas zivtinjas... nu taadas, kuraam DNS kopeeshanaas, starojums, kjiimija u.c. faktori sabojaa to DNS dalju kas atbilst par acu un redzes orgaanu kodeeshanu. Rezutlaataa ir aklas zivtinjas.
3. Tachu taa kaa dziive notiek normaalaa juuraa, kur zivtinjas sev bariibu meklee paarsvaraa ar redzi kaa arii no dabiigajiem ienaidniekiem izbeeg tos fixeejot ar redzi, tad shaadas aklas zivtinjas aatri kljuust par bariibu ienaidniekam, vai nomirst badaa! Videeji veerojot shaadu juuru tu redzeesi 99.99999% redziigas veselas zivis!
4. Notiek katastrofa un kaut kaada juuras dalja tiek nosleegta kaadaa alaa, videe, kur nav gaismas ar visaam ZV
5. Nu taam ir jaapielaagojas jaunajiem apstaakljiem... taa kaa nosleegtaa videe dabiigo ienaidnieku nav, tad ziviim atliek vairaak laika mekleet bariibu... tachu shajaa procesaa redze kljuust irrivaletna... Gan aklaa degradeetaa zivtinja ar sabojaato DNS gan parastaa zivs ir vienaadaas poziicijaas, un abaam ir vienaadi viegli atrast bariibu un izdziivot, nu vairs aklaas zivteles nezimirst.
6. TACHU... Redziigaam zivtinjaam joprpojaam (reti gan) meedz dzimt gjeneetiski degradeetas aklas zivis... Tachu gjeneetiski degradeetaam aklaam ziviim nekad nedzimst redziigas zivis, jo taas nevar no gjeneetiski sabojaatas un degradeetas redzes DNS restaureet origjinaalo proteiinu sinteezes sheemu... redze ir zaudeeta uz visiem laikiem
7. Ilgaa laika periodaa gjeneetiski degradeetaas aklaas zivis kljuust domineejoshaa suga un redziigaas zivis ir izmirushas... jo aklaa tusmaa redziigaas ar gjeneetiski degradeetajaam neredziigajaam krustojoties dzemdee arii gjeneetiski degradeetas/redziigas atkariibaa kaa sanaak kuri ir dominantie geeni!
8. Procesam turpinoties videe, kur redzei nav noziimes, gjeneetiski degradeetaas aklaas zivis izselekteejas... jo gjeneetiskaas "kljuudas" vinju redzes DNSaa principaa nekaadiigi netraucee vinjaam dziivot DNS kods kljuust nevajadziigs... un zivs, kurai nav jaateeree resursi puuloties saglabaat kaadu DNS fragmentu ir selektiviaa priekshrociibaa pret to, kurai buutu jaacenshaas un jaaciinaas par sho DNS saglabaashanu kaut kaadu iemeslu deelj!

Peec daudziem tuukstoshiem gadu sho alu atver zinaatnieki... un ko atrod... atrod praktiski jaunu zivju sugu, kas ir radnieciiga kaadaam juuras zivis-vulgaris, tikai taam redzes DNS ir pazaudeets, taas ir aklas un arii kraasu kodeejoshais DNS ir degradeets, jo kraasai tumsaa nav noziimes... Restaureet ieprieksheejo no sho degradeeto zivtinju DNS nevar...

Taadeejaadi - tava evoluucija ir notikusi, tikai geenu liimenii taa ir degradaacija... biologjiskaas informaacijas zaudeejumi... Prosto konkreetajaa biologjiskajaa nishaa shim DNS nebij noziimes, tas tur vareeja arii nebuut...

Taapee csaliidzinot origjinaalaas zivs DNS un "evolucioneejushaas" zivs DNS, otra ir degradeeta pirmaas zivs DNS versija! Tas ir kaa Windows versija bez Interneta Browsera videe, kur nav interents... tur arii Browserim nav noziimes
pich007
# Iesūtīts: 2009.12.04 12:31:47
Jošs Mulders

ja šādi tu saproti evolūciju un tās teoriju, tad šajā jomā tu esi absolūts nulle.

un vispār- kur tu ņēmi šādu informāciju??
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.12.04 12:41:11
pich007

Taa TU saproti EvoluucijU!

Tieshi taa es tev paraadu kaa notiek shis process kaa notiek ta atava "pielaagoshanaas" Tieshi runaajot par ziviim... es neko nesaku par citiem gadiijumiem, tie ir jaaizpeetii!

Vai tieshaam tu domaa, lai no redziigas zivs ieguutu neredziigu zivi ir vajadziiga EVOLUUCIJA?

Kaa TU iedomaajies notiek shis process? Zivs uzbuuve ir DNS... tai skatiaa arii acs uzbuuve... Lai no redziigas zivs DNS ieguutu neredziigu zivi - pietiek degradeet DNS fragmentu, kas kodee aci!

Rezultaataa ir akla zivs... Tikai tumsaa, shaadai zivij ir vienaadas iespeejas izdziivot

Parastas zivs dns - "Spuras, Aste, Veeders, Galva, Acs"
Neredziigs zivs dns - "Spuras, Aste, Veeders, Galva, !@#"

Parastaa juruaa otra zivs aatri izmirst, pat nepaspeej savairoties
Tumsaa otra zivs var tik pat labi airoties kaa pirmaa, jo DNS fragmetns "Acs" vairs nav selektiivaas priekshrociibas tumsaa

Savukaart no otraas pirmo tu nevari ieguut kopeeshanas rezutlaaataa nezinot kaadam jaabuut rezultaatam.

http://www.scienceline.org/2009/05/26/konkel-environment-blind-cavefish-nyu/

Redz kaameer izskaidrot degradaaciju ir visai viegli... un viens otrs to pat sauc par evoluuciju... Tad tieshi preteejo procesu neviens zinaatnieks nav nedz demonstreejis nedz izskaidrojis

Un taapeec ir iipashi jautri veerot kaa par evoluucijas piemeeru tiek piesaukta sunju breedings - aizmirstot, ka visparastaakais maajas suns ir taapat degradeets vilks... Piemeeram dabiskaa vilku mezha videe shaads suns buus mazaak speejiigs uz izdziivoshanu nekaa vilks... un konkurencee ar vilku zaudeetu...
pich007
# Iesūtīts: 2009.12.04 12:50:43
es necenšos apgalvot, ka par visiem 100% izprotu evolūcijas teoriju, bet zinu tikai to, ka tevis dotais piemērs ar zivīm ir kaut kāds absurds!

ja pareizi saprotu, tad pēc tava varianta suns radās no vilka, kurš ar otru vilku izkāpa no šķirsta. bet kur radās vilks? zinu- tu teiksi: no dieva. pareizi?
ja tā, tad te pat nav vērts diskutēt
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.12.04 12:51:55
Trilo, arii vinji ir jaamaaca... Seekla seeta shodien var uzdiigt riit... hvz!

Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.12.04 12:56:16
es necenšos apgalvot, ka par visiem 100% izprotu evolūcijas teoriju, bet zinu tikai to, ka tevis dotais piemērs ar zivīm ir kaut kāds absurds!

Pastaasti kursh punkts manis uzrakstiitaajaa nebij pareizs? Un vai manis dotajaa linkaa onkas arii absurdu stumda!

Uzraadi kljuudu manaa uzraadiijumaa. Tas ka tev tas SHKJIET absurds, to es saprotu... jo tavs uzskats par pasauli un evoluuciju neljauj tev pienjemt, ka evoluucijas nav... pielaagoshanaas shajaa zivju gadiijumaa ir biologjiskaas informaacijas un DNS degradaacijas sekas...

ja tā, tad te pat nav vērts diskutēt
Protams ka nav... Jo tu pac teici, ka evoluuciju neizprotu... Taatad nemaz nezini kaa var rasties specificeeti komplexa informaacija un nereduceejami komplexas sisteemas... Personiigi man vieniigasi zinaamais un empiiriski noveerojamais process, aks rada shaadu informaaciju un komplexitaati ir Apzinja... Kaut kaa neviens Darvinists abiogjeneezi nav demonstreeijs, savukaart, kad piesauc evoluuciju, tad no kabatas velk aaraa shitaadas zivis, kas nepieraada evoluuciju, ebt jau esoshas gatavas biologjiskas informaacijas degradaaciju... A izskaidrot no kurienes informaacija biologjiskaa radaas, kas kodeeja DNS... to kaut kaa tu nevari!

Taa kaa jaa... ar mani nav veerts diskuteet, tevi vada tava metafizika... tb taa tam jaabuut, jo savaadaak buut nevar... Es izeju no zinaamaa... to arii pienjemu par skaidrojumu! Ja iedosi citu, labaaku... iespeejams revideeshu saveejo!

Iedod tu labaaku skaidrojumu aklo zivju esamiibai...
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.12.04 13:20:54
masiks, redzi tur punkti bij 1..8 kuraa ir kljuuda un kaada?

Es nesaku ka kukuruznjiks ir stipraaks par MIG, es saku ka kukuruznjiks bez viena spaarna ir vaajaags par veselu kukuruznjiku!

Pad lidziviim neko nezinu, nav naacies peetiit, cik saprotu, tad shamaam ir visai aerodinamiskas spuras... taakaa visticamaak taas ir zivis ar vot taadaam spuraam!

Mulders tic tam ko var noveerot un logjiski izskaidrot. Uz doto momentu uz sejas ir shitaada bilde... Apzinja ir vieniigais zinaamais komplexas specificeetas informaacijas avots. Kaa arii shaadas informaacijas degradaacija var radiit specifiskas vienkaarshaakas komplexu sisteemu versijas!

Visas biologjiskaas informaacijas izskaidrojums ir viens no shiem variantiem, vai abu kombinaacija!
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2009.12.04 13:39:37
Tu vienkārši jebkuru izmaiņu DNS interpretē kā degradāciju. jebkādu infas izmaiņu - par degradāciju. No tāda viedokļa- Einšteins ir katastrofāli degradējies bomzis...

Nepareizi!

Visa runa un shii "degradaacija" attiecaas uz sho konkreeto zivju padariishanu! Tur ir degradaacija... Ja sisteemaa ir funkcija X un tad sisteemu pamainot shii funkcija zuud... tad ir notikusi sisteemas degradaacija nevis attistiba.

Vari pat izveikt experimentu... aptaujaat tautu vai akla zivs ir degradeejusies saliidzinaajumaa ar taas pashas sugas redziigu iipatni?

Ja organisms zaudee funkcijas, vinjsh degradeejas... attieciibaa pret saakotneejo sisteemu. Protams, mee sarii shaadas degradeetas zivju versijas apluukojam kaa atsevishkju sugu un priecajamies par evoluuciju... tik reaalais process ir biologjiskaas informaacijas zaudeeshana... Izgriez to NDS fragmentu, kas kodee redzi, un ieguusi tieshi to sugu! Ja evoluucija ir "izgriezt DNS"... man pret to nav iebildes, tik shaadaa veidaa tu nevari izgriezt neko vairaak... Tu vari segu graiziit kaa gribi, lielaaku segu neuztaisiisi!

Taapat tu sisteemai vari griezt nost funkcijas, taa tu jaunas funkcijas shai sisteemai neradiisi!

Par to Einšteinu - nu, tjipa, nobrukušas Einšteinam visas dabiskās apziņas aizsardzības sistēmas, saprāts darbojās bez dabiskajām bremzēm. Tjipa - visiem cilvēkiem būtu jābūt bomžiem, taču viņi sabojājas un uzrāda nenormālus labus rezultātus, bet tas saistīts ar viņu organisma sabojāšanos.
Lai pieraadiitu, ka Einstheinam kaadas funkcijas pazuda, buutu jaapieraada, ka taas vinja sugai pirms tam ir bijushas

Ar zhivteleem kaareiz izveica DNS sekvenceeshanu un pat krustoshanu un pieraadiijaas, ka zhivteeles taas pashas vien ir tikai degradeetas... krustojot ar pareizajaam ziveem, vareeja DNS sabojaatos fragmentus atjaunot, jo nu bij atkal svaigs DNS informaacijas avots, no kaa vareeja atjaunot nobojaatos fragmentus.

Taakaa ar ziveem viegli - ir funkcija redze - ir! A neredziigajaam nav... un neredziigaas naak peec redziigajaam, pietam degradeejot kaareiz sho redzes funkcionalitaati!
pich007
# Labojis pich007: 2009.12.04 14:47:42
Jošs Mulders

tu kaut kādu vienu konkrētu eksperimentu attiecini uz visu evolūcijas teoriju. ja laboratorijā veic eksperimentu ar dažādām baltām pelēm, no kurām vienas kļūst ļoti spēcīgas un ražo spēcīgus pēcnācējus, bet otras ir vārgas, tad tu uzskati, ka abas ir degradējušās, jo kaut kas izmainījās DNS? es saku, ka degradējušās būs vārgās peles, bet spēcīgās- progresējušas.
Un konkrēto eksperimentu nevar attiecināt uz evolūciju, jo evolūcijas process ir simtiem miljonu gadu garš, un ir tikai loģiski, ja to nav iespējams novērot laboratorijā, kā tu to gribi pasniegt...
ja tevi iemestu tumšā pagrabā uz desmit gadiem, arī tu kļūsi akls. un tavi bērni un mazbērni būs akli, jo pagrabā nebūs gaismas.
BET TĀ NAV EVOLŪCIJA, PRET KURU TU ESI NOSTĀJIES
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2009.12.04 14:54:57
Un konkrēto eksperimentu nevar attiecināt uz evolūciju, jo evolūcijas process ir simtiem miljonu gadu garš, un ir tikai loģiski, ja to nav iespējams novērot laboratorijā , kā tu to gribi pasniegt...

Tad kaa tu zini ka vinjsh IR?
Redzi onkas pat pamanaas noveerot Relikto starojumu un tuuliit vispaar ieskatiisies BB dziilees... Ja GRIB tad var arii noveerot... bet ja nav ko noveerot, tad nenoveeros lai kaa gribeetu!

Pietam tas ko tu man gribi ieboreet ir, ka taapeec ka skaitlim PI nevar visus ciparus liidz galam apskatiit un noveerot, tur noteikti kaut kur pa vidu ir mans, tavs un masika personas kods uzrakstiits



Par taam peleem... vot taa nav nekaada evoluucija... Pele kaa bij taa palika par peli, pat lidot nesaaka.

Evolucionisti taa arii nav atbildeejushi cik informaacijas vieniibas evoluucijas process gjeneree vienaa laika vieniibaa Ja Evoluucija IR, tad vajadzeetu buut kaadiem jaukiem matemaatiskajiem modeljiem, experimentiem, pieraadiijumiem... nu tb kaut KAM lai vispaar vareetu pateikt, ka process IR...

Jo pac saki, procesu nevar noveerot, nu tad no kurienes infa, ka taads vispaar IR?

Laba izteele un skaistss staasts zinaatnee veel neder par pieraadiijumu!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.12.04 14:56:52
A kā ar to lidojošo zivi?

Bet ja zini atbildi, kaapeec jautaa. Bet pastaasti, jo es nezinu... nekad par lidojoshaam ziviim neesmu intereseejies!

nēģeri vs baltie. Kuri no viņiem degradējušies? nu, tur - ādas pigmentācija un tā... ? Jeb tās ir divas dažādas, atšķirīgas sugas?
Nedomaaju ka kaads no vinjiem ir degradeejies... jeb pareizaak sakot, ja ir degradeejushies, tad abi...
pich007
# Iesūtīts: 2009.12.04 15:44:32
Jošs Mulders

šī tēma aizsākās, jo tu apgalvoji, ka no šķirsta izkāpa divi vilki, no kuriem izveidojās miljoniem citu vilku, suņu, lapsu utt.
tieši tā pat izkāpa neliela grupiņa cilvēku, no kuras izveidojās nedaudz zem 7 miljardiem dažādu rasu cilvēku ar atšķirīgu DNS .
tad tiešām atbildi- kura no rasēm ir degradējusies?
incognito
# Iesūtīts: 2009.12.04 18:14:07
Man liekas nav tik vienkārši kā Mulders apraksta. Jā, alā dzīvojošām aklajām zivīm ir zudusi redze, bet nešaubīgi - dabīgās izlases ceļā - viņām ir attīstījusies kāda cita maņa, piemēram, spēja sajust smalkas ūdens svārstības vai varbūt spēja uztvert vājo elektrisko strāvu, ko izdala mazu vēzīšu (no kurām tās pārtiek) ķermeņi.
Tā nav vienkārši degradācija.
pich007
# Iesūtīts: 2009.12.08 12:38:53
Jošs Mulders

vēl joprojām gaidu tavu viedokli par to, kura no cilvēku rasēm skaitās degradējusies
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2009.12.08 12:49:22
pich007, tak gaidi... man ta kas! Man shaada viedoklja nav un nedomaaju, ka tuvaakaa laikaa buus! Bet gaidiit tu driixti!
pich007
# Iesūtīts: 2009.12.08 12:53:52
Jošs Mulders

par vilkiem un suņiem visu zini, bet par cilvēkiem- neko?

p.s. vēl joprojām atzīsti un tici Noasa šķirstam, kurā peldēja no katras sugas pa 2 zvēriem + grupiņa cilvēku?

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 171 , pavisam kopa bijuši: 8904