atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Un tādi mums tagad ir zinātnieki????
a_masiks
Iesūtīts: 2009.10.16 10:50:00
Andris Buiķis, fizikas profesors: „Tāda fizika, vismaz es nezinu tādu fiziku, kas prastu to tā elementāri izskaidrot. Tur noteikti darbojas fizika, bet tā nav tā fizika, ko mums skolā māca vai kas ir vispārpieņemta.”(C)

citāts no intervijas : http://www.tvnet.lv/onlinetv/lnt/balss/article.php?id=345819

Tautasbalss neatrada nevienu labāku gudrāku, kam paprasīt????
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2009.10.16 10:53:35
Man roku kurvatuuras deelj neraada to linku... Ob chom bazars?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.10.16 11:01:00
masiks, tvnet man atliecas... tolji tur flashi kaut kaadi "nepareizi" tolji kaut kas cic... maajas iet, darbaa niet... pietam neatkariigi no browsera! Man ljumis razborkas taisiit!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.10.16 11:03:32
masiks... Jaa Buikjis ir interesants fenomens... Nenoliedzami onka mateni rubii, cik saprotu ar to naudinju pelna... bet kaa var TIK ljoti aizpeldeet fantaazijaas...

Jo redz... matemaatika ir incanta zinaatne, tai ir po fenji no kurienes naak premisas... un taadeejaadi ja labi prot, var aizpeldeet taadaas dimensijaas un multiversos, ka salociitas karotiites buus fignja!

Nezkaapeec shitie triku meistari nekaadiigi nepiesakaas uz to miljonu, kuru vechi piesoliijushi - no questions asked - ja shis demonstrees shaadas paraadiibas laboratorijas apstaakljos... vinjiem pat netiek prasiits izskaidrot savu "triku" - mees kontroleejam vidi, tu raadi triku - ja triks izpildaas - tu dabon miljonu un esi briivs!

Kaut kaa neviens nav pieteicies!

Krutaakais bij aaderu mekleetaaji... tb experimentaalaa kalibrovka... vai puika uzraadiis uudeni staavot pie spainja ar uudeni, kuru vinjsh apzinaas un REDZ, ka uudens ir
Mulders
# Iesūtīts: 2009.10.16 11:08:05
masiks, haha... laikam tas players vainiigs... nokaaraas ff... nu nav man lemts! Da labi ideju sapratu... onka taisa fokusus, Buikjis komentee
Mārtiņš
# Labojis Mārtiņš: 2009.10.16 11:15:33
Krutaakais bij aaderu mekleetaaji... tb experimentaalaa kalibrovka... vai puika uzraadiis uudeni staavot pie spainja ar uudeni, kuru vinjsh apzinaas un REDZ, ka uudens ir

Āderu (pazemes ūdens dzīslu) meklēšana un jebkāda ūdens meklēšana varētu nebūt viens un tas pats process. Bet tējkarote laboratorijā un burvja istabā gan varētu būt viena un tā pati.
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.10.16 11:17:23
Mārtiņš... nu pareizi... taču, kad onka nāk un formulē savu spēju, nu tad lai arī formulē korekti...

Es pat visai fizikāli varu saprast un izskaidrot āderu fenomenu, kas visai grūti būtu pārbaudāms laboratoriski... jeb vismaz dārgi!

Fīča būtu elementāra, vai cilvēks konkrētais spēj detektēt magnētiskā lauka fluktuācijas kur lauka intensitāte ir nu tāda kāda nu varētu būt uz zemes virsmas kaut kaadu iezhu ietekmee...

Bet nu nezinu... ja esi telepaats, telekineetikjis whatever... iizii piizii! Telepātiem pat spec tests ar tām kārtīm, kur dažādas standarta figūras uzzīmētas... Telekinēzi vispār... da pofig... Njemam slēgtu stikla trauku, ievietojam tajā kaut vai parastu cigarešu pelnu čupiņu, kas ir ļoti ļoti ļoti viegla... un lai pakustina šamo!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.10.16 11:28:05
masiks, prosto uudens spainii ir statisks...

Savukaart uudens, kas pluust caur iezhu plaisaam izkropljo magneetisko zemes lauku! Pravda jautaajums ir VAI cilveeks var to sajust... To ka cilveeks VISPAAR var sajust elektromagneetiskaa lauka fluktuaacijas, tur shaubu nav... tik jautaajums, vai taadas intensitaates fluktuaacijas var cilveeks sajust? Nezinu! Bet visu pasaulju veesture liecina, ka sekojot riikstnieku noraadeem aku tieshaam var izrakt... Vai tas noziimee, ka to var rakt dajebkur un uudens buus... jeb tomeer shie onkas to sajuut?

Jo mees jau pashi arii esam bio-elektriska sisteema, kura taa vai citaadi interaktee ar apkarteejiem elektromagneetiskajiem laukiem!

Imo taa arii ir visa "auru" padariishana... To pashu Kirliaana Efektu panjemam un auras dabuusi ka nemetaas... Taam gan nekaada sakara ar ezoteerikju fufeli! Koronas Izlaade... nekas cic!
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.10.16 11:30:48
varbūt, ka Buiķis gudrs, bet lētticīgs?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.10.16 11:32:49
EM, manupraat Buikjis ir tas variants, kad Zinaatnieks ir atveerts visaam idejaam... tachu PAARAAK atveerts... vinjsh ir kaa caurveejaa atstaats dziivoklis kur visas durvis un logi valjaa... un visi veeji tur var izneesaat visu kur pagadaas!

Atveertiiba ZInaatnee ir laba lieta... tas ljauj neiespruust stagnaacijaa un ieraudziit ko jaunu... tachu ja ljauj paaraak lielai atveertiibai, tad paaraak daudz zemes buus jaapaarrok lai to dimantu atrastu... Pat Dimanta Raceeji rok tur kur Dimanti VAREETU BUUT... vinji nerok, tur kur Dimantu Nav...
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2009.10.16 11:52:18
masiks [212.93.96.2]
Vienalga kādi fizikāli efekti darbojas āderu gadījumā. Vienkārši zinātniskā eksperimentā ir pareizi jāuzstāda uzdevums un jāizdara korekti secinājumi.
Muldera minētais eksperiments pasaka tikai to, ka rīkstnieks nevar noteikt ūdeni glāzē. Secinājumi jau ir (godīgu, bezaizspriedumu) kompetentu speciālistu/pētnieku ziņā.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.10.16 11:59:32
Lai ūdens, kas plūst mez iežiem radītu magnētiskā lauka fluktuācijas - caur viņu būtu jāplūst arī ievērojamai strāvai. Vai jābūt stipri jonizētam, kas ūdens kustības dēļ radītu šo trāvu. Paratos apstākļos tas tā nav. Ij izrietoši ūdens plūsmas ietekme zem zemes iežiem uz virszemi, ir nedaudz vājāka par mēnes gaismas ietekmi uz dzelzsceļa sliedi....

Eeeee... nu es jau nezinu... ir aparaati kas detektee shitos prikolus... Nu mazums ko cilveeks var detekteet... to ka biologjiskas sisteemas var buut visai krutas - krutaakas par muusu pashu aparaatiem - tas jau taa kaa skaidrs... Taakaa... kazi kazi... Katraa gadiijumaa, ja shitais fenomens ir noveerojams es to mekleetu elektrodinamikas formulaas... nevis uzreiz postuleetu akuuno misteeriju un jaunu fiziku!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.10.16 12:19:17
Ctulhu... cik zinu, tad vieniigais kas bij... bij trubas ar uudeni!

Tachu, skaidrs, ka metaala trubas ekraneetu efektus!

Esi kaadreiz speeleejies ar uudens struuklu... beerniem patiik - palaid pa kraanu vieglu mazu vienmeeriigu uudens teerciiti, saberzee plastmasas kjemmi gar matiem un leenaam tuvini struuklai - struukla noliexies!

Imo tas efekts ir nevis ka cilveeks juut elektromagneetisko lauku pasha uudens ietekmee... bet tur vajag kombinaaciju - iezhi+plaisas+pluustoshss uudens! Pats iezis "renderee" elektromagneetisko lauku, savukaart elektriibas vadiitaajs kas kustaas caur plaisaam shajaa iezii rada kaareiz shiis nevienmeeriibas... Tb tas ko riikstnieki detektee ir nevis uudeni, bet plaisas... pazemes "avotus"

Parasta truba var nedot efektu, jo shamaa nav "plaisa" iezii...

Jo akas tak riikstnieki atrod kur rakt...

Manas mammas akaa... 2i avoti iraid...
Mulders
# Iesūtīts: 2009.10.16 12:24:45
Ctulhu, tak kakaja raznjica... ja shis maak noteikt aku, tad po tach ko shis vicina

Zupa no cirvja tak tomeer ir eedama
Mulders
# Iesūtīts: 2009.10.16 12:25:17
Ugu, peec ainavas var pateikt , kaa apmeeram saguljas uudens horizonti. Pieredzeejis tips veel njem veeraa zaales zaljumu, citu augu staavokli. Nu un tad var pavicinaat to riixti lai mistiskaak izskataas un klients drosaak samaxaa.

A tuxnesii?
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.10.16 12:35:22
masiks, savā laikā es arī paspēlējos ar rīvi... un svārstiem... Šamie satrakojās televizora tuvumā u.c. elektroinistalāciju tuvumā... Tā kā... Jā tā viš i... Teorētiski Rīkstniekam vajadzētu krist bezsamaņā pie augstrpieguma vadiem!
Man ir kolēģis, kurš tiešām jūtās slikti zem augstprieguma vadiem... bet šams gan nepostulē sevi par rīkstniekU!

Otrs variants... avosj shie frekvences jūt... Nu tāpēc saku... JA frukti tiešām jūt, meklēt vajag elektrodinamikā... skatīties ko un kā jūt...Haizivis un Rajas tač atrod citas zivteles zem smiltīm kāreiz ar elektromagnētiskā lauka svārstībām... Mēs ko sieri kādi?

bet vai tas būtu pamats ieskaitīt cirvi diētisko ēdienu sarakstā, ij pētīt viņa kilokalorijas?
A vdrug cirvis no sudraba... Joni un tā... zin kā!



Da labi labi... es arī pa pārsvarā sliecos domāt, ka rīkstnieki tā... pat ja spēj atrast, tad ne rīkstes dēļ, bet moš toč neapzināti apguvuši kosvennās norādes!

Bet atmest kā nederīgu ideju - nevajag! Ja putni spēj pēc magnētiskām līnijām navigēt un cilvēku elektropārvades līnijas netraucē... kazi kāds cilvēks "uzmutējas" arī par analoģisku jūtīgu fruktu!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.10.16 12:47:17
Ctulhu citiem vārdiem - Metāldetektors ir kudī labāks
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.10.16 12:54:23
Ctulhu
Varbūt tie konkrētie apstākļi kaut ko izlaiž? Ir kāds elements, kas tajās trubās nav, bet dabā ir?
S.R...
# Iesūtīts: 2009.10.16 14:35:25
MuldersCtulhumasiks [212.93.96.2]
tad tas puika vienkārši iluzionists ir? a kā viņš dabūja gatavu to dakšiņu un karošu locīšanu?
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.10.16 14:43:28
S.R...
Visticamāk, ka iluzionists. Jo līdz šim vēl neviens nav pierādījis ka viņam būtu tādas spējas, piem, Randi miljons dolāru neviens nav saņēmis.
Nav jau izslēgts, ka viņam tiešām piemīt spēja locīt tās karotes, bet tas maz ticami.
S.R...
# Iesūtīts: 2009.10.16 14:49:00
EzītisMiglā
varbūt viņš nezin par to miljonu? es piemēram nezināju. bet nemāku arī karotes locīt.
nja, tik un tā es nesaprotu, kā šito var dabūt gatavu iluzionists.

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 14 , pavisam kopa bijuši: 33038