atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Par JRK geju draudzes kristību neatzīšanu.
lielais brālis
Iesūtīts: 2007.05.31 11:47:59
Kā zināms, JRK geju draudze ar aktīvistu Santu praktizē kristības, kas pēc formas ir līdzīgas kristiešu kristībām. Sabiedrībā pazīstamais "Jumpravas" mūziķis G. tur pat nokristījis savus bērnus (-u).Lielais brālis, novērtējot šo JRK kā kultu dēļ viņu patvaļīgās atsacīšanās no ortodoksās mācības par grēku, viņu kristības neatzīst. No tā izriet derīgas kristības nepieciešamīaa šeit kristītajiem, ja viņi atgriežas kristietībā. Ko domājat jūs?
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
lielais brālis
# Iesūtīts: 2007.05.31 11:48:48
Kā zināms, JRK geju draudze ar aktīvistu Santu praktizē kristības, kas pēc formas ir līdzīgas kristiešu kristībām. Sabiedrībā pazīstamais "Jumpravas" mūziķis G. tur pat nokristījis savus bērnus (-u).Lielais brālis, novērtējot šo JRK kā kultu dēļ viņu patvaļīgās atsacīšanās no ortodoksās mācības par grēku, viņu kristības neatzīst. No tā izriet derīgas kristības nepieciešamīaa šeit kristītajiem, ja viņi atgriežas kristietībā. Ko domājat jūs?
Mulders
# Labojis Mulders: 2007.05.31 11:59:58
Ā kas nosaka Kristību derīgumu? Priestera uzskati un sexuālā orientācija vai Dieva Vārds? Nākamais ko tu dziedāsi ir, ka derīgu kristību vajag arī visiem LELB kristītajiem, RKB kristītajiem, jo tie visi ir heterodoxas baznīcas, kas nav sadraudzībā ar vienīgo pareizo l.brāļa baznīcu. Znājem... plāvaļi! Nu lai tev veicās tavā Donātismā.
lielais brālis
# Iesūtīts: 2007.05.31 12:21:43
Iekriti, Muldertā notiek, kad pļāpā vien pļāpāšanas pēc - ir starpība starp heterodoksu baznīcu, kas publiski apliecina ortodoksu mācību, bet ir nekonsekventa praksē un kultu, kas publiski apliecina maldus savos ticības artikulos. Par kādu Dieva vārdu te var būt runa. Pirmajā kristība ir derīga neatkarīgi no izpildītāja svētuma un privātajiem uzskatiem, otrajā ir nederīga pēc būtības. Līdz ar to RKB, PB, baptistu u.c. evanģelikāļu kristības ir akceptējamas.
Pajautā pareizticīgajiem par šo tēmu - viņiem ir interesanti uzskati par kristību,piemēram, viņi vairs neatzīs tagadējās Zviedru baznīcas izpildītās kristības augšminētā iemesla dēļ. Arī viņus nodēvēsi par donātistiem?
Izskatās ,ka tu apliecini garīgu tuvību ar šo JRK.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.05.31 12:23:31
Tev jau vienmēr izskatās tas ko tu gribi redzēt. Nu tik es par to kas tev izskatās neatbildu!
lielais brālis
# Labojis lielais brālis: 2007.05.31 12:26:28
Mulder , ko tad runā mazliet nepadomājis un pakausi nepakasījis. Tātad tu atzīsti šīs JRK "kristību"? Jā vai nē !
Mulders
# Iesūtīts: 2007.05.31 12:44:03
l.brālis, es nezinu! padomāšu... pameklēšu un palūgšu.
Pasaki savu versiju, kamdēļ viņu kristība ir nederīga? Es zinu ka Ortodoxi vadās pēc Apustuļu Kanoniem un tur ir 46 kanons... Bet tad arī tu pats no Ortodoxu viedokļa esi nederīgi kristīts.
lielais brālis
# Labojis lielais brālis: 2007.05.31 13:17:28
Mulder, tas ir interesants jautājums. Līdz kādam padsmitajam (no galvas precīzi neatceros) gadsimtam pareizticīgie Rietumu kristietības kristību neatzina, tad atzina pēc principa - gribu atzīstu , gribu nē (vienkāršoju, protams), tagad nosliecas neatzīt vismaz manis pieminētajā zviedru gadījumā. Pie tam viņi noliegumu attiecina uz tām kristībām, kas izdarītas jau pēc zināmajiem notikumiem, ne uz tām, kas veiktas vismaz ārēji un publiski ortodoksā TA.
Es gan turos pie Rakstu - viena ticība, viena Kristība, viens Kungs un man būtu maza bēda, ka kāds ortodox manējo neatzītu. Viņējo es tomēr atzītu.
Kas attiecas uz šo JRK, viņi ar savu uzstādījumu vien - geju draudze, noliedz skaidro Rakstu mācību par grēku. Bet kristība taču ir , lai grēkus piedotu. Savukārt tradicionālā kristietība nenostājas pret Rakstu mācību, gan piedāvā dažādas interpretācijas un vairāk vai mazāk konsekventi tos lieto par ticības avotu. No šejienes gan izriet sekojošs jautājums - kurus kristietības segmentus vairs nevarētu pieskaitīt tradicionālajai kristietībai pat heterodoksā apliecībā, jo dēļ tajos veiktajām izmaiņām tie ieguvuši kultisku raksturu? Interesants ir vēsturisko unitāriešu ceļš šajā virzienā, kas noliedzot Trīsvienību degradējās līdz kultam.
lielais brālis
# Iesūtīts: 2007.05.31 13:24:58
Ja, ja! Kungs un draugs un brālis arī... Komuņjaki, naciķi un ateisti daudz aizguvuši no kristietības. Sev pašiem par pazudināšanu, diemžēl.
lielais brālis
# Labojis lielais brālis: 2007.05.31 13:29:52
Tāpēc Kristus ir unikāls, jo Viņš ir Dievs Kungs, mūsu brālis un draugs.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.05.31 13:31:00
Ctulhu, kamdēļ tu par agresīvu sauc Ceļu Policiju, ja tu pārkāpdams šamās CSN pats sev un saviem tuvajiem nodari gauži neievērojot CSN?
lielais brālis
# Iesūtīts: 2007.05.31 13:33:04
Lūk kā - visas šīs uzskatu sistēmas, dominējot valstī un sabiedrībā ir izrādījušas dzīvotnespēju , tātad pazudinošas.
luteranis [195.122.30.197]
# Iesūtīts: 2007.05.31 13:37:31
Ja jau likumiski nevar viniem to aizliegt tad laikam neka so lietu ierobezot nevar . vienigi protams ja pec tam tas gravera berns gribes iesvetities vai laulaties kada normala baznica butu labi ja vinam paraditu, kur ir durvis
lielais brālis
# Iesūtīts: 2007.05.31 13:47:33
Vai arī viņš grēknožēlā taptu kristīts , iesvētīts un kāpēc gan ne - salaulāts!
Mulders
# Iesūtīts: 2007.05.31 14:37:06
l.brālis, tad tu šo demarkācijas līniju velc tajā vai attiecīgā baznīca atzīst kaut kādas (kuras tieši) būtiskas Rakstu mācības. Bet vai tamdēļ nav domātas TA? Teixim no šāda aspekta skatoties RKB, Ortodoxi, Luterāņi atzīst gan lielās trīs TA gan Halk(c)edonas formulu etc. Un tomēr, kā būs ar 7dienas Adventistu kristību? Jo manuprāt viņiem ir problēma ar TA artikulu par Kristus nokāpšanu ellē (vai vismaz viņi to interpretē ļoti īpatnēji). Tad arī Adventisti jāatstāj aiz strīpas?
Jo acīmredzot (man patika Ortodoxu viedoklis) Kristība ir Baznīcas pamats. No tās izaug Baznīca... tādējādi... kristību atzīšana arī ir ši Baznīcas robeža.
lielais brālis
# Labojis lielais brālis: 2007.05.31 20:16:44
Ctulhu, tu domā, ka lielajam brālim ļauno raganu, kas Ansīti un Grietiņu gribēja apēst, žēl .
Mulder , TA apliecina un skaidro Rakstu mācību.
Jā , par adventistiem un radikālu novirzienu harizmātiķiem būtu jāpadomā.
Manuprāt, ortodoxu izpratne nav pilnvērtīga, jo viņi balstās īpatnā voluntārismā - piemēram, nupat kāds krievu Maskavas patriarhāta bīskaps izraisīja skandālu, noliedzot RKB kā baznīcu. Citreiz viņi trāpa mērķī, citreiz garām. Jo atgriezeniski arī viņus var skart citu kristību nepamatots noliegums. Arī kristību savstarpēja atzīšana vēl nerada vienotu Baznīcu, drīzāk tiek atzīts, ka konkrētajai kopībai ir Kristus baznīcas, kurā Evaņģēlijs glābj dvēseles, pazīmes.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.01 16:01:23
l.brālis karoče inčīga tēma... nekad nebiju par to īpaši domājis!
Kārlis sj
# Iesūtīts: 2007.06.01 19:27:46
Es savaa muuzhaa neesmu tik daudzas reizes paarlasiijis vaardu `heterodokss`, kaa to man naacies shajaa iisajaa laikaa shai forumaa. Nevaru vien paarstaat briiniities.
lielais brālis
# Iesūtīts: 2007.06.01 21:40:05
Kaut.. .pareizais variants ir ortodoksa baznīca ar ortodoksu ticību. Šai diskusijā par ortodoxiem tika saukti austrumu pareizticīgie.
Kristofers
# Iesūtīts: 2007.06.01 21:47:05
Principā Kristība ir derīga, ja to veic kristot ar ūdeni Trīsvienīgā Dieva vārdā draudzē, kura nenoliedz Trīsvienību.

Jautājums ir, kāpēc vecāki ir izvēlējušies tieši šo skandalozo draudzi.
lielais brālis
# Labojis lielais brālis: 2007.06.01 22:01:19
Nav tik vienkārši - mormoņi arī atzīst ko līdzīgu Trīsvienībai, bet kristieši neatzīst šo rituālu par derīgu. Jautājums ir, vai mēs šo skandalozo draudzi pieskaitam kristietībai vai noraidām kā kultu ar kristietības elementiem, kura kristība nav derīga. Un objektīvi viņi nav kristieši, bet "gejieši" vai kas tamlīdzīgs.
Kā jau es teicu - kristība ir , lai grēkus piedotu. Bet šeit rituāls tiek veikts uz maldu mācības pamata, grēka noraidījuma. Šī draudze netika veidota un nepulcējas Trīsvienīgā Dieva vārdā, bet praktizējošu geju un lezbiešu interešu kluba vārdā. Es pat nesaprotu, kādus grēkus viņi grib atlaist savā"absolūcijas"rituālā, ja viņiem tāds ir. Zaimošana-ne vairāk, ne mazāk.
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 191 , pavisam kopa bijuši: 3589