atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Valodas...
Mulders
Iesūtīts: 2009.09.25 10:38:36
Pa ausu galam klausiijos kaut kaadu peetiijumu sveshvalodu zinaashanaa Eiropaa!
Kaut kaadi tuvu 30% ljautinju eiropaa zin vismaz vienu sveshvalodu. LV bij gana labaa liimenii cik sapratu!

Gribeeju ierosinaat teemu par vienkaarshu parastu valodu zinaashanaam, kaa taas paliidz veidot cilveeku domaashanu, uzskatus un paplashina krugozoru. Protams, driixtat palieliities kaadas valodas zinaat un kaadas gribeetu zinaat!
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.09.25 10:40:01
Es esmu tas paarstaavis, kas uzskata - dajebkuras valodas zinaashana ir afigennaa bagaazha un bagaatiiba. Jo vairaak zini valodas, jo vaiarak speej komuniceet, jo bagaataaks tu esi!

Es personiigi zinu... Latvieshu Valodu (aciimredzami), Krievu un Anglju valodas... Ar piepuuli varu saprast, ko runaa polji...

Vaacu, Spaanju, Franchu valodas nezinu!

Bet GRIBEETU iemaaciities spaanju valodu, jo zinot Spaanju valodu atveraas visa Dienvidamerika!

Man ir skumji, ka shodien aug jaunatne, kura gan ne paaraak zin, gan ir rezerveeta attiexme pret krievu valodu. Es tomeer augu un maaciijos veel CCCP laikos, taapeec krievu valoda bij must-have, bet man stipri arii paliidzeeja tas, ka teetim bij daudz krievu zhurnaali un graamatas (sci-fi) kas arii attiistiija sho valodu. Taapat videnes un studiju laikos krievu valodaa bij vieniigaas jeedziigaas graamatas nopeerkamas uz galdiem... un veel shodien taa ir... taapeec... paldies Teetim un CCCP par sho valodu.
Anglju valoda man naak no skolas izveeles un darba vides... Kaa arii iespeeja buut amerikaa un austraalijaa ir piespiedis man to apguut arii dzirdeeshanas/runaashanas liimenii!

Kaa arii dalja manas "teologjiskaas izgliitiiabs" naak no textiem anglju valodaa... tas pats Augustiins un Irenejs... lasiits no i-neta izdrukaam! Tas attiista valodu!
чудо дома!
# Labojis чудо дома!: 2009.09.25 10:58:58
Mulders
franču valodu teksta atšifrēšanas (angļu vārdi + gramatikas pamati) līmenī tu varētu apgūt, bet runāt iemācīties gan būs grūti, bet ar Vācu valodu tādi joki neiet cauri
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.09.25 11:07:13
Ļoti iespējams, ka valoda ir daudz kas vairāk, kā vienkārši sazināšanās līdzeklis. Tā ietekmē kultūru, un varbūt pat domāšanu un mentalitāti.
Piem, ja man kādreiz doma aizķerās, tad gadās, ka sāk tā atkal aiziet, ja es sāku domāt citā valodā. Protams, te ir "skaļa domāšana galvā", kas vispār neesot tik laba.
betīna
# Iesūtīts: 2009.09.25 11:07:44
Arī uzskatu ,ka tā ir cilvēku priekšrocība zināt vairākas valodas..es zinu latviešu, krievu, valodu, šobrīd studēju arī angļu, bet nez kāpēc tas man padodas ne īsti labi , bet ļoti, ļoti gribētu iemācīties franču valodu, nezinu varbūt mācoties konkrēto valodu kaut kur identificējamies ar šo kultūru tautu,( tikai tādā gadijumā ja valoda nav jāmācās uzspiesti)
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.09.25 11:10:12
Eziitis... bet tur jau tas prikols, cilveeka domaashanu formee valoda! Es kaadreiz sevi piekjeru, ka man pateikt teikumu ir vieglaak visaas 3 valodaas samixeejot, nekaa piemekleejot pareizos vaaruds LV valodaa!
Amēlija
# Iesūtīts: 2009.09.25 11:13:54
Nu es labā līmenī zinu tikai latviešu, krievu un angļu. Ceru, ka kādreiz varēšu atsākt turpināt franču valodas apguvi, un vēl vēlos iemācīties itaļu.
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.09.25 11:19:33
Mulders
... vai saliekot latviešu teikumā tur "iztrūkstošos" vārdus, kā "priekš" un "caur". Teikums uzreiz saprotamāks paliek
Tas Pats
# Labojis Tas Pats: 2009.09.25 18:35:58
Mani pēdējos gados arvien vairāk (diemžēl, vēl arvien ne tik ļoti, lai es valodu apguvei pieķertos nopietni un ar pilnu atdevi) aizrauj iespēja atrast kaut ko līdzīgu, kaut ko radniecīgu visdažādākajās valodās.
Šobrīd man ir labi pieejamas latviešu, latgaliešu, krievu, sliktāk angļu un lietuviešu valodas. Saprotu ukraiņu, baltkrievu, sliktāk poļu un pavisam nedaudz (intuitīvi) vācu valodā teikto. Franču valoda man ir absolūti nepazīstama, bet manī kaut kur ir cerība, ka to kādreiz apgūšu. Neesmu atmetis cerību apgūt ivritu un kādu arābu saimes valodu.
Nesens un liels atradums man ir jau diemžēl mirusī, bet kaut kur ļoti tuvā (var teikt pat -sirdij mīļa) prūšu valoda.
Donachka
# Iesūtīts: 2009.09.25 18:39:38
ak, es laikam zinu tikai latvieshu, bishku labaak krievu, anglju un itaalju uzskatu tikai par apgraabstiitaam, beernu pasakas varu lasiit arii franchu, bet runaat gan ne. Gribu iemaciities kaartiigi itaalju, spaanju un franchu, ak, jaa - un PORTUGALJU!!!
moritz :)
# Labojis moritz :): 2009.09.25 18:43:26
bez latvieshu valodas normaali paarvaldu krievu val... sadzert varu un aprunaaties bez lieliem paarpratumiem arii leishu, vaacu, anglju... turpmaakais plaans ir nosauktaas apguut liimenii tuvu izcilam... antiiko latiinju valodu varu daudz maz normaali iztulkot rakstiski ar vaardniicas paliidziibu, tikai vajag gramatikas graamatu pirms tam izlasiit, viduslaiku ne iipashi... griekju valodai piekjershos veelaak...
Solveiga
# Iesūtīts: 2009.09.25 18:46:19
Latviešu un krievu teju vai vienā līmenī...
Videni beidzot, ciešami pļeparēju vēl arī vācu, angļu un zviedru, tagad tās (jo īpaši pēdējā) no atmiņas krietni vien padzisušas...
Gribētu iemācīties latīņu, lai varētu dižoties. Citādi tagad zinu tikai kādus 100 vārdus un teicienus. Ā, itāļu valodā arī zinu apmēram 100 vārdus
Donachka
# Iesūtīts: 2009.09.25 18:48:19
oi, pareizi, latiinju mediciinas valodu paarzinu tiiri ta neko, tikai kopsh nestradaju slimniica,a to vairs nav kur pielietot.
чудо дома!
# Iesūtīts: 2009.09.25 19:00:27
man arī latīņu valodu reliģisku iemeslu dēļ derētu pamācieties!
Solveiga
# Labojis Solveiga: 2009.09.25 19:01:21
чудо дома!
Lingua latina non penis canina est...
Donachka
# Iesūtīts: 2009.09.25 19:08:04
Solveiga
labi, ka lingua latina non penis canis
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.09.25 19:10:16
Mana dziļākā pārliecība, iespējams kļūdaina, ir tāda, ka latvieši kā kultūrtauta spēj sekmīgi attīstīties tikai kā kādas citas advancētākas kultūras satelīts. Kad lavieši sāk vārīties vieni paši savā sulā, manuprāt, notiek vienkārši kaut kas drausmīgs, progress jeb, pareizāk sakot,- regress virzās pretim kaut kam stipri nebaudāmam - "pāķiskums", provinciālisms, aprobežotības un uzpūtības mikslis lien ārā pa visām vīlēm, lai arī ko viņi paši par sevi nedomātu. ... . Kultūrtautu valodas latvietim ir tilts uz citām kultūrām, jo, diemžēl, ir ļoti daudz kā tāda no pasaules kultūras bagātībām, ko apgūt var tikai svešvalodās. Piemērām, izsmalcināti lamāties... tādā un tādā valodā; atzīties mīlestībā... tādā valodā; uzzināt, kā pagatavot burito... tādā valodā utml. Protams, atsevišķas svešvalodas mums var sniegt pieeju arī jaunākajiem sasniegumiem zinātnēs un tehnoloģijās, ja kas. Perfekta svešvalodu pārvaldīšana ir nepieciešams priekšnoteikums, lai atsevišķs pie kūts pakša uzaudzis latvietēns spētu kā līdzīgs ar līdzīgu parunāt ar citu tautu cilvēkiem par Kanta kategorisko imperatīvu, perspektīvas specifiku Tulūza-Lotreka glezniecībā vai ilgām pēc Dieva Augustīna Aurēlija darbos, t.i. parunāt, dalīties savās domās, par sev svarīgām tēmām, par kurām diemžēl nav ar ko parunāt savā dzimtajā valodā, t.i. pilnvērtīgi integrēties kādā citā kultūrā, sabiedrībā, interešu grupā. Integrēties vienlaicīgi paliekot latvietim, ja ir tāda vēlēšanās.
Solveiga
# Iesūtīts: 2009.09.25 19:10:34
Donachka
Man visvairāk patika, ka Čuda pēc mana teksta bija ierakstījis "amen!", bet tad laikam ieguglēja un fiksi izdzēsa
moritz :)
# Iesūtīts: 2009.09.25 19:20:17
vispaar, es veel labpraat maaciitos farsii valodu...
чудо дома!
# Iesūtīts: 2009.09.25 19:31:45
Solveiga
nu ko gan mēs bez google iesāktu
Donachka
# Iesūtīts: 2009.09.25 19:36:13
ak jaa, ees veel labprat iemaaciitos malagashu valodu, bet to mosh iemaaciishos ar, kad pensiajs gados braukshu turp dziivot

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 103 , pavisam kopa bijuši: 3079