atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību 10taa tiesa
emocija9
Iesūtīts: 2009.09.08 11:41:35
pasauliigajam cilveekam un daudziem kristieshiem ir nepareizs uzskats par 10aas tiesas maksaashanas lietderiibu un nepiecieshamiibu.
Arii es agraak domaaju, kaa vairaakums tagad, ka manis maksaataa 10taa tiesa aiziet maaciitaajiem, kuru vinji ljoti subjektiivi izmanto...
Maaciitaaji ir arii tikai cilveeki, un par vinjiem Dievs spriediis tiesu taapat kaa ik pa vienu no mums.
10taas tiesa maksaashanas nepiecieshamiiba sleepjaas pavisam citaa apstaaklii.
taa ir cilveeka praatam pa sarezgiitu likumsakariiba, - to, ko mees dodam Dievam, Dievs to mums atgriezj atpakalj 10kaartiigi, caur citiem cilveekiem.
Dievs mums nevar dot , ja mees nedodam vinjam.
. 1 . 2 . 3 . >>
AutorsZiņas teksts
emocija9
# Iesūtīts: 2009.09.08 11:50:43
Daudzi sausminaasies un teiks , bet man meenesii , ko dziivot ir tikai 40ls , kaa es varu dot.
Taisni, jo mazaaki ir Juusu ienaakumi, un nav paarlieciibas par riitdienu, jo nesavtiigaak jaadod Dievam vinja dalja, jo, kad tiesaam Jums nebuus , ko eest , tad Dievs Jums, caur citiem cilveekiem, draugiem , radiem , pazinjaam Jums paliidzees, jo Dievs var visu!!!
S.R...
# Labojis S.R...: 2009.09.08 11:55:20
vai Jūs no Prieka Vēsts?
mans skatījums uz šo lietu - jā, desmitās tiesas došana ir bibliska un visnotaļ pareiza lieta. bet. ir kristieši, kas nav "izauguši` līdz tās došanai. un tādēļ nav ne par mata tiesu sliktāki vai nepareizāki par tiem, kas dod. nedomāju arī, ka par viņiem Dievs rūpējās mazāk nekā par pārējiem. visbēdīgāk ir tad, ja kāds kristietis savtīgos nolūkos sāk sludināt "labklājības evaņģēliju", vai par katru cenu cenšas paātrināt cita kristieša izaugsmi līdz desmitās tiesas došanai.
чудо дома!
# Labojis чудо дома!: 2009.09.08 11:59:14
varu uzrakstīt, ko parasti:
naudas ziņā ziedoju ļoti maz, bet ja man kaut kādām aktivitātēm kaut kas jāgatavo, tad neprasu nemaz vai prasu daļēji naudu no draudzes.
Aivars
# Iesūtīts: 2009.09.08 11:59:58
emocija9
Dievs mums nevar dot , ja mees nedodam vinjam.

Ak vai! Kopš kura laika Dievs tik nespēcīgs?
Pasauli, dzīvi, spēku, miesu un dvēseli devis, bet bez tavas 10 tiessas neko Viņš nespēj dot?

Nepārproti, arī es praktizēju desmito, kā jauku veidu, kas liek atcerēties, kā Dievs uztur un gādā, un neapšaubāmi, tam ir sava svētība, bet ziedojumam jābūt kā pateicībai un kā ticības apliecinājuma aktam, nevis rēķināšanai, kas man par to tagad pretī tiks dots.
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.09.08 12:01:25
Dievs mums nevar dot , ja mees nedodam vinjam.

Mulkjiibas....

Visa Kristietiibas buutiiba ir shajos vaardos - "Miileesim jo Vinjsh pirmais muus Miileeja"

Tu sheit to apgriez otraadi un meegjini paardot kaarteejo versiju par labklaajiibas teologjiju!


Es neuzstaaju pret 10 tiesu kaa taadu... Tas kas man regulaari nepatiik shajso 10aas tiesas maxaashanas sludinaataajos ir tas pamatojums, kaapeec tas buutu jaadara!

Un shis apgalvojums - Dievs kaut ko nevar... dot... saviem beerniem... Ir eee... mmm... nu ja ne zaimoshana, tad muljkiibas augstaakaa pakaape toch! Un ja Pentakostaaljiem buutu taisniiba, tad kas esmu ES par taadu iznjeemumu? Es noteikti nemaxaaju 10 tiesu, tik daudz toch nesanaaks manos ziedojumos... un tomeer... Dievs man dod taadas lietas, kuras es patieshaam nebuutu pelniijis, ja meeriitu manos ieguldiijumos... aiz ko tas Dievs taads diivains Dievs... daavaa man savu sveetiibu, laigan es pats esmu skops un nenoviidiigs peec shii tava meera... Jeb varbuut tomeer Dievs patieshaam muus miil pat tad, kad muusu miilestiiba ir kaa karikatuura vinja miilestiibas priekshaa?
Un Pentakostaalju teologjijas failure ir redzama visaa Bazniicas veesturee... paskaties Ebereju veestules 11 nodaljas beigu dalju... kur autors uzskaita veselu leerumu sveetu cilveeku, kuriem Dievs kaut kaa... hmmm nav atmaxajis neko... lai arii vinji peec juusu standarta ne tikai 10% bet 100% atdeva Dievam... kaa tad taa... kosmiskaa banka nestraadaa?

Dievs mums savu pasha Deelu deva... kad mees vinjam vispaar neko nekaadaa formaa nedevaam... bet tu Dievu padari par kosmisko banku... pietam banku ar 1000% depoziitu!

Es varu liecinaat, protams, tikai no sevis... Bet arvien paarliecinos par to, ka Dievs VAR un ne tikai VAR bet DOD daudz daudz daudz vairaak nekaa es speetu vinjam ko dot.. jo kas vispaar vinjam no manis vajadziigss? Ko es varu dot Dievam par savas dveeseles atpirkshanu? Kursh ir tik navis, ka iedoamaajas, ka Dievam ir kaut kas vajadziigs, kaut kas pietruuxt?


Bet ja tu gribeeji pasludinaat vienkaarsho pat Latvieshiem zinaamo patiesiibu - Dots deveejam atdodas - tad kaapeec to visu pasniedz piesedzoties ar Evangjeeliju?


Piedod, ja varbuut dikti skarbi... bet tava ievada peedeejais teikums tev ir vai nu jaapielabo, jeb es palikshu pie domaam, ka tu neesi sapratusi visvienkaarshaako Dieva Evangjeelija patiesiibu - Dievs mums muuzhiigo dziiviibu par baltu velti ir uzdaavinaajis... un nekas... ne 10% ne 50% ne 100% tavu ienaakumu nespees to nosegt!

Un Dievam neruup tas CIK tu dod, bet KAA tu to dod! Var dot 1u procentu ar atveertu un prieciigu sirdi, bet var dot arii 10% ar gariem zobiem... un otraadi... kaadam arii 1% iedot ir saape un gruutiibas, bet cits droshi atdod visu un nekas - dziivo!

Kaa arii... skopums un mantkaariiba jau ir tikai viens no greekiem... kuru 10tiesa izcelj gaismaa... Kaapeec katra konfesija kaut kaa uzseezhas tieshi uz vienu greeku... a visu paareejo ko... pofig? Un tad sludina - nu ja juus SHITO ieveerosiet, tad viss paareejais taa... ploksh un pac uzradiisies? Varbuut jaa un varbuut nee... varbuut tad kad tixi galaa ar vienu greeku sevii atklaasies taada taarpu kanna, ka maz nelixies!

Taapeec... daudz praatiigaak buutu elementaari pateikt - Skopums IR greeks! Tas aplaupa ne tikai muus pashus, bet arii tos, kurus mees sakaamies miilam - tai skaitaa arii tos, kas mjums Dieva Vaardu maaca un sludina!
Kristofers
# Iesūtīts: 2009.09.08 13:46:03
Juris Uļģis Viena luterāņu mācītāja pārdomas par desmito tiesu
Jauna tēma: Dieva Suverenitāte [84.237.191.193]
# Iesūtīts: 2009.09.08 17:48:01
Dievs visu nekontrolē, un nav Tas, kas pieļauj vai nepieļauj kaut ko manā dzīvē, jo ja Viņš visu kontrolētu, vai Viņš būtu pieļāvis šādu manu izteikumu?

http://www.christinfo.lv/mediji/Andrew_Wommack.htm
danar
# Iesūtīts: 2009.09.08 19:53:19
emocija9tu saki,ka Dievs mums nevar dot,ja nedodam Vinam,pec tam atkal...Dievs var visunu,vai tad Vins var visu vai nevar visu
Bet Dievs jau tev dod 40 latus,lai tev butu ko est.Kapec tu gribi tos atdot citiem?Vai tad sava gimene nav japabaro,maksajumi nav jamaksa?
Merlins
# Iesūtīts: 2009.09.08 21:34:04
danar

Ja gribi zināt savas prioritātes, ieskaties savā budžetā.
Ingars
# Iesūtīts: 2009.09.08 22:07:14
Dievs var dot un dod arī tiem, kas nemaksā desmito, taču tas protams nav viennozīmīgi, gluži kā arī viennozīmīgi nav tas, ka, ja tu maksāsi desmito, tad apriori būsi pestīts no finansiālajām grūtībām vienmēr. Te nav runa par tirgošanos ar Dievu, kā diemžēl daži to skaidro, bet gan par principu - cik viegli šķiramies no naudas personīga labuma pēc, bet cik grūti ir ziedot. Arī man pašam ar to ir grūtības, īpaši jau, kad pēc visu kredītu un rēķinu nomaksas nekas nepaliek pāri. Principā līdz šim es neatbalstīju desmitās maksāšanu, jo itkā jau jaunajā derībā vispār par to nekas netiek minēts, tikai vecajā. Tomēr uzskatu, ka desmitās tiesas būtība ir tāda, ka tā ir disciplīna un konkrēts daudzums, ko katram ziedot, lai izvairītos no svārstīšanās - cik tad nu vispār man būtu jāziedo - tāpēc Dievs ir noteicis konkrētu daļu, lai mums pašiem būtu vieglāk.

Kas man ļoti nepatīk un, manuprāt, ir nekristīgi, pasaulīgi un miesīgi - sludināt, ka desmitā tiesa ir kā kaut kāds depozīts bankā, par kuru var saņemt procentus, ziniet šitā runāt ir vienkārši pretīgi - kas jums Dievs ir kaut kāds tirgonis vai?
Jānis Kalniņš
# Iesūtīts: 2009.09.08 23:56:15
Vai jums vēl nav apnicis?
murrvau ;)
# Labojis murrvau ;): 2009.09.09 01:03:31
Mjā, ja jūras ķemmītes budžetā aizņem ievērojamu daļu, tad ir vērts padomāt...

danar
Ir jau gan jārūpējas par savu ģimeni, ir. Un rēķini arī jāmaksā. Tikai - nez, kāpēc gan Jēzus izteicās atzinīgi par atraitni, kas iemeta divas artavas?

Man iet līdzīgi kā Mulderam, kādu laiku rēķināju savu desmito tiesu, bet nu esmu palaidusies. Reizēm laikam tā nesanāk, bet tad pēkšņi iznāk, ka kādai vajadzībai atdodu visa gada 10.tiesu uzreiz vai pat vairāk... kā gars vada...
Kārlis
# Labojis Kārlis: 2009.09.09 01:29:04
Nez kā ir - vai steidzoties visiem stāstīt, ka maksājam 1/10, nezaudējam algu debesīs?
murrvau ;)
# Iesūtīts: 2009.09.09 01:34:24
Hm, nez, kurš te ir tāds perfektais, kurš perfekti maksā savu desmito un vēl par to stāsta?... švaki jau mums ar šo labo paradumu iet... tāpat kā ar daudz ko citu...
Aivars Lapšāns
# Iesūtīts: 2009.09.09 11:09:30
Jānis Kalniņš
Aivars Lapšāns
# Iesūtīts: 2009.09.09 11:14:24
murrvau

Hm, nez, kurš te ir tāds perfektais, kurš perfekti maksā savu desmito un vēl par to stāsta?... švaki jau mums ar šo labo paradumu iet... tāpat kā ar daudz ko citu...

Nē , nu , kāpēc , es to daru. Visa nauda ko nopelnu tiek sadalīta. Man ir maisiņš sievas pašūts, kur desmitā tiesa tiek atlikta. Lūdzam Dievu , tad un Dievs pasaka - kur novirzīt , kam sūtīt , kam dot to naudu. Viena gan lieta jāņem vērā. Tā ir Tā Kunga nauda un nebūtu vēlams šo naudu pastāvīgi atdot baznīcas sienu aizdrīvēšanai. Tā Kunga nozīmē - evaņģēlija pasludināšanas plāniem.
Atri uzmetu acis komentāriem. Es brīnos par kristiešiem , kuriem nepielec , ka par desmito tiesu ir jārunā pozitīvi. Ja paši nesaprotat, ko tas nozīmē , tad vismaz nepavediniet citus....
danar
# Iesūtīts: 2009.09.09 11:26:36
Un sākas viss no gala
"Ikviens lai dara,kā tas savā sirdī apņēmies,ne smagu sirdi vai piespiests,jo priecīgu devēju Dievs mīl.
Dievs var jums bagātīgi dot visādu žēlastību,ka jums arvienu ir pilnīga iztikšana un vēl pietiekoši paliek pāri labiem darbiem"(2.Kor.7-9)
danar
# Iesūtīts: 2009.09.09 11:33:43
CtulhuA kur teicu,ka vajag atdot visu mantu?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.09.09 11:56:16
Atri uzmetu acis komentāriem. Es brīnos par kristiešiem , kuriem nepielec , ka par desmito tiesu ir jārunā pozitīvi. Ja paši nesaprotat, ko tas nozīmē , tad vismaz nepavediniet citus....

Jaa... taapeec mees briinaamies, ka dazhi labi sho pozitiivo un labo paradumu padara par faktiski Dieva pestiishanas un Zheelastiibas meeru - sak, Dievs neko nevar dot, ja tas nav juusu apmaxaats... taa teikt, tiek sludinaats Dievs, kam ir viss... bet nauda vinjam regulaari pietruuxt, ka nabaga ticiigajiem shis ir jaasponsoree!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.09.09 11:56:57
Maacieties no mums ateistiem - mees savus uzskatus varam sludinaat gluzji par velti.

Diez vai Dokins rakstiitu graamatinjas, ja par to nesanjemtu pikji!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 128 , pavisam kopa bijuši: 33991