atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Maksa par ieeju baznīcā
Lauksaimnieks
Iesūtīts: 2007.05.24 10:22:04
Nesen gribēju ietie Rīga Domā, bet tiku izraidīts, jo nebiu nopirvis biļeti. Es biju mārenā šokā, jo ceļojot pa pasauli esmu bijis neskaitāmās baznīucās un nekur man nav prasīta samaksa pēc cenrāža. Es allaž atstāju baznīcā kādu ziedojumu, katrā ziņā allaž lielāku nekā ti edivi Domā prasītie lati. Mani pārņēma ļoti pretīgas sajūtas un nepamet vēl šobrīd - kopš kura laika baznīcā ir cenrādis? Ja tā, tad cik maksā iesvētīšana, cik kristīšana? Izvadīšana? Laulāšana? Līdz šim nav bijis cenrāža un stingrās uzskaites pavadzīmju, Rīgas doma nākošais solis varētu būt indulgenču tirdzniecība - ļoti ienesīgs rūpals. Skumji, tik tiešām skumji ...
AutorsZiņas teksts
viktorija
# Iesūtīts: 2007.05.24 11:28:20
Iesvētīšana, kristības un laulības gluži par velti jau nav viss, jo ar šiem pasākumiem ir saistītas zināmas izmaksas, bet tās tiek pieņemtas ziedojumu veidā. Esmu bijusi daudzās baznīcās pasaulē, bet par ieejas maksu dzirdu pirmo reizi
Mulders
# Iesūtīts: 2007.05.24 11:30:39
kaut ko tu jauc.
Uz dievkalpojumu Rīgas Domā var tikt par velti. Es tur pirms lieldienaam biju kaut kad.
Bet kad tur nav Dievkalpojumi, tad Bazniica paarveershaas par muzeju un kaa taadaa tiek prasiita nauda par ieeju.
Tu aciimredzot maz esi celjojis, piemeeram Praagaa Vita Katedraalee arii ieeja ir par maksu!
Balss
# Iesūtīts: 2007.05.24 11:39:13
Esmu bijusi daudzās baznīcās ārzemēs, un gandrīz visās tūristu baznīcās - ārpus dievkalpojuma laika - tiek prasīta ieejas maksa, reizēm krietni lielāka nekā Rīgas Domā. Jo šo milzu katedrāļu uzturēšanai un remontiem vajadzīgas milzu summas, - ar draudzes ziedojumiem nepietiek. Ja nu tikai tiešajiem izdevumiem kā apkurei un tīrīšanai.
Katrs dievlūdzējs var jebkurā laikā bez maksas ieiet Doma Marijas kapellā.
Jānis Kalniņš
# Iesūtīts: 2007.05.24 11:50:17
Maksa netiek prasīta tajos dievnamos, kuri tiek uzturēti par nodokļu maksātāju naudu, bet tur, kur baznīca ir atdalīta no valsts, un vēl vairāk, kur Baznīcai ir lielas problēmas ar dievnamu uzturēšanu, no tūristiem tiek prasīts samaksāt par apskati.
Cita lieta ir, kā to paprasīt, varbūt lūgt ziedojumu? Bet lieta tāda, ka Rīgas Domā pie tā jau visi ir pieraduši, cik zinu, tad Baznīca domu ir pārņēmusi tikai kādu gadu atpakaļ, un tur muzeja laikos arī vienmēr bija jāmaksā par apskati.
maksātājs [194.209.131.192]
# Iesūtīts: 2007.05.24 11:53:07
Pēdejo reizi, kad biju Vestminsteras abatijā, nācās samaksāt 5 mārciņas, Dublinā abās lielajās katedrālēs ieejas maksa bija 6 eiro. Sālīti, bet neko darīt. Šīs ieejas maksas ir nepatīkama neizbēgamība tur, kur lielās katedrāles neuztur valsts. Doma uzturēšanas izmaksas varētu būt tie divi lati minūtē, un ne visi ir tik apzinīgi apmeklētāji kā lauksaimnieks.
Jānis Ginters
# Labojis Jānis Ginters: 2007.05.25 10:12:22
Doms Baznīcas īpašumā ir nodots salīdzinoši nesen. Esmu dzirdējis, Baznīca ir uzņēmusēs kādas saistības Doma uzturēšanā, dodot iespējas koncertiem u.c. Skaidrs, ka Doma uzturēšana izmaksā visai dārgi. Piemēram, padomāsim, cik šādas telpas apkure varētu izmaksāt ziemas mēnešos...
Jūs rakstat, ka parasti atstājiet lielāku ziedojumu, kā šeit biļetē noteiktais. Ja tā lielākā daļa darītu, tad droši vien pie tā varētu pieturēties. Mana pieredze gan ir daudz pesimistiskāka. Manuprāt, ja Domu mēģinātu uzturēt bez konkrētas ieejas maksas tūristiem, tad daudzi neatstātu ziedojumu vispār, bet blakus kafejnīcā nopirktu papildus alus kausu un draudzes locekļiem savas baznīcas uzturēšanai būtu jāprasa atdot nevis 10to tiesu, bet pusi vai visus savus ienākumus. Ja, lauksaimniek, Jūs būtu Doma draudzes loceklis, vai piekristu ziedot šādu lielu daļu no ienākumiem, bet no tūristiem prasītu “cik sirds liek”?
Būtiski ir ievērot atvērto Marijas kapelu, kur katrs var ienākt Dievu lūgt. Tāpat katru darbdienas rītu 8.00 tiek svinēta mesa, kur visi draudžu locekļi var saņemt Svēto Vakarēdienu.
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 53 , pavisam kopa bijuši: 3644