atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par Baznīcu Jautājums RKB adeptiem
Mulders
Iesūtīts: 2009.05.20 11:43:07
Jūs to varat uzdot arī paši saviem mācītājiem, pacentīšos to noformulēt tā, lai varat izveikt diskusiju ar savu priesteri un noskaidrot. Man tas patiešām interesē!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.20 11:52:06
RKB pamato nešķiršanos ar rakstu vietu no Mateja 19 (un paralēlās Marka 10)

Cik zinu, tad RKB adepti pārsvarā balstās uz Marka, vieglī tā pieverot acis uz Mateja, kas plašāk šo pašu tēmu izklāsta!

Marka 10:9 Tāpēc, ko Dievs savienojis, to cilvēks lai nešķir."

Mans jautājums ir Vai to, ko Dievs savienojis, Dievs var šķirt?
Otrs, mazliet paralēls jautājums... Vai ir kādi nosacījumi vai apstākļi, kad Kristus pieļauj šķiršanos... ??? Vai šim Kristus izteiktajam likumam ir izņēmumi vai nav? Un mazliet citādāk... vai Kristus ļauj grēkot izņēmuma kārtā?
Lai palidizeetu atbildeet uz izcelto jautaajumu shaadi paaris spriedumi!

Vai Dievs Veesturee ir sagraavis kaut ko, ko pats ir iestadiijis un sveetiijis?

Kaa juusu atbilde mainitos uz izcelto jautaajumu, ja Raksti paraadiitu gan precedentu gan apstaakljus, kad Dievs kaadu sevis sveetiitu iestaadiijumu salauzh, jeb kaadu ieprieksh nolaadeetu un atmestu lietu, pienjem un dara par sveetu un labu?

Vai lauliiba ir muuzhiibas vai laiciigaas pasaules iestaadiijums?
sicilia
# Iesūtīts: 2009.05.20 11:59:04
no sākuma iedrukā punktus pēc kuriem evanģēlijs atļauj laulības šķiršanu
S.R...
# Iesūtīts: 2009.05.20 12:03:44
klausies, man šķiet tev būs jāiet mācīties uz RARZI, tur atbildēs uz visiem taviem sasāpējušamies jautājumiem.
priesteris Andris Kravalis ir zinošs laulību jautājumos - viņam tad arī prasi.
Kristofers
# Iesūtīts: 2009.05.20 12:31:34
Mulders Kādā veidā pats Dievs var šķirt laulību?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.20 12:35:11


Klasika!
sicilia
# Iesūtīts: 2009.05.20 12:36:42
Mulders
kāpēc. pirms ko apgalvo lūdzu uzrādi punktus kur atļauta laulības šķiršana (LR likumdošana nederēs)
tad es tev iedoss onkuļu telefonu, kas RKB kārto laulību anulēšanu un viņi tev perfekti visu izskaidros (mani pagaidām laulības anulēšana neinteresē ibo interesē tās noslēgšana. par to varu pastāstīt)
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.20 12:37:07
Kristofers, pag... vispirms ir jautaajums... VAI var shkjirt!

Es nezinu kaa Dievs var radiit pasauli, bet es droshi zinu VAI vinjsh to var!

Saaksim no mazuminja. Vispirms noskaidrosim VAI Dievs var shkjirt, to ko Dievs ir savienojis. Noskaidrojaam, ka cilveeks nevar... Jautaajums ir vai Dievs var?

Taapeec jau, ja gadiijumaa mees nevaram uzreiz atbildeet uz sho jautaajumu, es uzdevu mazliet plashaaku - vieglaak, manupraat, atbildamu jautaajumu. Vai Dievs kaadreiz salauzh, atcelj kaut ko, ko pats ir iestaadiijis, sveetiijis?

Es neprasu KAA... es prasu VAI!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.05.20 12:37:44
sicilia, es pagaidaam neko neapgalvoju!
Es uzdevu leerumu jautaajumu!
Tu atbildi - jaa, nee! Vai neatbildi Es pagaidaam TIKAI jautaajumus uzdodu un ieskiceeju "sheemu" ko es ar shiim atbildeem dariishu!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.05.20 12:46:56
Osljik, tas ir offtopiks...

Jautaajumi bij citi makjeniit!
Lielais jatuaajums - VAI (nevis Kaa) Dievs var shkjirt, to ko ir savienojis?
Mazaaks jautaajums - VAI (nevis Kaa) Dievs var un veesturee ir kaadreiz atceelis, salauzis kaut ko ko pats ir iestaadiijis/sveetiijis?
Treshais jautaajums - VAI Kristus ir pasludinaajis kaadus gadiijumus, kad lauliiba var tikt shkjirta?

Ieveero, ka es neko neapgalvoju! Es uzdodu jautaajumus un man interesee, vai ir kaads RKB adepts, kuram pasham ir viedoklis shai jautaajumaa... tb kaa raksta Peeteris - kad kaads jautaa par ticiibas pamatu juusos, lai juus vareetu atbildeet...
Tiek pienjemtas arii atbildes - Nezinu, neesmu par to domaajis, mekleejis!
Ослик
# Labojis Ослик: 2009.05.20 12:46:59
Дона Маргарита
skaidrs

Mulders

Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.20 12:50:31
Cits jautaajums buutu - vai juus gribeetu uzzinaat pasha Dieva viedokli shajos jautaajumos, ja jums buutu taada iespeeja?
Kristofers
# Iesūtīts: 2009.05.20 12:51:36
Mulders Es redzu tikai vienu veidu, kā laulība tiek šķirta, nešauboties, ka laulību ir šķīris pats Dievs, un nevis cilvēki, proti - kad Dievs ir aizsaucis vienu no laulātajiem mūžībā.
EzītisMiglā
# Labojis EzītisMiglā: 2009.05.20 13:01:06
Mulders
VAI Kristus ir pasludinaajis kaadus gadiijumus, kad lauliiba var tikt shkjirta?
"Bet Es jums saku: kas no savas sievas šķiras, ja ne netiklības dēļ , un prec citu, tas pārkāpj laulību"
Rausītis
# Iesūtīts: 2009.05.20 13:24:42
EzītisMiglā
tiešām, ir jāatnākt vienam neticīgajam un jānorāda īstais pants. EM nu kā tas nākas, ka tu zini tik daudzas pareizas atbildes , bet negribi ticēt `
man neviens neprasīja, bet Kristofers un EM pateica abus gadījumus. tika laikam neviens nav RKB
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.20 13:51:12
Mulders Es redzu tikai vienu veidu, kā laulība tiek šķirta, nešauboties, ka laulību ir šķīris pats Dievs, un nevis cilvēki, proti - kad Dievs ir aizsaucis vienu no laulātajiem mūžībā.

Ok, taatad esam noskaidrojushi, ka Dievs VAR shkjirt to, ko pats ir savienojis! Pietam, paskaties, Kristofers pat uzraada vismaz vienu neapshaubaamu gadiijumu KAA tas ir izdaraams...

Tachu te sleepjas viltiiba... Kris, vai tu ticeesi tikai taam Dieva izpausmeem, kuras speesi izprast arii KAA? Tas ir, vai tiesa, ka tu noraidi jebko Dievishkju, ko nespeej saprast KAA tas iespeejams?
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.05.20 13:55:16
EziitisMiglaa... tas ir tas interesantaakais, ka praktiski VISI to zin, iznjemot RKB adeptus, kas interesanti, vinju citeetaa rakstu vieta "Ko Dievs savienojis, to cilveekiem nebuus shkjirt" ir paaris pantu attaalumaa, tieshi tajaa pashaa kontextaa! Shai raktu vietai vinji TIC un par to staav un kriit... bet tevis citeeto vinji burtiski neredz!

Bet es iisteniibaa iipashi neticu, ka RKB adepti sho rakstu vietu NEZIN. Es vairaak sliecos domaat, ka RKB adepti netic shiem Kristus Vaardiem. Interesanti paraadas tas pie Avokado tajaa teemaa par laulaashanos bazniicaa... Avokado tas manifesteejas Dieva Kaardinaashanaa... pieprasot uzraadiit 3(!!!) Rakstu vietas, kur tas ir pateikts, jo Avokado zin, ka Rakstos tas ir pateikts 2 reizes. Tas paraada sho sirds staavokli, kaa neticiigaa greeciigaa cilveeka daba ciikstaas ar Dieva Vaardu un burtiski izgaismo sho greeku... Taa teikt... vinjiem ir jaaveic izveele starp Kristus Vaardiem un RKB maaciibas apgalvojumiem, un taa kaa RKB adepta gavlaa... nestaav atshkjiriiba starp shiem abiem, vinji pirmo atmet, panjemot otro... taadeejaadi pakljuustot zem Kristus vaardiem - "Velti tie mani godaa ieveerojot cilveeku parazhas un maaciibas" jeb "Taa juus atceljat Dieva Vaardu savu likumu deelj"

Luuk kur sleepjaas probleema... ticiibas objektaa... KAM cilveeks tic. Un ja ticiibas objekts nav muuzhiigs, ja tas nav sevi apstiprinaajis kaa muuzhiigu, ko Kristus ir izdariijis, tad es pie taada ticiibas avota nekjertos kaa pie savas dziiviibas avota!

Taapeec man elementaari nav saprotams RKB adepta sirds un praats, kaa shi tik tieshaa pretrunaa tomer vinji paliek pie Paavesta kaajaam, nevis iet pie taa kursh vinju deelj miris un augshaamceelies! Tas ir tas greeka irracionaalisms... tas ir ljoti pat irracionaals... taapeec savaa zinjaa nosleepumains!

Te Veesture atkaartojas... kaa liela centiiba un cilveeciiga veelme Dievam izpatikt paarveershas taas pretmetaa... Interesanti, ka RKB sevi pasludina par Peetera peectechu adeptiem, un vinjos manifesteejas pasha Peetera greeks... kaareiz shii lielaa paarcentiiba, shii milziigaa skrieshana Kristum pa priekshu... uz kuru Kristus teica reiz
Mat 22:
22 Un Pēteris ņēma Viņu savrup un iesāka Viņu brīdināt, sacīdams: "Lai Dievs pasargā, Kungs, ka Tev tas nenotiek!"
23 Bet Viņš atgriezdamies sacīja uz Pēteri: "Atkāpies no Manis, sātan, tu Man esi par apgrēcību. Jo tu nedomā, kas Dievam, bet kas cilvēkam patīk."

Peeteris tach labu veel... un kas inteersanti, taa ir epizode tuuliit peec tam, kad Kristus ir teicis "Un Es tev saku: tu esi Pēteris, un uz šās klints Es gribu celt Savu draudzi, un elles vārtiem to nebūs uzvarēt. "

Vai nav ironija?
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.05.20 14:12:57
Mulders
Bet ko tad atbild RKB, kad viņiem iebāž degunā Rakstus? Sāk izlocīties un atgaiņāties ar bieziem pāvesta rakstu sējumiem?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.20 14:40:08
Bet ko tad atbild RKB, kad viņiem iebāž degunā Rakstus? Sāk izlocīties un atgaiņāties ar bieziem pāvesta rakstu sējumiem?

Bet palasi tak augstaak... sicilia un S.R. ir katolietes! Par Kristoferu nezinu...

Nu ko es varu dariit... sist vinjus vai? Nu neatbild... konsekventa nespeeja, negribeeshana vai nevareesahna... es nezinu! Vinji paliek dusmiigi, iigni, sakaitinaati... Kas tur tik sevishkjs!

Nu tu... tu atbildeeji ar pirmo piegaajienu un nejuut tevii kaut kaadu zhagoshanos! Vai tieshaam Kristus maaceklji sliktaak Rakstus zin kaa neticiigais Eziitis? Nee tachu... tad kaapeec vinji baidaas atbidleet?

Es saskatu vieniigi un tikai sho kognitiivo disonansi, ko shie jautaajumi izsauc RKB adeptaa... Tas psihologjiski iisteniibaa ir neizturami, kad tevi dzen stuurii... nu un logjiski, ka jebkura dziiva organisma reakcija ir - uzbrukt pretiim, kost pretiim, beegt...

Bet kursh ir teicis, ka ticiibas ciinja ir rozhu lauks?
Rausītis
# Labojis Rausītis: 2009.05.20 14:45:03
Mulders
Taapeec man elementaari nav saprotams RKB adepta sirds un praats, kaa shi tik tieshaa pretrunaa tomer vinji paliek pie Paavesta kaajaam, nevis iet pie taa kursh vinju deelj miris un augshaamceelies!

zini, manuprāt, no malas tas izskatās daudz viennozīmīgāk nekā varbūt ir.
RKB adepti noteikti teiks, ka viņiem pirmajā vietā ir Kristus un tas droši tā arī ir.
Tas, kāpēc viņi vienmēr iet pie priestera (vai galu galā paliek pie pavesta) ir nevis tāpēc, ka viņi negribētu ticēt JK vārdiem, bet tāpēc, ka viņiem negrib paļauties uz savu ierobežoto prātu Rakstu saprašanā, un viņiem ir bail tās iztulkot nepareizi. Viņi tak redz dzīvē, cik daudz visādu sektu un maldu ir cēlušies no "savas izpratnes".
Nu tad viņi ir zināmā mērā iebiedēti par tādiem "šķeltniekiem"nekļūt.
Savukārt, vispareizāk izskaidort, protams, prot tie, kas visu savu mūžu ir veltījuši mācībām, proti, priesteri un galu galā pāvests un co. Tas ir ļoti loģiski.
Un RKB cenšās ļoti, lai šāds priesteru tīkls būtu, un katram adeptam būtu kam pajautāt. Es domāju, ka patiesībā varbūt priesteriem nemaz nebūtu nekāda iebilduma, ja šie adepti paši doršāk lietotu Rakstus, bet kāpēc tas tā nav - nezinu.

RKB adeptiem tas patiešām apbrīnojami - vienalga kāds novads, vecums un dzimums - atbilde ir vienēr viena un tā pati - prasi priesterim.

Zināmā mērā tas pat ir ļoti saprotams. Es ar labprāt runājos un izprašņāju mācītājus. Varbūt tomēr atšķirība ir tajā, ko pēc šādas "izrunāšanās" paņem līdzi jautātājs.
Vai man ir parādīts Vārds kā atbilde manam jautājumam un man ar to ir jāpietiek, vai man ir dota interpretācija, kas ir paskaidrota ar Rakstu vietām (tā tas vismaz man no malas izskatās, esmu gan tikai vienu reizi runājusi ar priesteri). Līdz ar to pēc RKB interpretācijas man vienmēr ir jāpiestaigā pie priestera.
Rausītis
# Iesūtīts: 2009.05.20 14:52:15
Ctulhu
mieriiga un analiitiska reakcija ir gk neticiigajiem

par šo man ir ļoti, ļoti jāsmejas.
Jo vēl neesmu tādu mierīgu un analītītsku reakciju sastapusi. Man pretī parasti nāk nepilnīgu un nepareizu vēsturisku faktu savārstījums, vai ezotēriskiem apcerējumiem, ar personiskās pieredzes pārpratumiem, un lielu devu emociju un vēlmi pierādīt cik pats ir labs un gudrs.
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 135 , pavisam kopa bijuši: 5192