atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību (NE)Ticiibas speeks
Mulders
Iesūtīts: 2009.05.14 10:26:29
Es te atkal par to placebo un nocebo efektu

http://www.newscientist.com/article/mg20227081.100-the-science-of-voodoo-when-mind-attacks-body.html

Beidzot medikji vairs nevar to ignoreet, jo ienaakaas reaali dati, reaali peetiijumi, reaali pieraadiijumi! Rakstaa ir gan linki, gan vispaariigs skaidrojums par situaaciju!
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 10:33:12
Tie interesantie extreemsecinaajumi ir ateistiem nu ljoti nepatiikami...

Ticiiba var gan nogalinaat gan izaarsteet...
Nocebo ir preteejs efekts placebo efektam!

Interesanti, ka ir pieraadiits, ka ticiiba, ka tu esi vairaak pakljauts riskam dabuut infarktu, pats par sevi jau ir riska faktors.

Veel vairaak... peetiijumi liecina, ka viirieshu un sievieshu shie efekti darbojas atshkjiriigi. Taapat to ietekmee temperments!

Taadeejaadi Aarstiem sanaak iipatneejas dilemmas... no vienas puses vinji nedriixt sleept sagaidaamo no pacienta, no otras puses, informeet pacientu par potenciaalajiem blakusefektiem shos blakusefektus var izraisiit!

Interesanti, ka tur ir apluukots (un shkjiet laikam links dots) uz viireli, kas vaacis voodoo laastu gadiijumus. Kad ir aizdomas, ka tie arii ir reaali... jo izmanto nocebo efektu...

Cits interesants fakts... ir peetiijumi, kas liecina, ka shis efekts var "inficeet" citus cilveekus. Tobish cilveeki, kas veero citu cilveeku "blakusefektus" pashi kljuust par potenciaaliem shii blakusefekta bauditiaajiem, lai arii gan pirmajam gan otrajiem tiek dots inhaleet, piemeeram, tiiru gaisu!

Zinaatne aciimredzot ir uzbridusi tam prikolam, kas religjijaa tiek apziimeets ar jeedzieniem - gari/deemoni!

Te tad arii paraadaas... kaa cita, blokjeejosha ticiiba var neitralizeet nocebo efektus, vai pastiprinaat placebo efektus!

Un galvenais, ka peetiijumi raada, ka ceelonis shitiem nav biokjiimisks, bet tieshi psiholoigjiska ticiiba. Un kas interesanti, tas izraisa objektiivas izmeeraamas biokjiimiskas izmainjas!

Taaka nu tiek kaartiigi iedragaati materiaalistiskaa smadzenju-apzinjas skolas pamati. Jo raadaas ka nevis mateerija ir psihisko staavoklju ceelonis, bet var gadiities, ka apzinjas staavoklis ir ceelonis materiaalaam izmainjaam!

Taakaa... domaasim gaishas domas un slimiibas mums nekjersies klaat, bet taas kuras piekjersies, taas vieglaak izaarsteet buus!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 10:41:33
Kas noved pie veel viena secinaajuma... Vaardiem ir reaals objektiivs un fiziski izmeeraams speeks, kad tas darbojas uz cilveekiem... Taa arii no Rakstiem un ne tikai var saprast par ko runaa taadi jeedzieni kaa "Vaardotaajs" "Burvis" etc...

Un kas interesanti, pat neticiigs skeptikjis nav pasargaats... jo Vinjam paraadaas tas nocebo efekts... Taa kaa vinjsh tic materiaalaam lietaam, vinjsh tic visam, kas uz receptes rakstiits... tad vinjsh ticees (veel vairaak kaa ticiigs ezoteerikjis) blakusefektiem potenciaalajiem, taa kljuudams par sho blakusefektu riska grupu! Kurpretii kaads ticiigais ticeedams, ka Dievs vinju psargaas no zaalju blakusefektiem, objektiivi samazina sho blakusefektu risku!

Man personiigi interesants ir jautaajums - kaadas un vai shim efektam ir robezhas... Vai placeebo njem veezi, piemeeram?
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.05.14 10:44:48
Onufrijs, nenoliedz... tachu sho efektu ceelonji vairs neizskataas tik materiaali, kaa saakumaa shkjita. Jo nevis izmainjas smadznees ir ceelonis apzinjas staavoklim, bet shai gadiijumaa apzinja ir ceelonis biokjiimiskiem procesiem.

Citaa rakstaa bij feins raksts... cilveekiem, kam deva morfija vietaa placebo, shiem tieshaam paraadiijaas morfija efekts, samazinaajaas saapes. Kas interesanti, ja vinjiem iedeva citu vielu, kas neitralizee objektiivi morfija darbiibu, arii vinjiem samazinaajaas placebo-morfija efekts.
Tb tas placebo rada ne tikai PAARLIECIIBU ka tu juuties labi, bet rada reaalas biokjiimiskas izmeeraamas izmianjas... organisms saak razhot zaales, kuras, ja vajag, var pat neitralizeet ar kjiimiskiem preparaatiem!

Onu, kas veel... shis var padariit materiaalistam daudz labaak izprotamu Kristietiibas racionaalismu... tas nekas, ka tajaa varbuut termini ir citi... bet peec efektiem tos var nomapot uz jau kaut ko zinaamu, taadeejaadi paraadot, ka Kristietiiba nemaanaas un nemeegjina celt kaut kaadu misteeriju nekurienee!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 11:07:38
Dona, par efektu neshaubaas... tak domaajams, ka neapzinaas potenciaalu gan vienaa gan otraa virzienaa... Lab par nocebo ir skaidrs, tas pat var nogalinaat... a vot interesanti placebo speeks... teicu jau... vai var izaarsteet veezi!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 11:12:03
Onu, ai nesaprati

Aciimredzot, materiaalistiem var iebarot visu, tik nedriixt to saukt par "garu" "deemonu" "dveeseli"... bet jaasauc par "informaciju" "nocebo" "apzinju"

Taa teikt, tas dod "saprotamiibas" oreolu! A jeega taapati!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.05.14 11:23:26
Onufrijs, bet te jau tas prikols, ka tas placebo ietekmee mateeriju...
Tb cilveekam nedod opiju, bet nu nezinu - cukuruudeni. Taa kaa shis tic, ka tas ir opijs, paraadaas opija efekts. Veelaak, kad vinjam ieshpricee objektiivu iistu opija neitralizeetaaju, tas tieshaam neitralizee cilveekaa opija efektu, laigan opijs vinjam nemaz nav ievadiits!
Tur tas smiekliigais, ka notiek biokjiimiskas izmainjas. Softa izmainjas izraisa hardwares izmainjas... pietam izmeeraamas! Par to jau tie zinaatnieki galvu lauzh... kaa tas iespeejams! Tb sanaak, ka muusu kjermenis ne tikai producee ieprogrammeeto kjiimiju, bet civleeks, kursh nav kjiimikjis, var ar ticiibas speeku piespiest organismam razhot vielas, kuras organisms nav pirms tam razhojis un opija "ruupniica" cik zinaams civleekaa nav atrasta by-design. Laigan tagad jau izskataas, ka cilveeka organisms ir bik sarezhgjiitaaks... Tas ar savu softu ir daudz vairaak salikts kopaa... tik cieshi, ka softs speej ietekmeet mateeriju taa, ka mateerija sastaajas taados staavokljios, kuros taa speej razhot kjiimiskas vielas... un sevi hiilot!

Vot tas buutu reaals revoluucijs, ja mees speetu kodeet kompjus taa, ka taa robezha starp softu un hardwari izpluust!

p.s. neprasi man KAA... nav ne jausmas!
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.05.14 11:25:24
Mulders
Veelaak, kad vinjam ieshpricee objektiivu iistu opija neitralizeetaaju, tas tieshaam neitralizee cilveekaa opija efektu,
Vai cilvēks zināja, ka viņam špricē neitralizētāju? Ja zināja, tad atkal var būt tas pats efekts, t.i. neitralizētāja vietā varētu špricēt to pašu ūdeni.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 11:34:03
Vai cilvēks zināja, ka viņam špricē neitralizētāju? Ja zināja, tad atkal var būt tas pats efekts, t.i. neitralizētāja vietā varētu špricēt to pašu ūdeni.

Sapratu ka nee!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 11:35:23
Bet, vot tad, kad jamiem špricētu opija bloķētāju un teiktu, ka špricē opiju - vot kas tad? Tb - tiek dots medikamnets bet tiek mēģināts uzbīdīt placebo pretēji medikamenta darbībai?! Kurš tad "vinnēs"? A?

Man arii shitais uzreiz ieduuraas aciis... ka shitaa dereetu! Fiicha imo taada, ja ir tiesa placeboistiem un organisms objektiivi razho kjiimiskas vielas, kas izraisa veelamo efektu, tad cita objektiiva viela to tieshaam var neitralizeet! Hvz

Tas ir muuzhiigais jautaajums, ja ledusskapja saldeetavaa ielixi iesleegtu gludekli, kursh uzvarees!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 11:38:50
Onu, naa es domaaju veel cieshaaku blendingu... principaa tieshi tas ko tu uzrakstiiji, bet augstaakaa liimenii! Tas nevis, ka tev ir savdabiigs flash... bet nu nezinu... ka programma kaut kaa mapojas uz reaalu fizisku objektu... Kaut kaa no seerijas "Topi par riteni" "Ripo" ij tas "kunkulis" arii ienjem taadus staavokljus!

NU taa... kaa bezmazvai imo notiek smadzenees... kad neironu rewirings un wirings notiek atkariibaa no nepiecieshamiibas... Tb intensiiva domaashana izraisa taadus vai citus objektiivus izmainjas smadzenees, savukaart taas atkal dod iespeeju jaunaam domaam un jauniem rewiringiem. Taapeec vot sanaak, ka taadam einstheinam sinapshu skaits 2x vairaak kaa ikdienas cilveekam!

Tb muusu smadznes imo ir ljoti tuvu taadam mateerijas-apzinjas blendingam, un tur vairs nav skaidrs kursh ir ceelonis, kursh sekas... jo meedz buut gan taadeejaadi taa otreejaadi!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 11:46:00
Onu par to opiju, atradu rakstu

http://www.newscientist.com/article/mg18524911.600-13-things-that-do-not-make-sense.html?page=1

Don`t try this at home. Several times a day, for several days, you induce pain in someone. You control the pain with morphine until the final day of the experiment, when you replace the morphine with saline solution. Guess what? The saline takes the pain away.

This is the placebo effect: somehow, sometimes, a whole lot of nothing can be very powerful. Except it`s not quite nothing. When Fabrizio Benedetti of the University of Turin in Italy carried out the above experiment, he added a final twist by adding naloxone, a drug that blocks the effects of morphine, to the saline. The shocking result? The pain-relieving power of saline solution disappeared.


Taatad tas neitralizeetaajs bij Naloxons, kas pa kluso tika pielikts klaat saalsuudenim! Efekts pazuda! Taatad jaaprasa Donai vai citiem kas te zin, kas tas Naloxons ir un kaa tas darbojas!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 11:48:39
Onu, par tp FPGA, nu forshi Es jau nesaku, ka ir slikti... Gribeetos, lai shamais buutu dinamiskaaks... jo, domaaju, ka arii shitam prikolam var izreekjinaat upper bounds un tam ir kaut kaadi ierobezhojumi, kuri izriet no objektiiviem IT teoreemaam etc... nu tb, kad nonaak pie fiziskajiem boundaries... Vot un forshi buutu, ja tas softs vareetu taa progarmmeeties, ka izmaina pashas mikrenes fiziskos parametrus daudz smalkaakaa liimenii!
NU nezinu, ja mikrene sajuut ka ir auxts, tad shamaas softs uzaudzee puukainu mikreni
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.05.14 11:53:59
Kaut kur lasīju, ka placebo esot darbojies arī tad, ja cilvēkam pasaka, ka tas ir placebo. Droši vien, ka iekšējā balss tomēr nenotic, un domā, ka zāles ir īstas, vai arī ka "cukurūdens arī palīdz".
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.05.14 11:55:35
Mulders
Varētu tas verķis sastāvēt no maziem klucīšiem, kas tad arī visādi kombinējas un iegūstās attiecīgi gan procesors, gan sviras un kas tik vēl ne. Kaut kā tā.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 12:36:14
Eziit, Onu... kaut kur netaa redzeeju prototipus projektiem... tb robots, kas pats sevi saliek no kaut kaadiem elementiem, lai izpildiitu kaut kaadu ieprogrammeetu uzdevumu - konkreeti tur bij tikt augshaa pa trepeem! Tas "robots" protams nebij nekaads tads kaa fikjenees, jo visa taa sisteema sastaaveeja no kluciishiem kas salikaas hvz kaa
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 12:44:32
Ctulhu nepareizi!

Experiments vienkaarshs - dodam opiaatus... Viss notiek. Beigaas iedodam saalsuudeni un atkal efekts paliek... Tb netiek staastiits, ka tiek dots opiaats... tas tiek vienkaarshi dots... A beigaas netiek dots tas, bet cits. Tb veel variaak... infa netiek ievadiita, cilveeks savaa zinjaa tiek dezinformeets...
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.05.14 12:45:38
Mulders
Tb netiek staastiits, ka tiek dots opiaats...
Bet cilvēks taču gaida, ka viņam dos opiātu. Ar to pietiek.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.05.14 13:01:13
Ctulhu... a te jau ir otraadi!

Sunim dod desinjas, 1,2,3, reizi suns paeedis. 4ajaa reizee iedod plastaliinu, a shis vienalga paeedis ij desinjoze tiek konstateeta

Tb organisms iemaacaas uztaisiit to efektu, ko dod aareejs objekts...

Tas noziimee, ka cilvis var savu organismu pashorganizeet izejot no personiigajaam veelmeem un ieskatiem!

EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2009.05.14 13:06:40
Mulders
cilvis var savu organismu pashorganizeet izejot no personiigajaam veelmeem un ieskatiem!
tas nozīmē, ka lielāko daļu slimību cilvēks var pieveikt pats saviem spēkiem.
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.05.14 13:07:21
Ctulhu, Eziit...

Prosto iedomaajieties to situaaciju, ja sisteema ir taa buuveeta, ka taa speej ljoti dinamiski sevi pashorganizeet izejot no infas... Taa teikt, peec vajadziibas! Superiiga sisteema sanaak... ij jautaajums kaadas ir robezhas shitam. Jo redz toch... kas tic vairaak, tam vairaak efekts, kas mazaak tic, tam mazaak efekts, a kas netic, tam efekta vispar nav. Itogo... ticiba kljuust par objektiivu parametru! Un kaa raada shie experimenti, tieshi ticibia nevis zinaashanas. Tu vari nezinaat ko tieshi dod, tu pat vari zinaat, ka tas ir opiaats, tomeer nezinot taa darbiibas mehaanismus vienalga... ticot ka uudens ir opijs, tu speej to opija efektu dabuut objektiivu nevis shkjietamu... Kaa rezultaataa... ticiibas speekam ir objektiivas sekas materiaalaa pasaulee... Nu un tad ir tas jautaajums - a cik taalu? Reku ir precedenti, ka veezi tas panjem uz ausiim... A kas ir, ja Kristus nemaaniijaas... un shitais prikols sniedzas liidz pat immortaalistikai... Ja tieshaam esam sisteemas, kas speej sevi organizeet shuunu un molekulaaraa liimenii tik taalu, ka speejam sev nodroshinaat visai jaudiigas speejas... Regjeneraacija, Pashaarsteeshanaas... a ja nu teoreetiski varam arii mainiit savu DNS, vai aktivizeet, deaktivizeet DNS peec vajadziibas (epigjeneetika) taadeejaadi izmantojot DNS neatklaatos nosleepumus...

Nu tas taa... your limitation is your imagination burtiski!

Ja speejam smadzenes un organismu piespiest razhot opiaatus, ko veel speejam piespiest vinjam dariit... JA TIKAI TICAM!? Pat nezinot KAA tas iespeejams!

Taa teikt... paskaties sev apkaart, un izveelies ko tu vari gribeet... Gribi razho elektriibu kaa elektriskaa raja, gribi - notici - un smarzho kaa roze, razhojot eesterus... gribi - notici - un uzaudzee brunjas kaa degunradzis Nu taadi prikoli A?

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 74 , pavisam kopa bijuši: 34166