atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi bēdas, skumjas.. (kristiešu tēma & lūdzu, pļāpāt beztēmā Ikdienas sadaļā)
p.l.dassy - dzelsslēdija :)
Iesūtīts: 2009.03.05 11:43:50
domāju laba tēma par ko parunāt BĒDAS, SUMJAS...
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.05 12:11:34
Manuprāt ļoti pat pa tēmu!

2 Kor 7:
8 Jebšu es jūs ar savu vēstuli esmu skumdinājis, tomēr es to nenožēloju; ja es agrāk arī to nožēloju - jo es redzu gan, ka šī vēstule jūs skumdināja, lai arī tikai uz brīdi, -
9 tad tagad es priecājos ne par to, ka jūs tapāt skumdināti, bet par to, ka jūs tapāt skumdināti uz atgriešanos; jo jūs esat skumdināti pēc Dieva prāta, lai jums nekas no mums nenāktu par ļaunu.
10 Jo dievišķas skumjas dod atgriešanās svētību, ko neviens nenožēlos; bet pasaulīgās skumjas nes nāvi.
11 Jo redziet, šīs dievišķās skumjas - kādu rosību tās ir jūsos modinājušas, pat aizstāvēšanos, uztraukumu, bailes, ilgas, centību, sodīšanu! Katrā ziņā jūs esat pierādījuši, ka šinī lietā esat nevainīgi.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.05 12:31:50
Dona, nu palasi... Dievišķās skumjas dod atgriešanos, rosību... Acīmredzot procesa laikā nevar atšķirt! Var atšķirt tikai pēc vektora!

Līdzīgi kā sāpes... sāp vienādi vai tu sagriez kāju uz stikla, jeb kvalificēts ārsts tevi ārstē... Sāpes ir abas, un izņemot šīs sāpes no vispārējā kontexta, nevar atšķirt kuras ir kuras... Tikai tad, kad redzi sākumu un turpinājumu, var mēģināt saprast... kas par skumjām tās ir!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.03.05 12:33:02
dassy, protams! Bet bieži skumjas rodas tur, kur ir maldi... Kad cilvēks maldos, tiek pretstatīts patiesībai... Vispārīgi es runāju, ne tikai kristīgā kontextā!
Mēs noskumstam, kad tiekam pretstatīti kādiem faktiem, kas izceļ mūsu slinkumu, nespēju kaut ko kontrolēt etc. Taču šādas skumjas, ja pāraug rosībā un izmaiņās, ir svētīgas!

Tāpat kā ķermeņa sāpes var radīt divējādu reakciju... Vai nu tas tevi mobilizē iet pie ārsta un izārstēt objektīvu apdraudējumu un novirzi no normas, jeb šīs sāpes tevi iedzen izmisumā un nāvē!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.03.05 12:59:58
Dona, bet uzsvars ir uz to, vai šis apdraudējums rada konstruktīvu tavu rosību, vai destruktīvu nihilistisku - lecu daugavā - attiexmi!
rainars
# Iesūtīts: 2009.03.05 17:31:30
Latviešu tautas dziesmās dzied ka bēda jāliek zem akmeni un pari jāiet dziedam.Nav tikai minēts kas jādzied.Kristieši varētu Slav`et Dievu un pateikties par atbrīvošanu no bēdām.
saule [87.226.107.97]
# Iesūtīts: 2009.12.26 10:01:56
Man ir jau iestājies bezspēks no ilgstoši bēdīgām domām,grūtsirdības un centienu nevainagošanās ar pozitīviem rezultātiem. Darbā nomāc viena sieviete,kurai nespēju dot attiecīgu pretsparu,mājās - finasiālas prolēmas,kuras atrisināt var palīdzēt.... es nezinu kas...varbūt nekas(neredzu izeju šajā jautājumā - kā tikai - pozitīvo domāšanu), vīra sagrautā sejasizteiksme,nespēja izrauties un pārmainīt dzīvi par 360 grādiem-atkal jau finanšu dēļ. Slikta ,degradējoša depresija.
ziemasvilks
# Iesūtīts: 2009.12.26 10:37:04
saule [87.226.107.97]
hmm.
kā lai tev palīdz?
droši vien papildus devumu nomāktībai dod arī tumšais un nu jau arī lietainais/slapjais laiks.

kas tev agrāk mēdz sagādāt prieku?
Svētais
# Iesūtīts: 2009.12.26 11:25:24
saule [87.226.107.97]
Vai esi ticīgā?
armilo
# Iesūtīts: 2009.12.26 11:47:17
saule, pozitīvā domāšana tiešām var atrisināt daudzas problēmas. Taču ir kāds posms cilvēka dzīvē, kur pozitīvisms vairs nepalīdz. Ir kāda lieta, kur cilvēks pats sev nevar palīdzēt. Nevar palīdzēt arī neviens cits cilvēks. Kā Tev pašai liekas, kas varētu kliedēt tavu nomāktību un tava vīra bezcerību? Labā ziņa ir tā, ka jums abiem ir dots tik vaļā no šīs dvēseles nospiestības. Nepalieciet vieni ar savu nastu. Es ticu, ka šajos Ziemassvētkos Jūs to piedzīvosiet. Lai Jēzus bērns piedzimst Jūsu sirdīs, un atnes cerību un mieru!
P.S.
Ja Tev ir vajadzīga praktiska veida palīdzība (ēdiens, apģērbs, siltums, zāles), tad paziņo savas koordinātes. Noteikti kāds no šejienes forumiešiem dzīvo Tavā pilsētā, un labprāt palīdzēs.
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.12.26 15:47:15
armilo

> Noteikti kāds no šejienes forumiešiem dzīvo Tavā pilsētā, un
> labprāt palīdzēs.

Tu droši esi par to pārliecināts? ... . Labi būtu, ja cilvēki iemācītos runāt katrs savā vārdā, un mazāk runātu citu vārdā.
Papucs
# Iesūtīts: 2009.12.26 15:54:24
*Duksis
Vispār jau Tev taisnība, bet vai tad Tu Holivudu nezini?
Apmēram tā - zemestrīce, pasaule iet bojā, cilvēki šausmās sauc "ārprāc, mēs visi mirsim", bet pēkšņi uzrodas kāds, kurš pārliecinoši apgalvo "viss kārtībā, neuztraucieties, ar mums nekas nenotiks, viss būs labi", tad pēkšņi pļukc , un visi pagalam, bet filma mierīgi turpinās tālāk, it kā nekas nebūtu noticis
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.12.26 15:57:17
Ahā, Papucs šodien ir labā noskaņojumā un enerģiski sāk pieķēzīt diskusiju sadaļas.... .
Papucs
# Iesūtīts: 2009.12.26 16:03:07
*Duksis`
Šogad beidzot izdevās sagādāt bērniem jaukas Ziemassvētku dāvanas, kas zin, vai šāda iespēja vēl kādreiz mūžā atkārtosies. Protams, ka esmu labā noskaņojumā
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.12.26 16:16:03
Papucs Nuja, katrs par sevi, Dievs par visiem!
Rudens rozes balss
# Iesūtīts: 2009.12.30 04:10:00
Bēdas un skumjas tiem, kam tās bēdiņas maziņas, ir iespējams palikt zem akmeņa.
Tādas īstas bēdas un skumjas nevar ar savu gribu kaut kur pailkt , tās var atdot tikai Dieva rokās - citas iespējas nav. Tad Viņš arī dziedina.
Adonika
# Labojis Adonika: 2009.12.30 06:21:35
Cik esmu lasījusi JD - tad ar pārbaudījumiem un ciešanām ir domāts tas, kas ir Kristus dēļ, bet mūsdienu sabiedrībā dēļ šitā reti kurš cieš. Pārsvarā cilvēki cieš dēļ savām kārībām un rakstura problēmām, kas viņiem pamatā ir dēļ Dieva trūkuma dzīvē. Bet ir kas pamanās to palikt zem bībeliskajiem tekstiem un iedomājas ciešam Dieva dēļ.

Es ar gruutsirdiibu biju iedomaajusies, kad pazuud vispar jebkads dziivesprieks.
Tipisks piemērs.
Saulespuķe
# Labojis Saulespuķe: 2009.12.30 12:50:22
Par tām ciešanām - kādēļ tā notiek?

1. Ciešanas ir savu grēku auglis . “Lai cik arī smags nebūtu ciešanu krusts, kuru cilvēks nes, tomēr koks, no kā tas taisīts, ir izaudzis no paša sirds augsnes” (sv.Optinas Ambrozijs).

2. Ciešanas nāk no cilvēces nīdēja , kas ir Dieva ienaidnieks un nīdējs, un, karojot pret Dievu, tas izlej savu niknumu arī pār Dieva ļaudīm. Tie, kas tic Dievam, tiks vajāti no cilvēkiem ticības dēļ gan ļoti tiešā veidā, gan pastarpināti ar visādām nejaucībām un nepatikšanām no sātana. “Jo vairāk kāds dara labus darbus, jo vairāk cilvēku viņiem dara pāri, jo pret to saceļas daudzi ļauni gari un netaisni ļaudis” (sv.Sīnajas Nils).

3. Kristieti ciešanas piemeklē arī no pasaules , jo ticīgie nav vis no šīs pasaules, bet viņu tēvija ir debesīs, tieši tādēļ pasaule tos vajās līdz laiku beigām “Kad pasaule jūs ienīst, ziniet, viņa Mani papriekš ir ienīdusi. Ja jūs būtu no pasaules, pasaule mīlētu tos, kas viņai pieder. Bet, tā kā jūs neesat no pasaules, bet Es jūs esmu izredzējis no pasaules, tad pasaule jūs ienīst. Atcerieties Manus vārdus, ko Es jums sacīju: kalps nav lielāks par savu kungu. Ja viņi Mani vajājuši, viņi vajās arī jūs. (Jņ.15:18-20). Tamdēļ - ticības un mīlestības dēļ uz Kristu - arī ļaudis šķelsies vienā namā, kaut viņus vienos pat mīlestība.

4. Ciešanas Dievs pieļauj, lai cilvēki atcerētos, ka viņu piederība ir debesīm , lai tie pārlieku nepieķertos šīs zemes pārejošajiem labumiem, nemitīgi turot prātā, ka “mums šeit nav paliekošas pilsētas, bet mēs meklējam nākamo” (Ebr.13:14) un Jēzus “valstība nav no šejienes” (Jņ.18:36) . “No tā bēdas, no tā nelaimes, slimības un viss cits, lai no šīm likstām mēs pieliptu Kungam un tā caur ikdienas pārejošajām bēdām kļūtu mūžīgās dzīvības mantinieki” (sv.Jānis Zeltamute).“

5. Ciešanas ir liktas cilvēku d vēseles šķīstīšanai un sagatavošanai mūžīgajai dzīvei . Bet ciešanās cilvēks ne tikai šķīstās no grēkiem (kas ir pirmā un, liakam jau, ilgākā pakāpe), bet vēlāk vēl vairāk pilnveidojas .

6. Ciešanu un krusta ceļš ir īsākais no visiem, kas ved uz Debesīm, ja vien to iet pazemīgi, pacietīgi un pateicīgi.
“Starp garīgo paradīzi un miesīgo, dvēselisko dzīvi jeb to dzīvi, ko dzīvo visi mirstīgie, ir noliktas robežas – krusts un krustāsišana. Uz paradīzi nav cita ceļa. Ko Dievs grib ievest paradīzē, to vispirms sāk vadīt pa ceļu pie Viņa – uz krustu” (svētītājs Ignācijs Brančaņinovs).

Saulespuķe
# Labojis Saulespuķe: 2009.12.30 12:54:51
Ctulhu
Pēc pirmās grēkā krišanas tas vairs nav iespējams, kaut ir svētīgi atvieglot tos, kuri cieš - arī Jēzus to darīja.
Kristiešu un pasaules cilvēku skatījums uz ciešanām ir radikāli atšķirīgs.
Bez Krusta nav augšāmcelšanās.
Bet nedomāju, ka vērts te apskatīt šos polarizētos viedokļus, kas atšķiras kā gaisma pret tumsu.
Saulespuķe
# Labojis Saulespuķe: 2009.12.30 13:02:29
Ctulhu
Iespēju robežās - protams, ir labi likvidēt ciešanu avotus.
Tomēr globāli un visaptveroši tas nav iespējams! Vienmēr cilvēki ir karojuši, slimojuši un miruši - tie ir ciešanu un sāpju avoti, kas nekad nebeigsies! Un pat tad, ja patiešām iestātos, piemēram, ārēja miera periods, kad savstarpējos karos vairs netiktu nogalināti cilvēki (piemēram, visos XVII gadsimta karos tika nogalināti apmēram 3 miljoni cilvēku, XIX karos – 5.5 miljoni, bet vienā II Pasaules karā – vairāk kā 50 miljoni), tas nelikvidēs citu karu. To neredzamo, vēl nežēlīgāko un baisāko karu, kuru nav iespējams novērst ne ar kādiem diplomātiskiem līgumiem vai ekonomiskām pārmaiņām – tā ir cīņa ar slimībām, nāvi, cilvēku kaislībām un instinktiem. Un šajā garīgajā karā upuru ir vēl daudz vairāk. Un Jēzus Kristus arī nav solījis vieglus laikus, taisni otrādi – par laiku beigām sacīts, ka “tad būs tādas lielas bēdas, kādas nav bijušas no pasaules iesākuma līdz šim laikam un kādas arī vairs nebūs.” (Mt.24:21).
*Duksis
# Iesūtīts: 2009.12.30 13:26:20
Es kā kristietis nevaru neatzīmēt, ka "grēkā krišanas" un "pēdējo laiku" piesaukšana, kā visu sociālo nelaimju cēloņiem, pēc būtības novērš mūsu uzmanību no patieso šo nelaimju cēloņu apzināšanas un to novēršanas. Es kā kristietis nevaru neapzināties, ka kristietībai kā vispārsocioloģiska teorijai, maigi izsakoties, nav nekāda lielā vērtība

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 51 , pavisam kopa bijuši: 10261