atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Zeitgeist 2(Addendum)
Sandis
Iesūtīts: 2008.11.05 17:28:22
Turpinājums....turpinājums...turpinājums.....
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
AutorsZiņas teksts
Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.05 17:28:35
http://video.google.it/videosearch?q=Zeitgeist+Addenum&emb=0.. &aq=f#
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.11.05 18:19:32
Nez vai otrs ir labāks par pirmo. Pirmais sabrauca auzās jau pirmajās minūtēs...

p.s. un admini varētu pavērtēt, vai šādas filmas propoganda ir šī foruma ietvaros!
baltais tehws [87.110.168.65]
# Iesūtīts: 2008.11.05 18:26:53
Mulders kah tu iedomahjies diskuteht par filmu, ja ta naw redzehta? noskatihsimies - naw jau viss, ko tur rahda, jahpienjem par patiesihbu!!!
Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.05 18:53:56
baltais tehws [87.110.168.65]
Pareizi jau tu saki.nav viss,kas filmā teikts,jāpieņem par patiesību.

To pašu drīkst un vajag attiecināt uz evangelizēšanu.Neviss,kas tiek evangelizēts,ir jāpieņem,bez kritiska skata un izvērtēšanas.

Turpretim,tā nav propoganda,ja vien evangelizēšanu analogiski drīkst uzskatīt par propogandēšanu.
Filmas būtība,ir aizskart un aktualizēt dažādus jautājumus,kas skar katru cilvēku.Ja pēc pirmās Zeitgeist filmas cilvēkiem radīsies interese izpētīt vēsturi.Senās Ēgiptes un Grieķijas un citu kultūru sociālo,religisko,filosofisko un politisko uzbūvi,tad filmas autori ir paveikuši milzīgu darbu.Ir devuši cilvēkiem impulsu.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.05 19:07:45
Piemēram,pirms Zeitgeista pirmās filmas,es pat iedomāties nevarēju,ka Ēgiptes religiskajā sistēmā pastāv analogiski morāles kodeksi,kādi pastāv kristietībā.Proti,es runāju par 10 baušļiem,kurus Mozus saņēma Sinaja kalnā.
Vai piemēram,pirms Zeigteista pirmās filmas,es pat iedomāties nevarēju,ka 4000 tūkstošus gadus pirms mūsu ēras,šumēru kultūrā,ir analogisks storijs par pasaules plūdiem.Tikai varonis cits,proti Gilgameš.
Diemžēl,bet kristietība vēsturi interpretē pa savam un nav diezko objektīvi šīs religiskās organizācijas harizmāti.Un viņu noklusētā patiesība,kaitē tikai un vienīgi organizācijas reputācijai.Kad patiesību par vēsturiskiem procesiem,ir jādzir no trešajām personām.Kuras pēcāk tiek nodēvētas par konspirātoriem un sazvērestības teoriju vērpējiem.
Tas protams ir skumji.Bet baznīca klusē un noklusē vēsturi.Tieši tāpēc,alternatīvs avots,kas aktualizē tos vai citus jautājumus,kas var arī būt pretrunīgi ar oficiāli atzītu un pieņemtu interpretāciju,ir atzīstams par labu.
Mārtiņš
# Labojis Mārtiņš: 2008.11.05 19:35:39
Sandis
Piemēram,pirms Zeitgeista pirmās filmas,es pat iedomāties nevarēju,ka (..)

Lai uzzinātu šos jaunumus, iesaku aiziet uz bibliotēku un palasīt grāmatas, ko sarakstījušoi pētnieki. Informācijas būs vairāk un objektīvāka.

1.Caitgaists ir demagoģiski manipulatīvs darbs, kā izskatās, ar mērķi kaitēt kristietībai. Jo tur ir pacelti interesanti jautājumi, kurus cilvēki uzdod arī bez šādas Zeitgeistiskas mērces.

Jautājums. Kas un kādēļ šo filmu uzražojis?
Papucs
# Labojis Papucs: 2008.11.05 19:39:45
Mulders
Pirmā filma bija izcila.

P.S. Savā laikā Pāvests teica, lai kristieši (katoļi) neskatās "Dogmu". Vai viņš to teica tādēļ, ka filma bija slikta? NĒ!!!
Pāvests to teica i d i o t i e m mīļā miera labad. Dogma ir izcili kristīga filma.
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2008.11.05 19:40:29
Papucs

Ar to, kā aizrāva intelektuāļus?
Papucs
# Labojis Papucs: 2008.11.05 19:45:41
Mārtiņš

Ar to, kā aizrāva intelektuāļus?
Drīzāk reālistus, t.sk., arī kristiešus reālistus.
pirmo reizi jāskatās visa, pārējās reizes var sākt uzreiz no pirmās filmas otrās daļas.

Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.05 20:03:17
Mārtiņš
Tak ne jau filma kaitē kristietībai.Bet gan iepriekš kristietībā publiski neaktualizēti jautājumi,kas pacelti filmā,kaitē kristietībai.Kas protams met ēnu uz kristietību,kā religisku organizāciju.Tak,ja tu sevi dēvē par patiesības aizstāvi un pārstāvi,tad tev ir jābūt patiesam visos aspkektos,pat ja tas kaitē organizācijas reputācijai.Jo tu esi patiesības pārstāvis un aizstāvis nevis cilvēka priekšā,bet dieva priekšā.
Līdz ar to,zeitgeist movie ir pacelta nevis nepatiesība,bet gan nepareizi atspoguļota patiesība.Citiem vārdiem sakot,izkropļota-puspatiesība.Un tieši izkropļotas-puspatiesības atsegšana,ir filmas būtībā.
Papucs
# Labojis Papucs: 2008.11.05 20:07:49
Es ar sākumā domāju, kāpēc filmai par masoniem piepīta klāt kristietība?
Mana atbilde - lai filma vispār ieraudzītu dienas gaismu.
Uzdevu sev jautājumu, vai es kā radikāls fanātisks kristietis piekristu uzņemt filmu ar šādu pirmās daļas pirmo daļu? Nonācu pie atbildes, ka jā. Nav vairs tie laiki, kad Pāvils bija ar mieru nesēsties pie elku mielasta galda, lai neapgrēcinātu kādu vājticīgo.
Papucs
# Labojis Papucs: 2008.11.05 20:22:01
Mēs neesam jēlas olas.
Mēs esam kristieši!
Mēs esam kristieši starp "kristiešiem".
Ja viena filma var mums nodarīt pāri , tad mēs esam bijuši tikai "kristieši" nevis kristieši!
Lūk, tā!
Mārtiņš
# Labojis Mārtiņš: 2008.11.05 20:41:29
Papucs
Ja viena filma var mums nodarīt pāri , tad mēs esam bijuši tikai "kristieši" nevis kristieši!

Tev taisnība.

Man šīs filmas nepatīk dēļ to manipulatīvā rakstura. Par to, kā ar vieniem faktiem uz rezonanses rēķina tiek veidoti slēdzieni par citiem.
Nekas jauns tur netiek atklāts. Info par arābu teroristu pasakām ir citur cik uziet, visiem, kam interesē, tāpat ir atraduši. Info par banku sistēmu ir mazāk, bet tie, kam interesē, ir atraduši daudz nopietnākus darbus. Utt. Bet jaunums ir cits - kādā veidā šīm teorijām tiek piesieta (pielīdzināta) kristietība.
Un vēl, kas man nepatīk. Tas, ka nemierīgie prāti (ar masu apraides tukšo un trulo info), kas alkst patiesības, tiek slāpēti ar zaņķi.

Bet mani mierina tas, ka Svētais gars informē sirdi. Arī ar šaubām par šādas filmas patiesumu.
Mārtiņš
# Labojis Mārtiņš: 2008.11.05 20:48:13
Sandis
Tak,ja tu sevi dēvē par patiesības aizstāvi un pārstāvi,tad tev ir jābūt patiesam visos aspkektos,pat ja tas kaitē organizācijas reputācijai.Jo tu esi patiesības pārstāvis un aizstāvis nevis cilvēka priekšā,bet dieva priekšā.

Paldies, ka nosauci mani par patiesības aizstāvi. Grūti sanāk, nespēju, kas ir izsecināms arī no mana tālākā teksta.

Par patiesību. Man ir apjausma par Kristus vārdiem, kur Viņš sevi pielīdzina patiesībai, tikai pagrūti noformulēt, lai neskan tukši.

"Patiesība" savā būtībā nav fakti. Kamēr mēs cīnāmies par faktiem, to interpretāciju, nepatiesība gavilē, jo tā ir uzmanības centrā, tā ir izspiedusi patiesību.

Patiesība nenodarbojas ar nepatiesību. Patiesībā šāda filma nemaz nevar būt patiesa, jo tā nepauž galveno patiesības vēsti - mīlestību. Šī filma stāsta par pasauli bez mīlestības, nolemtu, paverdzinātu, par pasauli, kas nepazīst Patiesību.
Papucs
# Iesūtīts: 2008.11.05 20:54:18
Mārtiņš
Šī filma stāsta par pasauli bez mīlestības, nelemtu, paverdzinātu, par pasauli, kas nepazīst Patiesību.
Tieši tā! Filma stāsta par reālo velna pārvaldīto pasauli.
Tieši tāpēc man šķiet būtiski pareizi saprast Pāvila vārdus par Dieva ieceltajām valdībām. Pareizi saprast. Un filma to palīdz.
Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.05 22:19:37
Mārtiņš
Kāda nu ir tā pasaule,tāda nu viņa ir.
Kādu mums viņu atstāja senči,tāda viņa mums ir tikusi.

Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.05 22:23:45
Nav jābūt apveltītam ar spožu prātu,lai apjaustu,ka sociālajā iekārtā,kaut kas nav īsti kārtībā.
No vienas puses,tiek mācīts,ka tev nebūs nogalināt.par cilvēkslepkavību izolē no sabiedrības.Cilvēkslepkavība sabiedrībā tiek nosodīta un uzskatīta par galēju cietsirdības izpausmi.Un absolūti amorālu uzvedību.
Tanī pašā laikā,kara laikā,par cilvēkslepkavību piešķir ordeņus.Paugstina militārajā pakāpē.Piešķir goda rakstus un sociāli pabalsta.Sacer slavas dziesmas un ceļ monumentus.

Vai cilvēce nav sajukusi prātā?
Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.05 22:29:15
Esi noteikti redzējis,ka tauta patriarhiem bučo roku.
Un esi noteikti redzējis,ka politiskā elite patriarhiem bučo vaigu.
Kā to saprast!
Esi noteikti redzējis,ka baznīcas oficiālos svētkos tauta atrodas aizmugurējos solos.Bet politiskā elite priekšējos solos.
Kā to saprast!
Kāpēc baznīcās notiek šī sociālā šķirošana.Politisko eliti priekšējos solos.Bet vidusšķiru aizmugurējos.Politiskā elite patriarham bučo vaigu.Bet vidusšķira roku.
vai klasēšana un šķirošana zemākos un augstākos svētvietās,kur tiek turēts svēbrīdis nav dieva zaimošana?
Sandis
# Iesūtīts: 2008.11.05 22:35:20
nav jābūt apveltītam ar spožū prātu,lai apjaustu,ka sociālajā iekārtā,kaut kas nav īsti kārtībā.
No vienas puses,ir likums:`Tev nebūs nogalināt."
Bet no otras puses,valstī kura pieturas pie kristīgām tradīcijām masveidā ražo un izplata tabakas un alhaholiskos dzērienus,kas ir daudzu sadzīvisku tragēdiju un nāves gadījumu pamatā.
Kā to saprast!
Kā politiskā elite var apgalvot,ka valsts pieturas pie kristīgām tradīcijām,ja valsts ražo un izplata produktus,kas netieši nogalina tūkstošiem-pat miljoniem cilvēku.Kā valsts teritorijas robežās.Tā ārpus valsts teritorijas robežām.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.11.05 22:52:35
Papucs, nezinu ko tu izcilu saskatīji tādā fufelī... Nu jā varbūt tā bij tikpat izcila kā Dena Brauna grāmata... tb popularitāte liela, taču šai izcilībai nekāda sakara ar filmas satura un īstenības atbilstību!

Visiem filmas faniem vienmēr uzdodu jautājumu, vai kāds no viņiem pārzin oriģinālo Hora, Ozīrisa leģendu? Izrādās nevienam nav ienācis prātā izčekot filmas zajavas... es izčekoju... filma ir guano no faktoloģiskā viedokļa!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 120 , pavisam kopa bijuši: 5144