atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi nesavtība?
então vilkasuns
Iesūtīts: 2007.02.28 18:01:49
Bībele māca darīt labu, negaidot nekā pretī, Luters arī katehismā norāda, ka jāpalīdz tuvākajam ar savām spējām, lai vairotu viņa labklājību, tāpēc gribēju zināt.. man ir tieksme rīkoties nesavtīgi, bet ik dienas redzu, kā mani nekristīgie kolēģi izmanto citus, vārdusakot rīkojas pretēji, tāpēc tagad arī man kaut kāda bremze iestājusies- ja es redzu, ka otrs piedalās kādā projektā un viņam grūti vedas, savukārt man ir labas idejas, tad es sāku apdomāt- kāpēc man palīdzēt, ja tas ir viņa projekts un viņam par to maksā.
Ja jau nesavtība, tad tai jābūt 100%.Jautājums, kā jūs saprotat, vai nesavtībai ir kādas robežas, kā, piemēram, bizness ir bizness un tur lai katrs pats cīnās.. Vai arī mums tomēr jābūt naiviem un nesavtīgiem līdz galam.
AutorsZiņas teksts
deprofundis
# Iesūtīts: 2007.03.01 11:02:06
man arī ir tāda tipa darbs. gan ar biznesu, gan ar idejām.
bizness tomēr ir spēle, un, ja esi izvēlējes strādāt šajā nozarē, nav iespējams citādi, kā spēlēt pēc noteikumiem. kamēr sacensība ir veselīga, spēle ir atklāta un godīga, un tu nemelo, slepus nerieb, utt. tas, ka tu ar kādu sacenties, nenozīmē tuvākā nemīlestību, jo nejau cilvēku tu izaicini, bet viņa spējas konkrētā jomā - veselīga un līdzvērtīga sacensība - kā šahs. vai sports. tu taču nedomā, ka kristietis nedrīkstētu šahu, piemēram, spēlēt.
un tās labās idejas, ar ko tu viņam varētu palīdzēt...tās taču nav idejas, kas tajā brīdī vajadzīgas tev pašam, kuras tu pats šobrīd varētu pārvērst naudā? vai tad tas, ka citi ZANUDAS, nozīmē, ka tev jādara tāpat? idejas, ko pašam nevajag, parasti noklusē aiz vienkāršas skaudības, un skaudība - tā vairs nav stratēģija, tā gan jau ir nemīlestība.
então vilkasuns
# Iesūtīts: 2007.03.01 14:45:36
paldies par viedokli Man jau tā likās, ka nevajag skopoties ar idejām, tikai reizēm rodas sajūta, ka esi pamuļķa lomā, ko pasaule "kāš". Bet mēs jau esam ģeķi pasaules acīs.
deprofundis
# Iesūtīts: 2007.03.01 14:54:54
pamuļķa lomā var būt tikai pats savās acīs. tā gan tagad nav kristīgā patiesība, ko pārstāvu , bet ja jutīsies kā apdalīts nabadziņš, kalpojot Dievam, pildot Viņa gribu, tad arī citi turēs par muļķi.
,,,,,,, [62.85.120.63]
# Iesūtīts: 2007.03.01 14:55:50
Vienīgā vieta Bībelē, ko es atradu par nesavtību ir 1.Tim 6:18. Grieķiski tur ir vārds "koinonikos", kas vairāk attiecas uz sadraudzību, kalpošanu, nevis tikai un vienīgi uz nesavtību.
Nedomāju, ka ir jābārstās ar idejām, tādejādi ļaujot citiem uzvārīties un negodīgi pakļaut citus cilvēkus. Tomēr, ja šī ideja var palīdzēt cilvēkiem, kamdēļ, lai to neizpaustu, lai arī neko pretī nesaņemsim.
deprofundis
# Iesūtīts: 2007.03.05 14:56:23
eu, es visu sapratu. Lielais katehisms, septītā, devītā un desmitā baušļa paskaidrojumi.
então vilkasuns
# Iesūtīts: 2007.03.06 16:14:14
deprofundis tas nozīmē, ka principā piekrīti augstākminētajam?
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 57 , pavisam kopa bijuši: 34541